علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز، «شهرآرایی را دوست داریم که روزنامه مردم مشهد باشد. در این راه محدودیتی در نقد و ارائه پیشنهاد ندارید؛ پس راحت باشید و آزادانه سخن بگویید. البته نباید غیرمنصف بود بلکه باید مسائل را منصفانه و با ارائه پیشنهاد نقد کرد.» این بخشی از صحبتهای شهردار مشهد خطاب به خبرنگاران روزنامه شهرآرا در روزی است که مهمان خانواده گرم و صمیمی آنها بود.
سید عبدا... ارجائی به مناسبت هفته گرامیداشت مقام خبرنگار، راهی تحریریه روزنامه شهرآرا شد و ضمن عرض تبریک و خداقوت به آنها گفت: خبرنگاران روزنامه شهرآرا چند رسالت را همزمان به دوش دارند؛ برخی از رسانههای کشور وابسته به ارگان خاصی نیستند و مشی خاصی را هم دنبال نمیکنند، بهطورقطع کار آنها راحتتر است، اما کار خبرنگاران شهرآرا در این زمینه سختتر است.
به گفته ارجائی خبرنگاران این روزنامه علاوه بر اینکه شخصیت خبرنگاریشان ایجاب میکند به برخی مسائل بپردازند دارای برخی محدودیتها نیز هستند. شهرآرا قسمتی از بدنه شهرداری است و چه خوب است که عیب و نقصهایمان را قبل از آنکه دیگران بگویند، خودمان به خودمان بگوییم. بسیاری از مسائلی که خبرنگاران شهرآرا برای بنده ارسال کردهاند منجر به حل موضوعات و مسائل مختلفی در مدیریت شهری شده است.
شهردار مشهد با تأکید بر اینکه از مجموعه شهرآرا میخواهم که روزنامه مردم مشهد باشد و در انعکاس اخبار مدیریت شهری متعادل عمل کند، اظهار کرد: برخی مسائل مانند توسعه یکجانبه مشهد به چالشی مزمن در شهر تبدیل شده است و شهرآرا باید تکلیف خود را دراینباره انجام دهد.
وی با بیان این که ۴۰ سال میشود که مشهد به یک سمت توسعه یافته است، ادامه داد: چه کسی گفته است توسعه به سمت غرب باید باشد نه به سمت شرق؟ امروز موضوع توسعه به شرق یکی از مسائل اساسی این شهر است.
ارجائی یادآور شد: همچنین شهرآرا باید روی موضوع طرحهای تفصیلی شهر ورود داشته باشد؛ زیرا این شهر ۲۰ سال بدون طرح تفصیلی اداره شده است؛ بنابراین شهرآرا باید تبدیل به یک روزنامه تخصصی در حیطه مدیریت شهری شود و به عنوان روزنامهای که وابسته به ارگان شهرداری است باید مرجع مدیریت شهری در عرصههای مختلف و مسائل تخصصی برای مدیران شهری باشد.
شهردار مشهد به لزوم ورود شهرآرا به موضوع هویت مشهد هم تأکید کرد و ادامه داد: مشهد یک شهر خاص و جوان در دنیاست و علت تبدیل آن به یک ابرشهر، فقط وجود مضجع نورانی امام هشتم (ع) در این شهر است و دراینراستا باید روی این هویت شهری کار کرد.
وی با طرح این سؤال که در آینده جمعیت شهر مشهد چه تعداد باید باشد و باید افق جمعیتی این کلانشهر را براساس مسائل مرسوم شهرسازی طراحی کرد یا نه؟ گفت: بهطورقطع هرچه تعداد ورود زائر به مشهد افزایش یابد سبب خوشحالی است، اما اگر عدد حضور زائر در آینده را ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون زائر در سال در نظر بگیریم، این ظرف باید گنجایش مظروفش را داشته باشد.
ارجائی با تأکید بر رابطه منطقی بین تعداد زائر و مجاور در شهر مشهد گفت: امروز میگویند که جمعیت مشهد را باید ثابت نگه داشت و حال آنکه سیاست افزایش زائر در دست اقدام است و این عدم توازن سیاست غلطی است. همزمان با توسعه زیارت و افزایش شمار زائران باید جمعیت مشهد نیز افزایش یابد و این مسائلی است که باید از طریق روزنامه شهرآرا به عنوان روزنامه مردم مشهد به گوش مسئولان برسد.
وی با بیان اینکه مشهد یک شهر جهانی است، اظهار کرد: متأسفانه امروز نگاه به مشهد با سایر مراکز استانها در یک سطح قرار دارد. ما از دولت انتظار بودجه برای شهر مشهد نداریم، اما انتظار اختیارات بیشتر را داریم. چرا باید قوانین خاص برای اداره تهران داشته باشیم، اما این قوانین برای اداره مشهد صدق نکند.
ارجائی همچنین با اشاره به تغییرات مثبت ایجادشده در مؤسسه فرهنگی شهرآرا اظهار کرد: چند وقتی است که شاهد تغییرات مثبتی در شهرآرا هستیم. چندین تیتر خوب در این روزنامه دیدهام و شاهد ایجاد چند صفحه جدید هستم که کار زیبایی است و این راه را باید ادامه داد و امیدوارم روزی بیاید که شهرآرا به عنوان مرجع تخصصی مدیریت شهری و صدای اصلی مردم مشهد باشد.
همچنین شهردار مشهد در جریان این بازدید، گپ و گفتی با خبرنگاران روزنامه شهرآرا داشت و به سؤالات آنها نیز پاسخ گفت.