به گزارش شهرآرانیوز، تلسکوپ فضایی جیمز وب همچنان ما را شگفتزده میکند. این تلسکوپ غولپیکر از ماه گذشته نگاهی به کهکشانها و پدیدههای نجومی میاندازد که تا امروز هیچ تلسکوپی با این دقت از آنها اطلاعات دریافت نکرده است. حالا گروه انتشار زودهنگام مطالعات علمی تکامل کیهانی (CEERS - Cosmic Evolution Early Release Science Study) بزرگترین تصویر جیمز وب تا امروز را منتشر کرده است.
این عکس جدید تصویری موزاییکی با ترکیب ۶۹۰ تک فریم با دوربین نیرکم (NIRCam) در طول موج فروسرخ نزدیک ثبت شده است. این تصویر میدانی هشت برابر اولین تصویر عمق میدان جیمز وب دارد و بزرگترین کاوش آسمان جیمز وب محسوب میشود.
البته نیاز به یادآوری است که این ابزارها نورهایی را ثبت میکنند که به چشم انسان قابل دیدن نیست. در این تصویر جدید، تیم CEERS شش کهکشان جالب توجه را با جزئیات بیشتری در تصویر نشان دادهاند که ویژگیهای هیجانانگیزی دارند:
تصویر شماره ۱ کهکشانی تقریبا در فاصله یک میلیارد سال نوری از ما قرار دارد و از تعداد زیادی ستاره آبی رنگ تشکیل شده است.
تصویر شماره ۲ آرایشی از کهکشانهای کوچک در فاصله ۱۰ میلیارد سال نوری از ما را نشان میدهد که از دید جیمز وب کمانی در آسمان میسازد.
تصویر شماره ۳ سیستمی از کهکشانهای در هم تنیده به نام کراکن فضایی (Space Kraken) را در فاصله تقریبی ۱۲ میلیارد سال نوری نشان میدهد.
تصویر شماره ۴ دو کهکشان در تعامل را در فاصله تقریبی ۸ میلیارد سال نوری در بر دارد. فلش داخل تصویر ابرنواختری را نشان میدهد که اخیرا با تلسکوپ فضایی جیمز وب کشف شد.
کهکشان مارپیچی دیگری در همان فاصله ۸ میلیارد سال نوری در تصویر ۵ مشخص است که توانایی جیمز وب در ثبت جزئیات بینظیرش در چنین فاصلهای را نشان میدهد.
تصویر ۶ احتمالی از همخطی کهکشانی با دم کشندی در فاصله تقریبی ۸ میلیارد سال نوری با گروهی کهکشانی در فاصله تقریبی ۱۴ میلیارد سال نوری است.
منبع: دیجیاتو