علیرضا ظهیری - محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز - مراسم هفتادوپنجمین سالروز استقلال کشور پاکستان دیروز در کنسولگری پاکستان در مشهد برگزار شد. در این مراسم مقامات وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور، مقامات سرکنسولگریهای ترکیه و افغانستان و همچنین نماینده سازمان ملل در مشهد سالروز استقلال پاکستان را به مسئولان و مردم این کشور تبریک گفتند.
سرکنسول کشور پاکستان در حاشیه این مراسم و در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به مشترکات فرهنگی دو کشور ایران و پاکستان گفت: اگر در شهر مشهد بولواری به نام شاعر پرآوازه پاکستانی، اقبال لاهوری، وجود دارد، در بسیاری از شهرهای پاکستان خیابانهایی به نام مفاخر ایرانی مانند فردوسی، خیام، غزالی و شریعتی نام گذاری شده که اینها نشان دهنده پیوند فرهنگی دو کشور است.
سجاد محمدخان با بیان اینکه در ۱۴ آگوست ۱۹۴۷ کشور پاکستان به رهبری محمدعلی جناح از هند مستقل شد و در این بخش از شبه قاره هند، منطقهای مسلمان نشین با هویتی اسلامی ایجاد شد، تصریح کرد: از آغاز حیات کشور پاکستان در ۷۵ سال پیش، این کشور با اصول اسلامی و با نام جمهوری اسلامی اداره میشده است. در ایران نیز پس از انقلاب اسلامی، این کشور عنوان جمهوری اسلامی گرفت و این نزدیک بودن ایدئولوژیکی دو کشور سبب ایجاد روابط نزدیک بین آنها شده است.
وی افزود: اکنون دو کشور ایران و پاکستان روابط نزدیکی در بسیاری از حوزهها با هم دارند، اما این ظرفیتها همچنان میتواند بین دولتها و مردم دو کشور بیشتر و بیشتر شود.
محمدخان با اشاره به تعاملات خوب تجاری بین ایران و پاکستان به ویژه شهر مشهد، گفت: حدود هفت ماه پیش هیئتی تجاری از اتاق بازرگانی لاهور به مشهد آمد و بازدیدهای مختلف و دیدارهای زیادی با شهردار مشهد، مدیران آستان قدس رضوی و دیگر مقامات دولتی استان خراسان رضوی و بازرگانان شهر مشهد داشت که این دیدارها و بازدیدها میتواند در گسترش روابط تجاری بین مشهد و کشور پاکستان تأثیری بسزا داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه اتاق بازرگانی لاهور اتاقی با دامنه فعالیت گسترده است، اما کشور ایران میتواند از ظرفیتهای دیگر اتاقهای بازرگانی کشور پاکستان هم بهره ببرد، افزود: به عنوان نمونه بیش از ۵۰ درصد توپهای فوتبال جهان در یکی از شهرهای پاکستان تولید میشود و اتاقهای بازرگانی داخل ایران میتوانند با استفاده از تهاتر کالایی و دادن نخ، پارچه و چرم و گرفتن توپ فوتبال، تهاتر کنند و این اتفاقات میتواند در رفع مشکلات بانکی هم تأثیرگذار باشد.
سرکنسول پاکستان در مشهد توافق بر سر موضوعهای قابل تجارت بین تاجران ایرانی و پاکستانی، اعتماد متقابل آنها و رفع مشکلات حقوقی برای حضور بازرگانان دو کشور را سه رکن اصلی برای توسعه تجارت بین دو کشور ایران و پاکستان بیان کرد.
وی درباره حضور زائران پاکستانی در ایران و مشهد نیز گفت: آمار دقیقی از تعداد این زائران ندارم، اما خوشبختانه دولت جمهوری اسلامی ایران تدابیر خوبی برای آسان سازی ورود زائران پاکستانی به ایران اندیشیده که ایجاد اقامتگاه در مرز میرجاوه نمونهای بارز از این اقدامات است.