گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

ذبیح‌الله مجاهد کیست و چرا از سمتش برکنار شد؟ + جزئیات

  • کد خبر: ۱۲۲۲۹۱
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
ذبیح‌الله مجاهد کیست و چرا از سمتش برکنار شد؟ + جزئیات
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، که از یک سال پیش تاکنون معاونت انتشاراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان را نیز بر عهده داشت، از این مسند برکنار شد، اما به سخنگویی طالبان همچنان ادامه خواهد داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایندیپندنت در این باره گزارش داد که ملا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، روز یکشنبه مولوی حیات‌الله مهاجر فرهی را به سمت معاونت انتشاراتی این وزارت برگمارد.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، حیات‌الله مهاجر فرهی شهردار هرات معرفی شده بود و تاکنون این سمت را بر عهده داشت.

طالبان به‌تازگی تغییراتی در کابینه خود داده‌اند، اما هنوز مسند دیگری به ذبیح‌الله مجاهد واگذار نشده است.

ذبیح‌الله مجاهد سال‌ها سخنگوی طالبان بود و اخبار حملات طالبان را به نظامیان و غیر نظامیان در دولت‌های حامدکرزای و اشرف غنی، در اختیار رسانه‌ها می‌گذاشت.

او از سال ۲۰۰۷ میلادی تا پیش از فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان، جزئیات حمله‌های انتحاری و انفجاری طالبان را از طریق تلفن و ای‌میل با خبرنگاران و رسانه‌ها در میان می‌گذاشت، اما هیچ کس چهره او را ندیده بود.

پس از تسلط یافتن طالبان بر افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی، او روز ۱۷ اوت در یک نشست خبری با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی ظاهر شد و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد. خبرنگارانی که سال‌ها صدای شخصی را به نام ذبیح‌الله مجاهد شنیده بودند، تشخیص دادند که او همان سخنگوی طالبان است.

طالبان در این سال‌ها یک سخنگوی دیگر نیز به نام قاری یوسف احمدی داشتند، اما چهره او را نیز تاکنون کسی ندیده است.

ذبیح‌الله مجاهد با گزارش حمله‌های انتحاری و انفجاری بزرگی که طالبان در سال‌های گذشته انجام داده‌اند، اعلام می‌کرد که گروه طالبان مسئولیت آن حمله‌ها را بر عهده گرفته است.

او خبر حمله انتحاری ۲۰۱۶ علیه خودرو کارمندان رسانه‌ای «موبی گروپ»، حمله انتحاری ۲۰۱۷ به یک پایگاه ارتش در شمال افغانستان که در آن بیش از ۱۴۰ سرباز کشته شدند، حمله به یک مرکز آموزشی، و جزئیات ده‌ها حمله دیگر طالبان را در اختیار رسانه‌ها گذاشته است.

دانش صدیقی، خبرنگار رویترز، در ژوییه ۲۰۲۱ میلادی در جنوب افغانستان به دست طالبان کشته شد، و ذبیح‌الله مجاهد در آن هنگام، قتل او را توجیه کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->