تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف موافقت رئیس‌جمهور با تفویض تمام اختیارات برای رفع ناترازی انرژی در خراسان رضوی شمار تلفات تروریست‌ها در درگیری با ارتش پاکستان به ۴۷ کشته رسید (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) دستور قوه قضاییه به دادگستری استان‌های مرزی برای فراهم‌کردن تسهیلات به زائران سردار رادان: استفاده از گذرنامه غیر در مرز پیگرد قانونی دارد ویدئو | توضیحات سخنگوی قوه‌قضائیه از آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی دادگستری زاهدان زنگنه: آنچه در پشت‌پرده مذاکرات در جریان است، کاملاً به‌نفع ایران است مهاجرانی: مسئولان از سؤالات خبرنگاران فرار نکنند لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد روزنامه سعودی الریاض: اسرائیل نمی‌تواند به اهداف خود در جنگ غزه دست یابد مذاکرات ترامپ-پوتین و طرحی برای برقراری آتش‌بس میان مسکو-کی‌یف بیانیه وزارت خارجه در خصوص تحولات منطقه قفقاز | ابراز نگرانی از هرگونه مداخله خارجی در نزدیکی مرزهای مشترک با ایران جریمه یک میلیارد دلاری دانشگاه کالیفرنیا بابت حمایت از غزه رئیس کمیسیون قضایی مجلس: خلاء قانونی در بکارگیری سلاح توسط محیط بانان به پایان می‌رسد
سرخط خبرها

فاکس نیوز؛ جهان با طالبان امنیت کمتری دارد

  • کد خبر: ۱۲۳۲۲۲
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۴
فاکس نیوز؛ جهان با طالبان امنیت کمتری دارد
فاکس نیوز نوشته است که به گفته کارشناسان امنیت بین‌الملل، یکسال پس از حکمرانی طالبان در افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، چهره امنیت بین‌الملل بسیار خدشه‌دار شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناتان سیلز، هماهنگ کننده سابق در امور مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا و عضو کنونی ائتلاف مشورتی وندنبرگ به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «نگرانی اصلی آمریکا درخصوص افغانستان این است که طالبان یک رژیم متخاصم است که در پی متحدان آمریکایی می‌گردد. سایر کشورهایی که مشغول تجارت در افغانستان هستند ممکن است وضعیت را به یک سو یا جهتی دیگر تغییر دهند اما روند بنیادی در افغانستان این است که ما مرگ قرون وسطایی را در این کشور شاهدیم که علنا با ارزش‌ها و منافع آمریکایی در تضاد است.»

پس از اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا دستور خروج عجولانه نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان را صادر کرد، طالبان کنترل کابل و به طور کلی کنترل کشور را به دست گرفت. در آن زمان، طالبان تعدادی از اقداماتی را که آمریکا کمک کرده بود در افغانستان انجام دهد، تخریب کرد و رابطه از قبل ناپایدار آمریکا-پاکستان، یکی از متحدان اصلی آمریکا در منطقه را پیچیده‌تر کرد.

بیل روگیو، یک سرباز تمام وقت سابق و سردبیر "لانگ وار ژورنال" در همین راستا استدلال کرد که چهره امنیت بین‌الملل "خطرناک‌تر" شده است. وی افزود: جهان با وجود طالبانی که کنترل افغانستان را در دست دارد و حضور ایمن الظواهری، رهبر سابق القاعده در کابل که در پی حمله پهپادی آمریکا کشته شد، امنیت کمتری دارد. درواقع او در این استان‌ها نبود. او در کوه‌های شمال‌شرق یا شرق یا در بیابان‌ها جنوب مخفی نشد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در تاریخ ۱ اوت اعلام کرد که آمریکا ایمن الظواهری را در پی یک عملیات "موفقیت‌آمیز" ضدتروریسم در افغانستان کشته است. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که دولت این کشور الظواهری را در موقعیت‌های مختلفی شناسایی کرده بود و در نهایت در بالکن منزلش او را کشتند.

با این حال، ‌مقامات طالبانی چند روز بعد مدعی شدند که آن‌ها نسبت به حضور الظواهری در کابل آگاه نبودند؛ مسئله‌ای که تردیدها و سوالاتی را درخصوص امنیت افغانستان – تحت کنترل طالبان – به‌وجود آورد.

روگیو در ادامه افزود: او (الظواهری) اساسا در قلب افغانستان تحت کنترل طالبان بود و او تنها رهبر القاعده‌ای نبود که در این کشور حضور داشت. در این خصوص مطمئن باشید.

کنترل طالبان بر افغانستان منجر به پیچیدگی های چشمگیری هم در کشور و هم با سایر ملت‌ها شده است – به خصوص مسئله مشروعیت. هیچ کشوری طالبان را به عنوان رهبران رسمی افغانستان نمی‌شناسند. براساس گزارش سازمان ملل متحد که در ماه ژوئیه منتشر شد، مواردی وجود دارد که به کشورها اجازه نمی‌دهد طالبان را به رسمیت بشناسند؛ از جمله این موارد می‌توان به حقوق زنان، حق تحصیل، موارد مربوط به حقوق بشر و دست‌گیری‌ها و بازداشت‌ها اشاره کرد.

لیسا کرتیس، رئیس برنامه امنیتی هند و اقیانوس آرام در اندیشکده «مرکز امنیت جدید آمریکا» و عضو کنونی ائتلاف مشورتی وندنبرگ به فاکس نیوز دیجیتال گفت: طالبان نباید به جاهایی مثل تاشکند جهت شرکت در کنفرانس بین‌المللی برود زیرا این اقدام به آن‌ها مشروعیت می‌دهد. من فکر می‌کنم اولین کاری که ایالات متحده باید انجام دهد این است که تلاش کند تا شورای امنیت سازمان ملل متحد محدودیت سفر را برای طالبان اعمال کند. ظاهرا، هیچ گفت‌وگو صلحی وجود ندارد و هیچ دلیلی ندارد که به طالبان اجازه داده شود تا به سراسر جهان سفر کند تا مشروعیت کسب کند؛ آن هم درست زمانی که دختران افغان حق ادامه تحصیل را ندارند.

ناتان سیلز استدلال کرد که آمریکا می‌تواند با شرکایش شبکه‌ای از حمایت را تشکیل دهد – درست شبیه به ناتو. وی افزود: تعدادی کشورهای آسیای مرکزی در شمال افغانستان هستند که ممکن است با آمریکا و ناتو همکاری کنند تا فشاری را علیه طالبان و القاعده اعمال کنند.

یکی از پیچیدگی‌های این موضوع و خروج پسا افغانستان به روابط میان آمریکا و پاکستان مربوط می‌شود. اکثر کارشناسان تکیه کردن به کشور دیگری را برای آمریکا دشوار می‌بینند. به گفته سیلز، پاکستان یک بازی دوگانه‌ای را برای ۲۰ سال بازی کرده است و آن‌ها اکنون این بازی را متوقف نمی‌کنند، به خصوص آن هم زمانی که آمریکا از افغانستان خارج شده است.

وزارت خارجه آمریکا روبط دوجانبه خود با پنجمین کشور پرجمعیت جهان ارتقاء می‌بخشد و خاطرنشان کرد که آمریکا بزرگترین بازار صادرات برای پاکستان است. فقط سال پیش ۵ میلیارد دلار کالای پاکستانی وارد کرد.

با این حال، افضل، عضو موسسه بروکینگز در سرمقاله روزنامه نیویورک تایمز دسامبر ۲۰۲۱ نوشت که آمریکا باید روابط خود با پاکستان را از "نو" تنظیم کند زیرا روابط کنونی این دو کشور اکنون "لرزان و در آستانه فروپاشی" است."

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->