به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت که «لیندا توماس-گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد دوشنبه در جلسه شورای امنیت درباره افغانستان گفت: ما مصمم هستیم که به مردم افغانستان از طریق سازمان ملل و این شورا به صورت چندجانبه کمک کنیم.
توماس-گرینفیلد گفت، ایالات متحده سال گذشته یک برنامه شورای امنیت سازمان ملل را رهبری کرد تا به اتفاقنظر راهکاری برای ارسال کمک بشردوستانه برای مردم افغانستان ایجاد کند.
سفیر آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده بزرگترین حامی مالی افغانستان است و بیش از دو میلیارد دلار کمک بشردوستانه برای این کشور تامین کرده است.
از سوی دیگر «مارتین گریفیث» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری دوشنبه در این جلسه گفت، سازمان ملل فورا به ۶۱۴ میلیون دلار برای افغانستان و به منظور حمایت از نیازهای اولیه در آستانه فصل زمستان نیاز دارد.
گریفیث گفت: در حال حاضر "طرح واکنش بشردوستانه برای افغانستان" ۳.۱۴ میلیارد دلار کمبود دارد و فورا به ۶۱۴ میلیون دلار برای حمایت از فعالیتهای مقدماتی در آستانه زمستان مانند ارتقاء و تعمیر سرپناه و تهیه لباس گرم و پتو نیاز دارد.
معاون آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل همچنین توضیح داد که این نهاد با توجه به اقداماتی که باید ظرف سه ماه آینده انجام دهد، در مسابقه با زمان است و کوشش دارد کارش را پیش ببرد.
مارتین گریفیث همچنین گفت که پیش از آنکه هوای زمستانی دسترسی به مناطق خاصی از افغانستان را قطع کند، به ۱۵۴ میلیون دلار برای تهیه تدارکاتی از جمله کمکهای غذایی و معیشتی نیاز است.
وضعیت اجتماعی اقتصادی در افغانستان وخیمتر شده است و این در حالیست که نیمی از حدود ۲۴ میلیون جمعیت این کشور به کمک بشردوستانه نیاز دارند و این تعداد به سرعت رو به رشد است.
این مقام سازمان ملل همچنین هشدار داد که افغانستان با فقر شدید مواجه است و شش میلیون تن در معرض خطر قحطی قرار دارند. او از حامیان مالی خواست تا بودجههای مربوط به توسعه اقتصادی را احیا کرده و فورا منابع مالی آن را تامین کنند. این در حالیست که ایالات متحده با چین و روسیه بر سر اینکه چه کسی باید این هزینه را تقبل کند، بحث دارد. مارتین گریفیث همچنین در نشست شورای امنیت گفت که افغانستان با بحرانهای متعددی از جمله بحران انسانی، اقتصادی، آب و هوایی، گرسنگی و مالی مواجه است.
منبع: ایسنا