فاطمه رافع | شهرآرانیوز، عملیات اجرایی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی حاشیه شهر مشهد در حالی در بیستونهمین روز آبان پارسال با دستور یعقوبعلی نظری، استاندار خراسانرضوی، در بولوار حر آغاز شد که کلنگ این پروژه نخستینبار، فروردین سال ۱۳۹۵ در مراسمی ویدئوکنفرانسی با حضور رئیسجمهور سابق کشورمان به زمین خورد و قرار بود یکماه پس از آن عملیات اجرایی پروژه آغاز شود و پس از چهارسال هم این پروژه با ۴۸هزار مترمربع زیربنا و برآورد هزینهای ۲۷۰میلیارد تومانی در اختیار مردم حاشیه شهر قرار بگیرد؛ وعدهای که در موعد مقرر محقق نشد. زیرا مانند بسیاری دیگر از پروژههای عمرانی با چالش تأمین بودجه روبهرو بود، تا جایی که وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۷ آب پاکی را روی دست مردم و رسانههایی ریخت که پیگیر پروژه بودند و اعلام کرد که این وزارتخانه بودجهای برای تکمیل این پروژه در اختیار ندارد.
این چالش تا زمانی ادامه داشت که بنا شد با توافق وزیران بهداشت و راهوشهرسازی، ۵۰ درصد هزینه ساخت بیمارستان با تأمین زمین از طرف راهوشهرسازی پرداخت شود، اما اختلافنظر دانشگاه علومپزشکی و ادارهکل راهوشهرسازی سبب شد نبض این پروژه همچنان کند بماند.
تأمین بودجه از طریق سرمایهگذار چینی نیز از دیگر وعدههای وزارت بهداشت برای این بیمارستان پرحاشیه بود که البته خبری از تحقق آن هم نشد.
«گاهی گره بیندستگاهی در اجرای پروژهها به وجود میآید. باید از این گرهها بهسرعت عبور کرد. مسئولان ما بهسرعت باید تصمیم بگیرند. نباید مردم را خدایناکرده معطل مسائل جزئی بیندستگاهها کنیم.» این رویکرد استاندار خراسانرضوی را میتوان نقطهعطف گرهگشایی از پروژه بیمارستان حاشیه شهر مشهد دانست؛ پروژهای که به گفته محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علومپزشکی، در مراسم آغاز عملیات اجرایی «برای ساخت آن ۱۲۰۰ میلیارد تومان از محل منابع ملی پیشبینی شده است و با بهرهداری از آن تحولی اساسی در توسعه کمی و کیفی خدماترسانی در حوزه درمان به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی ایجاد خواهد شد. این بیمارستان در زمینی به مساحت پنج هکتار و با زیربنای ۶۰هزار مترمربع در یک منطقه کمبرخوردار و پرجمعیت شرق مشهد ساخته میشود و در صورت تأمین اعتبارات، ساخت این بیمارستان در چهار سال به پایان خواهد رسید.»
پس از گذشت حدود ۱۰ ماه از آغاز عملیات اجرایی در زمین اهدایی آستان قدس رضوی و با پروانه ساخت رایگان از سوی شهرداری مشهد، بیمارستان حاشیه شهر مشهد که به گفته شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علومپزشکی، از محل طرحهای مصوب ملی است، اکنون در مرحله انجام فونداسیون است؛ بیمارستانی که در فضای پنجهکتاری ساخته میشود و برنامه اولیه ظرفیت ۵۴۰ تخت برای آن بوده، اما بناست با افزایش ۶۰ تخت دیگر، این ظرفیت را به ۶۰۰ تخت برسانیم تا کمک بزرگی به درمان ۵۰۰ هزار حاشیهنشین آن منطقه و مناطق همجوارش باشد.
او با بیان اینکه ساخت بیمارستان جدید شهیدهاشمینژاد با ۴۲۰ تخت کمک بزرگی به پوشش درمانی یکمیلیونو ۳۰۰ هزار حاشیهنشین کرده، اما کافی نیست، اظهار کرد: از مجموع بیش از ۵ هزار تخت بیمارستانی، بیش از هزار تخت آن به مناطق حاشیه شهر مشهد اختصاص مییابد.