سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز - دیگر طاقتشان طاق شده است. وضعیت استعمال مواد از سوی معتادان در بهمن ۴۴ به حدی رسیده است که اهالی دیگر برای تردد امنیت ندارند. به گفته آن ها، درختی که در انتهای این کوچه است، برای معتادان محله حکم درخت آرزوها را دارد؛ بدین معنا که با نشستن در سایه آن، در آرامش موادشان را مصرف میکنند، بدون اینکه توجه کنند که اینجا منطقه مسکونی است و در آن علاوه بر خانواده ها، کودکان و زنان نیز تردد میکنند. به دنبال پیامکهای رسیده شهروندان به صفحه «صدای مردم» درباره معضل استعمال مواد و ایجاد پاتوق معتادان در کوچه بهمن ۴۴، سرزده به محله بهمن میرویم.
اکبر رجب زاده، یکی از ساکنان کوچه بهمن ۴۴، درباره پاتوقهای استعمال مواد ویژه معتادان در جای جای محله بهمن به خبرنگار ما میگوید: بارها با نیروی انتظامی برای جمع آوری معتادان تماس گرفتیم. اتفاقا نیروی انتظامی هم اقدامات مفیدی انجام میدهد و معتادان را جمع میکند، اما دو هفته بعد، دوباره همین افراد، زیر سایه درخت انتهای کوچه تجمع میکنند.
او بیان میکند: معتادان در همه جای شهر به ویژه مناطق حاشیه تردد میکنند، اما جولان آنها در محله بهمن به ویژه کوچه بهمن ۴۴ واقعا اسفناک است. این افراد به تردد عابران و حضور کودکان هم توجهی نمیکنند و در ملأعام مواد مصرف میکنند.
حسین فرهادی، شهروند دیگری است که به موضوع تجمع معتادان به ویژه شب ها، درست در یک قدمی منازل مسکونی در بهمن ۴۴ اشاره میکند. این شهروند توضیح میدهد: از ساعت ۸ شب شهروندان به ویژه زنان و کودکان و نوجوانان، جرئت تردد در کوچه را ندارند. این موضوع واقعا برای ما رنج آور است که امنیت اهالی با تجمع گروههای ۱۰ تا ۱۲ نفره معتادان در این کوچه به خطر افتاده است.
فرهادی ادامه میدهد: اینکه ما به نیروی انتظامی اطلاع دهیم و کلانتری، معتادان متجاهر را جمع کند، یک کار مقطعی است. چرا برای این گونه مشکلات، راه حلی ریشهای اندیشیده نمیشود؟ پس سازمانهای متولی کجا هستند؟
او که پنج سالی است در این کوچه ساکن است، میگوید: حضور این معتادان در بهمن ۴۴، موجب ناامنی شده است و بارها موجب درگیری و دعوا شده اند که به هنگام ورود پلیس، فرار میکنند و این وضعیت، مرتب تکرار میشود.
نماینده دادسرای مرکز استان خراسان رضوی در شورای اجتماعی محلات منطقه ۳ شهرداری مشهد نیز در این باره میگوید: چندی قبل جانشین سابق دادستان عمومی انقلاب مشهد و قاضی ناظر بر اماکن ترک اعتیاد وقت به این محله آمدند و دستوراتی برای جمع آوری معتادان متجاهر محله صادر کردند، ولی متاسفانه بعد از مدتی این معتادان دوباره به پاتوق خود برگشتند.
حسین حیدری میافزاید: نکته مهم این است که بیشتر این افراد معتاد جمع آوری میشوند، اما مکانی برای نگهداری آنها وجود ندارد و دوباره به پاتوق خود برمی گردند.
او با بیان اینکه گاه افراد معتاد دست به سرقت از ماشین اهالی میزنند، ادامه میدهد: کلانتری خواجه ربیع هم امکانات کمی دارد و گاه ۴۵ دقیقه طول میکشد تا ماشین پلیس بیاید. کمبود مکان نگهداری معتادان متجاهر، مسئله اصلی است که باید فکری اساسی برای آن کرد. در بهمن ۱۶ و ۲۴ نیز وضعیت همین است.
علیزاده، نماینده بانوان در شورای اجتماعی محله بهمن، نیز درباره وضعیت حضور معتادان در محله بهمن بیان میکند: این معتادان شب و روز در انتهای کوچه بهمن ۴۴ موادمخدر استعمال میکنند و موادفروشها نیز در همین محل، موادمخدر خود را به فروش میرسانند. بارها این موضوع از طریق دفتر نمایندگان مجلس پیگیری شده است، اما همواره گفته میشود راه حل بدهید، درصورتی که راه حل را باید مسئولان بدهند.
در پاسخ به این سوال که چرا بعد از جمع آوری معتادان ازسوی پلیس، مجدد در بازه زمانی کوتاهی این افراد به چرخه اجتماع بازمی گردند، معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی به خبرنگار ما میگوید: به دنبال دستور ویژه استاندار، قرار است معتادان متجاهر حداکثر تا پایان شهریور جمع آوری شوند. درحال حاضر این افراد مرتب جمع آوری میشوند، اما متاسفانه تعداد این بیماران در سطح شهر بسیار زیاد است و از طرف دیگر، تعداد مراکز ترک اعتیاد نیز محدود است.
غلامحسین دلبری ادامه میدهد: معتادان متجاهر به دستور مقام قضایی و به همت نیروی انتظامی جمع آوری میشوند؛ بنابراین برای رفع مشکل شهروندان در بهمن ۴۴ با مقام قضایی صحبت خواهیم کرد تا دستور ویژهای صادر کنند که این محله از وجود معتادان متجاهر پاک سازی شود.
او تاکید میکند: همچنین موضوع را در شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مطرح خواهیم کرد تا مراحل کار تکمیل شود.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی بیان میکند: قرار است ظرفیت مراکز جدید و فعلی ترک اعتیاد را افزایش دهیم و خوشبختانه فرماندار مشهد نیز با جدیت دنبال این موضوع هستند.