حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن انفلوآنزا | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا به سن گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود
سرخط خبرها

مشکلاتی که سبب بحران‌های روحی می‌شود

  • کد خبر: ۱۲۱۷۲۸
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
مشکلاتی که سبب بحران‌های روحی می‌شود
رضا زیبایی - روان‌شناس بالینی

این روز‌ها با سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی، زنجیره مشکلات جوانان هم بیش از پیش درهم تنیده شده است. به عبارت ساده‌تر، سرنخ هر مشکلی را که بگیریم درنهایت بازهم به مسائل اقتصادی می‌رسیم. مشکلاتی که تنش‌ها و بحران‌های زیادی را در جامعه رقم زده‌اند. برای نمونه ناتوانی در تشکیل خانواده، سبب افزایش آسیب‌های خارج از عرف در جوانان شده است، زیرا محیطی که قرار بود سالم و طبیعی به نیاز‌های غریزی جوانان پاسخ بدهد، امکان تشکیلش به‌راحتی نیست.

برخورد دستوری و قهرآمیز با این روابطی که امروزه فضای مجازی برقراری آن را بیشتر از گذشته آسان کرده است هم راهکار این مشکل نیست، زیرا کشش به سمت جنس مخالف امری غریزی و نفی آن اشتباه است. درعوض باید به جوانانمان از سن کم آموزش‌های لازم را برای این گونه مسائل بدهیم تا حد و مرز رابطه‌های خود را بدانند و گرفتار مشکلات بعدی نشوند. معمولا هم در این نوع رابطه‌ها این دختر‌ها هستند که آسیب زیادی می‌بینند و با پایان یافتن رابطه سرخورده می‌شوند.

گرایش جوانان به مصرف روان‌گردان‌ها آسیب شایع دیگری است که با ناآگاهی شروع می‌شود، زیرا بیشتر آن‌ها با این تصور که اعتیاد برای دیگران است و آن‌ها توانایی مدیریت مصرف مواد را دارند، به سراغش می‌روند. علت مصرف مواد هم در بیشتر وقت‌ها تجربه حال خوش و پناه بردن به سرخوشی‌های مواد برای فراموشی و رهایی از مشکلات است. اگر قرار باشد این علت و معلول‌ها را برای اعتیاد جوانان سلسله‌وار دنبال کنیم، به‌راحتی می‌توان رد پای مشکلات دیگری مانند مسائل اقتصادی و ازدواج نکردن را در آن دید.

پیداکردن شغلی مناسب تا سن ۲۶، ۲۷ سالگی یکی دیگر از دغدغه‌های جوانان است، حالا می‌خواهد تحصیلات دانشگاهی داشته باشند یا نداشته باشند؛ آن هم در شرایط کنونی که حتی با ۵۰، ۶۰ میلیون تومان سرمایه هم نمی‌توان کسب و کاری شروع کرد. وقتی تناسبی بین میزان درآمد با هزینه‌های زندگی نباشد، طبیعی است که جوان برای انجام بسیاری از انتخاب‌های مهم زندگی‌اش مانند ازدواج دچار شک شود و پا پس بکشد.

بیکاری سبب گرایش به سمت مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها و رفتار‌های افراطی مانند فیلم دیدن زیاد، انجام بازی‌های ویدیویی یا وقت‌گذرانی زیاد با دوستان در جوان می‌شود؛ ناکامی که نشانه‌ای از بیماری افسردگی است و خود زمینه‌ساز سستی و رخوت بیشتر در زندگی اوست. به این آسیب‌ها اعتیاد به دیدن فیلم‌های پورن، خودارضایی و بی‌اشت‌هایی تحصیلی را هم باید اضافه کرد که مانند حلقه‌های یک زنجیر به یکدیگر متصل شده‌اند.

تمایل برای مهاجرت و کم شدن سن جوانانی که برای مهاجرت اقدام می‌کنند، آسیب دیگری است که محصول همین شرایط سخت اقتصادی و برخی اعمال سلیقه‌های سیاسی در جامعه است. سرابی که شروعی برای مشکلات جدید این دسته از جوانان در آن سوی مرزهاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->