کوچک زاده | شهرآرانیوز؛ رواق امامخمینی (ره) اکنون بهعنوان بزرگترین رواق حرم مطهر رضوی شناخته میشود. سال۱۳۸۱ با افزایش روزافزون و نیاز مبرم به توسعه فضاهای سرپوشیده در حرم، طرح تغییر صحن امام به رواق امامخمینی (ره) اجرا شد.
رواقها فضای سرپوشیده، نیمهباز و ممتدی هستند که برای ایجاد ارتباط بین مکانها ساخته میشوند؛ بناهایی هستند با ارتفاع مختلف که بهمرور در اطراف حرم مبارکه ساخته شده اند و تغییراتی در آنها به وجود آمد.
اما صحن امامخمینی (ره) در سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴خورشیدی مقابل خیابان «امامرضا (ع)» ساخته شد. ازآنجاکه ساختمان کتابخانه و موزه در انتهایش بنا شد، به صحن موزه و پهلوی مشهور میشود. این صحن به دلیل موقعیت خاصش که به تالار تشریفات آستان قدس در بالای رواق دارالزهد راه داشت، برای استقبال از هیئتهای رسمی استفاده میشد و کمتر به روی عموم زائران گشوده میشد.
پساز انقلاب اسلامی، اما این صحن بازسازی شد و با تبدیل شدن به رواق امامخمینی (ره) برای برگزاری مراسم مذهبی و سیاسی و برپایی نماز جمعه و آیینهای خاص دیگر استفاده میشود. رواق امامخمینی (ره) از غرب به مسجد گوهرشاد، از شرق به ساختمان موزه، از شمال به صحن آزادی و تالار تشریفات، دارالزهد، رواق شیخ بهایی و دارالعباده و از جنوب به صحن جامع رضوی راه دارد. دیگر رواقهای حرم، دارالحفاظ، دارالسیاده، گنبد حاتمخانی، گنبد ا... وردیخان، توحیدخانه، دارالفیض و... هستند که رویهمرفته مساحتی بالغ بر ۵۷هزار مترمربع را به خود اختصاص دادهاند.
عکس را ابراهیم ذهبی معروفبه «سیاح» گرفته است که مربوط به صحن پهلوی (رواق امامخمینی فعلی) پیش از بازسازی است.