«کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس
سرخط خبرها

گذر از آزادراه حرم تا حرم با وعده جدید

  • کد خبر: ۱۲۳۰۶۱
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
گذر از آزادراه حرم تا حرم با وعده جدید
به گفته معاون استاندار خراسان رضوی، محور مشهد-بینالود تا سال آینده تکمیل می‌شود.

سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ پروژه آزادراه حرم تا حرم که در سه دولت گذشته با کم مهری روبه رو شده و در فهرست اولویت‌های خراسان رضوی نبوده، اینک پس از حدود دوازده سال، به گفته جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، در فهرست اولویت‌های استان جای خودش را باز کرده و نقشه اجرایی برخی قطعه‌های آن نیز تصویب شده است؛ آزادراهی به طول ۹۸۰ کیلومتر که مهر سال ۱۳۸۹ آغاز شد و در سه قطعه شامل قم تا گرمسار، گرمسار تا سمنان و سمنان به مشهد تعریف شد و ۲۲۳ کیلومتر آن در جغرافیای خراسان رضوی است و قرار بود از طریق سمنان حلقه اتصال حرم‌های مطهر علی بن موسی الرضا (ع) و خواهر بزرگوار ایشان باشد.

خبر آغاز ساخت این پروژه به خودی خود مایه شادمانی بود. زیرا سالانه سفر میلیون‌ها مسافر را به مشهد تسهیل می‌کرد و همچنین سبب کاهش میزان مصرف سوخت، کاهش آمار تصادفات جاده‌ای و... می‌شد، اما کندی روند پیشرفت پروژه، این شادمانی را به انتظاری بی انتها برای پایان دادن این آزادراه تبدیل کرده است.

براساس قرارداد دولت دهم و قرارگاه خاتم الانبیا (ص) سهم بخش دولتی در این پروژه ۷۰ درصد و سهم بخش خصوصی ۳۰ درصد پیش بینی شده بود، اما به علت مشکلات اقتصادی، طرح در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲ متوقف مانده بود.

قرارداد این پروژه ابتدای پاییز سال ۱۳۹۷ به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان به قرارگاه خاتم الانبیا (ص) ابلاغ شد و قرار بود ظرف ۴۲ ماه قطعه ۳۳ کیلومتری مشهد تا سه راه تربت حیدریه به بهره برداری برسد، اما به دلیل تأمین نشدن اعتبارات دولتی، پیمانکار پروژه را به حالت تعطیل درآورد.

یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، فروردین امسال آزادراه حرم تا حرم را یکی از سه پروژ ه‌ای اعلام کرد که قرار است تأمین اعتبار آن از محل‌های ویژه مالی دولت انجام شود و همین واکنش استاندار نشان از اهمیت این آزادراه در استان دارد.

اعتراض به اعتبارات

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار شهرآرا گفت: وضعیت کنونی آزادراه حرم تا حرم نشان از این دارد که تاکنون این پروژه در اولویت نبوده است، اما اکنون به نحوی موضوع را پیگیری کرده ایم که جزو پروژه‌های با اولویت یک قرار دارد. زیرا این محور فقط زیارتی نیست، بلکه به عنوان محور اقتصادی پررنگی نیز مدنظر است.
جواد خدایی درباره پیشرفت فیزیکی پروژه در استان گفت: بخشی از زیرسازی‌ها در محور مشهد تا بینالود انجام شده که البته پیشرفت فیزیکی آن اندک است، اما تلاشمان این است که تا سال آینده این محور را تا بینالود تکمیل کنیم.

خدایی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته اعتباراتی که برای آزادراه حرم تا حرم در نظر گرفته شده، در سطح ملی توزیع می‌شده است، اظهار کرد: این آزادراه از مشهد شروع می‌شود و به قم می‌رسد و اعتبارات آن به صورت واحد برای همه این مسیر آزادراهی بوده، اما بیشتر اعتبارات در سمت محور قم هزینه شده است.

معاون استاندار ادامه داد: این موضوع اعتراض ما را نیز به همراه داشت و پیگیری‌های ویژه تری می‌طلبید که خوشبختانه انجام شد.

تصویب نقشه اجرایی

خدایی از تفاهم نامه‌ای خبر داد که براساس آن عملیات اجرایی تکمیل قطعه اول این پروژه تا بینالود در برنامه‌های امسال و سال آینده قرار می‌گیرد و افزود: نقشه اجرایی پروژه تا نیشابور باقی مانده بود که تصویب شد و اکنون نقشه اجرایی دارد. همچنین طراحی نقشه اجرایی از نیشابور تا سبزوار تمام می‌شود و به این ترتیب دیگر از لحاظ اسنادی مشکل نداریم.

وی درباره اعتبارات این پروژه بیان کرد: از لحاظ اعتباری به دنبال این هستیم که از محل‌های مختلف به پیمانکار، یعنی قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، کمک کنیم. همچنین منابع جدیدی برای وزارت راه تأمین کنیم. زیرا ممکن است نیازمند سرما یه گذاری باشد. ضمن اینکه با چند بانک نیز در ارتباط هستیم.

خدایی پیش‌تر درباره اعتبار آزادراه حرم تا حرم گفته بود: این پروژه امسال درمجموع ۴۸۰ میلیارد تومان اعتبار گرفته است. ۴۸۰ میلیارد تومان آورده وزارت راه برای اجرای این پروژه برای همه قطعات مسیر در استان و خارج استان است و معادل آن هم قرارگاه به عنوان شریک باید آورده داشته باشد.

علاوه بر این یک سهم، وزارت قرار است بخشی از منابع را به صورت قیر در این پروژه آورده داشته باشد که مجموع سهم آورده وزارت راه حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که با احتساب آورده قرارگاه، شاید امسال هزارو ۳۰۰ تا هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کل مسیر در نظر گرفته شود، اما اینکه اعتبار قرار است در کدام قطعه هزینه شود، مهم است. به همین دلیل پیگیر هستیم که اولویت با قطعه مشهد-نیشابور باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->