۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟
سرخط خبرها

کارت پایان خدمت ۲۰ میلیون، مدرک دکتری ۲۰۰ میلیون!

  • کد خبر: ۱۲۳۹۳۹
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۲
کارت پایان خدمت ۲۰ میلیون، مدرک دکتری ۲۰۰ میلیون!
پلیس فتا با انهدام باند «بی‌سوادها» در مشهد، از راز وعده‌های جعلی این شیادان پرده برداشت.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ چک‌و‌چانه زیادی نزدند و تقریبا بدون تحقیقات مرسوم خودرو پارس را پسندیدند و پولش را هم تمام و کمال به حساب مالک خودرو واریز کردند. مالک نمایشگاه نیز خوشحال از اینکه توانسته معامله دیگری انجام دهد به پول درشتی فکر می‌کرد که خریداران وعده‌اش را داده بودند.

همه چیز طبق برنامه پیش می‌رفت و قرار شد دو روز بعد خریدار خودرو و مالک مراجعه کنند و برگه سبز خودرو و دیگر مدارک نیز منتقل شود. اما در روز موعود، هیچ چیز طبق آنچه نمایشگاه‌دار پیش‌بینی کرده بود پیش نرفت و از زمانی که او کرکره مغازه را بالا زد، مأموران با کلی سؤال و جواب به سراغش آمدند. مأموران بدون جلب توجه و با لباس شخصی، در قامت مشتری درون نمایشگاه نشستند و همین که خریدار پژو پارس برای دریافت مدارک خودرو مراجعه کرد، این فرد را دستگیر کردند و با خود بردند.

ماجرای این پرونده از دوماه قبل شروع شده بود. کارشناسان پلیس فتا با دریافت گزارش‌هایی مبنی بر کلاهبرداری به بهانه جعل مدارک هویتی در فضای مجازی، تحقیقات گسترده‌ای را آغاز کردند. نتیجه بررسی‌ها مأموران را به یکی از شهر‌های مرزی خراسان‌رضوی کشاند. جایی که قسمت زیادی از شیادی‌ها از این شهر محروم انجام شده بود، اما اقدامات معمول برای دستگیری متهمان در این مرحله بی‌نتیجه ماند.

شکایت پشت شکایت

هرچند تحقیقات مرسوم حول این پرونده ادامه داشت، اما با افزایش پی‌در‌پی شاکیان، سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، دستور ویژه‌ای برای رسیدگی به این پرونده صادر کرد.
همین دستور بود که تلاش پلیس را دوچندان کرد. مأموران با دعوت از شاکیان متوجه شدند که عده‌ای سودجو با فریب کاربران فضای مجازی به بهانه جعل انواع مدارک هویتی از افراد وجوهی را دریافت کرده و دیگر جوابگوی آن‌ها نبوده‌اند.

کارت پایان‌خدمت ۲۰ میلیون تومان

یکی از شاکیان که پسری جوان بود درباره شکایتش به کارشناسان گفت: من باید چند سال قبل برای سربازی اقدام می‌کردم، اما نمی‌خواستم به خدمت بروم. از سویی نداشتن کارت پایان خدمت همیشه مرا به دردسر می‌انداخت، همین شد که به فکر دریافت کارت جعلی افتادم.

تبلیغات یک صفحه که مخصوص همین کار بود و دنبال‌کنندگان زیادی داشت مرا به خود جلب کرد. وقتی وارد صفحه شدم با دیدن فیلم‌ها و تصاویری که در این صفحه بارگذاری شده بود و اعلام رضایت مخاطبان که اتفاقا چند نفری هم کارت پایان خدمت با ثبت در سیستم نظام‌وظیفه و هولوگرام‌دار دریافت کرده بودند، من هم به ادمین صفحه پیام دادم. آن‌ها کمی دیر جوابم را دادند و مدعی بودند که سرشان خیلی شلوغ است و باید صبر کنم تا نوبتم بشود.

پس از چند روز بالأخره نوبت به من رسید و ادمین کانال قیمت کارت پایان خدمت را ۲۰ میلیون اعلام کرد. این پول برای من خیلی زیاد بود، ولی انگار چاره دیگری نبود و با هزار بدبختی این پول را قرض و به شماره کارتی که برایم فرستاده بودند واریز کردم. اما با گذشت چند هفته نه‌تن‌ها هیچ کارتی به دستم نرسید، بلکه آن‌ها بلاکم کردند و دیگر جوابم را ندادند. من فریب خوردم.

از مدرک دکتری تا کارت ملی برای اتباع

پیگیری‌ها ادامه داشت و مشخص شد متهمان در هر پرونده‌ای هر چه می‌توانسته‌اند از شهروندان می‌گرفته‌اند. از برخی بیعانه و از عده‌ای هم پولی کلان مثلا از فردی برای جعل مدرک دکتری از دانشگاه‌های معتبر با ثبت در وزارت علوم و دارای کد رهگیری ۲۰۰ میلیون تومان گرفته بودند. از سویی تعدادی از اتباع بیگانه نیز برای رسیدن به مدارک هویتی جعلی پول‌های زیادی به اعضای این باند داده بودند.
هر چند این افراد به هیچ فردی مدرک نداده بودند و تمام حرف‌هایشان دروغ بود، اما بررسی‌ها نشان داد آن‌ها به صورت گسترده از همه کشور شاکی دارند، البته تاکنون به دلیل تبعات قانونی احتمالی مال‌باختگان به صورت رسمی از متهمان شکایت نکرده‌اند.

از پول‌شویی با کارت‌های اجاره‌ای

نقد کردن پول‌هایی که از مال‌باختگان گرفته بودند، حکم لقمه بزرگی را داشت که اگر بی‌هوا قورت می‌دادند گلوگیرشان می‌شد. کارشناسان متوجه شدند که شیادان برای نقد کردن پول‌ها اقدام به خرید کالا از سایت‌های واسطه‌گر و اجاره کارت‌های بانکی معتادان و افراد بی‌خانمان کرده‌اند، سرنخ‌هایی که پلیس را به یک‌قدمی آن‌ها رسانده بود.
از آنجایی که خرید‌های کوچک نمی‌توانست اعضای این باند را در نقد کردن وجوه کلانی که به دست آورده بودند کمک کند، آن‌ها به خرید خودرو و طلا رو آورده بودند، موضوعی که از چشم کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی نیز دور نماند.

دستگیری هنگام خرید دومین خودرو

مأموران با اقدامات فنی و محرمانه خود متوجه شدند اعضای این باند قبلا نیز با شگرد‌های مسموم خود به شیادی با ایجاد صفحه‌ها و کانال‌های صیغه‌یابی اقدام کرده بودند که مأموران موفق به شناسایی هویت یکی از متهمان شدند. این نکته از آنجا اهمیت داشت که دامنه تحقیقات پلیس را به یک نمایشگاه خودرو در مشهد رساند، جایی که این افراد در حال معامله دومین خودرویشان با پول‌های بادآورده بودند.
با دستگیری یکی از متهمان این فرد در بازجویی‌های تخصصی دیگر همدستانش که سه نفر بودند را لو داد و این‌گونه بود که اعضای این باند حرفه‌ای شیادی در فضای مجازی همه دستگیر شدند.

متهمان بی‌سواد و کم‌سواد

با اقدامات فنی مشخص شد که این چهار متهم ۲۰ تا ۳۰ ساله هستند و با یکدیگر نسبت فامیلی دارند. یکی از آن‌ها که جوانی ۲۱ ساله بود اصلا سواد نداشت و سه نفر دیگر هم دارای مدرک تحصیلی سیکل و دوم راهنمایی بودند.
در ادامه بازجویی‌ها، متهمان اعلام کردند که اصلا نمی‌دانند چگونه می‌شود مدرک جعل کرد و تنها با تصاویر موجود و فیلم‌های موجود در فضای سایبر، این فیلم‌ها را دانلود و در صفحه‌های اینستاگرامی‌شان بارگذاری کرده‌اند. آن‌ها برای باورپذیر کردن کارشان به خرید دنبال‌کننده اقدام کرده و با تهیه بخش رضایت مخاطبان، افراد را فریب داده‌اند.

کلاهبرداری از ۱۰۰۰ نفر

بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور هر کدام مبالغی بالغ بر ۳ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان را به حساب‌های اعلامی این شیادان واریز کرده‌اند و تاکنون میزان کلاهبرداری این افراد دست کم یک میلیارد تومان تخمین زده شده است. پول‌هایی که صرف خرید دو خودرو، طلا و میزان زیادی کالا‌های گران‌قیمت شده است.
کارشناسان پلیس فتا از مخفیگاه متهمان ابزار دیجیتالی مرتبط با جرم همچون ۱۵‌گوشی تلفن همراه (هشت گوشی ساده و هفت گوشی هوشمند) تعداد ۴۳‌فقره سیم کارت، ۲۰ فقره پوکه سیم‌کارت و تعداد ۲۶‌کارت بانکی کشف کردند.

یکی از نکات مهم، سابقه‌دار نبودن متهمان است. یکی از شگرد‌هایی که آن‌ها در فضای مجازی پیگیری می‌کرده‌اند، قرار دادن لگوی سازمان‌های مختلف بر روی پروفایلشان بوده که مدعی شده‌اند یکی از مأموران این نهاد‌ها و سازمان‌ها هستند و با همین شگرد پیش‌پا‌افتاده مبالغی را برای واگذاری اوراق هویتی از برخی افراد ساده‌لوح دریافت می‌کرده‌اند. با تشکیل پرونده برای متهمان این افراد به مقام قضایی معرفی شدند.
سرهنگ جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی نیز از شهروندان سراسر کشور خواست که اگر با روش‌های یاد شده از آن‌ها کلاهبرداری شده است، بدون در نظر گرفتن تبعات قانونی برای شکایت از متهمان به نزدیک‌ترین مرکز پلیس فتای شهرشان مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->