سهمیه بنزین اردیبهشت امشب شارژ می‌شود (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۳ به کجا رسید؟ حدود ۲ میلیون خانه در حال ساخت است قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه در بازار امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها آثار زیان باری بر بخش اقتصادی خواهد داشت آرزو برای برقی شدن قطار تهران – مشهد | بررسی سهم پروژه‌های حمل ونقل ریلی خراسان رضوی در آلبوم بودجه ۱۴۰۳ مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در راه است + جزئیات پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه قیمت جدید پژو پارس با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تعیین شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) حقوق فروردین بازنشستگان کشوری امروز پرداخت می‌شود (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) همه چیز درباره هلدینگ «خلیج فارس» دلار به کانال ۶۶ هزار تومان برگشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) لزوم صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل از ابتدای سال، ۲۰۰ تن گوشت قرمز وارد شده و در بازار توزیع شده است چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
سرخط خبرها

ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ

  • کد خبر: ۱۱۵۳۶۹
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ
علی حسینی - عضو هیئت‌رئیسه شورای ملی زعفران

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود فرازونشیب‌های تولید زعفران در ایران، ۹۰ درصد از تولید جهانی این محصول در اختیار ایران است. این مسئله نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق، بخش زیادی از تجارت جهانی این محصول را به دست بگیریم، اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، این است که نداشتن توجه کافی به حوزه فراوری سبب شده است تا ما بیشتر صادرکننده زعفران به‌صورت خام به دیگر کشور‌های جهان باشیم، به‌طوری‌که بخش زیادی از سود فراوری زعفران نصیب دیگر کشور‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد یکی از راه‌های تقویت حوزه فراوری و تلاش برای افزایش نقش ایران در تجارت جهانی طلای سرخ از مسیر توجه به دانش‌بنیان‌ها می‌گذرد. ما باید بتوانیم بستر‌های لازم را برای ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه زعفران فراهم کنیم.

اگر چنین مسئله‌ای محقق شود، امکان توسعه فراوری زعفران مطابق با سلیقه بازار‌های جهانی و صدور آن فراهم می‌شود و این مسئله به رشد ارزآوری زعفران برای کشور می‌انجامد. یکی دیگر از فوایدی که توجه به حوزه دانش‌بنیان برای طلای سرخ دارد، افزایش عملکرد این محصول است.

پیش از این عملکرد زعفران در هر هکتار به‌طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم بود که اکنون به ۳ تا ۴ کیلوگرم رسیده است. یکی از بهترین راهکار‌ها برای افزایش عملکرد زعفران در مزارع، سوق‌دادن کشت این محصول به سمت دانش‌بنیان‌شدن است.

افزایش بهره‌وری از منابع آب، خاک و کود و دیگر عوامل تولید ازجمله مزایایی است که دانش‌بنیان‌شدن تولید زعفران به‌دنبال دارد و پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق این مسئله، میزان عملکرد زعفران در هر هکتار به بیش از ۱۰ کیلوگرم افزایش یابد.

دانش‌بنیان‌شدن زعفران مزایایی مانند کاهش بهای تمام‌شده و افزایش رقابت‌پذیری طلای سرخ در رویارویی با تولیدات دیگر کشور‌ها در بازار‌های جهانی را به همراه خواهد داشت و این موضوع درنهایت به افزایش ظرفیت‌های صادراتی کشور منجر خواهد شد.

علاوه بر این، تقویت حوزه دانش‌بنیان در حوزه صادرات نیز سبب می‌شود تا ایران بتواند نقش پررنگ‌تری در صادرات زعفران به کشور‌های جهان داشته باشد و سهم خود را از تجارت جهانی این محصول به میزان شایان توجهی افزایش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->