معرفی کتاب‌های عاشورایی برای کودکان و نوجوانان ویژه‌برنامه‌های شبکه قرآن در دهه دوم محرم اعلام شد تصویب نام‌گذاری معابر تهران به نام شهدای اقتدار صحیفه‌ای برای بیداری | امام سجاد(ع) چگونه با زبان دعا امت را تربیت کرد؟ مراسم عزاداری شب شهادت امام سجاد (ع) در حرم رضوی برگزار شد وزیر فرهنگ: بازگرداندن ایمن و به موقع ۸۶ هزار زائر حج در شرایط جنگی اقدامی ارزشمندی بود حرم امام‌رضا(ع)، میزبان برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ایران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پیام خانواده شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی: مسیر را تا نابودی اسرائیل ادامه دهید گذرنامه‌های زیارتی اربعین نیاز به تمدید ندارند | امکان دریافت غیرحضوری گذرنامه  آغاز ثبت‌نام راهنمایان زائر افتخاری ویژه دهه پایانی صفر در مشهد افتتاح ۲ یادمان بزرگ شهدا در مشهد هم‌زمان با کنگره ۱۸ هزار شهید استان خراسان رضوی ثبت نام اولیه ۳۷۵ کاروان پیاده برای سفر به مشهد در دهه آخر صفر تردد بیش از ۱۲۸ هزار زائر کربلا از مرز مهران در ایام محرم‌ سرلشکر صفوی در جمع عزاداران حسینی: ملت ایران در مکتب عاشورا شکست‌ناپذیر شد شهادت تاریخی از درون اهل سنت: بنی‌امیه مسئول خون امام حسین (ع) هستند دهه دوم محرم در مشهد هیئت کجا بریم؟ شام غریبان امام حسین(ع) پشت درهای بسته حرم حضرت زینب(س) + فیلم لزوم راه‌اندازی ستاد استقبال از زائران اربعین ۱۴۰۴ آیا واقعه عاشورا یک تصمیم آنی بود؟ جانبازی که صبر را در دوران اسارت از حضرت زینب (س) آموخت
سرخط خبرها

چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟

  • کد خبر: ۱۲۴۵۷۰
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
چگونه صحن امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر شد؟
رواق امام‌خمینی (ره) یکی از ۲۷ رواق حرم مطهر رضوی در مجاورت مسجد گوهرشاد است. این رواق، همان صحن امام‌خمینی (ره) است که پس‌از انقلاب بازسازی شد.

کوچک زاده | شهرآرانیوز؛ رواق امام‌خمینی (ره) اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین رواق حرم مطهر رضوی شناخته می‌شود. سال‌۱۳۸۱ با افزایش روزافزون و نیاز مبرم به توسعه فضا‌های سرپوشیده در حرم، طرح تغییر صحن امام به رواق امام‌خمینی (ره) اجرا شد.

رواق‌ها فضای سرپوشیده، نیمه‌باز و ممتدی هستند که برای ایجاد ارتباط بین مکان‌ها ساخته می‌شوند؛ بنا‌هایی هستند با ارتفاع مختلف که به‌مرور در اطراف حرم مبارکه ساخته شده اند و تغییراتی در آن‌ها به وجود آمد.

اما صحن امام‌خمینی (ره) در سال‌های ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴خورشیدی مقابل خیابان «امام‌رضا (ع)» ساخته شد. از‌آنجا‌که ساختمان کتابخانه و موزه در انتهایش بنا شد، به صحن موزه و پهلوی مشهور می‌شود. این صحن به دلیل موقعیت خاصش که به تالار تشریفات آستان قدس در بالای رواق دارالزهد راه داشت، برای استقبال از هیئت‌های رسمی استفاده می‌شد و کمتر به روی عموم زائران گشوده می‌شد.

پس‌از انقلاب اسلامی، اما این صحن بازسازی شد و با تبدیل شدن به رواق امام‌خمینی (ره) برای برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و برپایی نماز جمعه و آیین‌های خاص دیگر استفاده می‌شود. رواق امام‌خمینی (ره) از غرب به مسجد گوهرشاد، از شرق به ساختمان موزه، از شمال به صحن آزادی و تالار تشریفات، دارالزهد، رواق شیخ بهایی و دارالعباده و از جنوب به صحن جامع رضوی راه دارد. دیگر رواق‌های حرم، دارالحفاظ، دارالسیاده، گنبد حاتم‌خانی، گنبد ا... وردیخان، توحید‌خانه، دارالفیض و‌... هستند که روی‌هم‌رفته مساحتی بالغ بر ۵۷هزار مترمربع را به خود اختصاص داده‌اند.

عکس را ابراهیم ذهبی معروف‌به «سیاح»  گرفته است که مربوط‌ به صحن پهلوی (رواق امام‌خمینی فعلی) پیش از بازسازی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->