گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه مراسم اختتامیه طرح «همراه با حکیمان» در ارتباط با تمهیدات پیش بینی شده برای زائران کربلا در ایام اربعین گفت: یکی از دغدغههای ما در مراسم اربعین امسال، گرمای هوا و گرمازدگی زائران پیاده است که با تمهیداتی که اندیشیده شده است و با تامین کانکس و پنلهای مخصوص، سعی کردیم این مشکل مدیریت شود.
وی ادامه داد: تمهیداتی که کشور میزبان در خصوص مقابله با گرما زدگی زائران انجام داده، خوب است اما با توجه به حضور بی شمار عاشقان امام حسین (ع) کافی نیست.
عین اللهی افزود: برای رسیدگی بهتر به وضعیت زائران پیاده در مرز شلمچه، یک بیمارستان صحرایی به اسم «شهید حاج قاسم سلیمانی» راه اندازی کرده ایم که در فاصله بسیار کوتاهی تا مرز واقع شده است و کادر درمان داوطلب اعم از پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران از سراسر کشور در آنجا مشغول به کار میباشند و در همین مدت، کسانی که دچار گرمازدگی شده بودند در این مرکز درمانی مداوا شده اند.
وزیر بهداشت متذکر شد: در مرز مهران چنین امکاناتی را نداریم و صرفا با کمک نیروهای نظامی و انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی ایلام طی ۲ ماه گذشته، سازههای متحرکی را جهت خدمت رسانی درمانی به زائران اربعین حسینی آماده کرده ایم.
عین اللهی افزود: نیروهای بسیاری به صورت آماده باش ۱۰۰ درصدی داریم تا به محض نیاز در مرزها حاضر شده و به خدمت رسانی بپردازند. در آن سوی مرز، وظیفهای برعهده ما نیست و هلال احمر مشغول به فعالیت است. با این حال از ۳ ماه قبل به تمامی دانشگاهها و مراکز درمانی تحت نظارت آنان اعلام شده است که اگر نیرویی داوطلب خدمت در اربعین بود، بلافاصله با ماموریت وی موافقت شود و از این نظر، مشکلی در ارائه خدمت نداریم.
وزیر بهداشت در مورد وضعیت کرونا و شرایط بازگشت زائران ایرانی تصریح کرد: با توجه به واکسیناسیون گسترده ایرانیان، خوشبختانه مشکلی نداریم و در حال حاضر با ۱۵۴ میلیون دُز واکسن تزریقی، صاحب رکوردی خوب در مقابله با کرونا هستیم.
دکتر بهرام عین اللهی یادآور شد: تاکنون ۹۶ درصد از هم وطنان دُز اول، ۸۶ درصد دُز دوم و ۶۰ درصد نیز دُز سوم را دریافت کرده اند که به طور میانگین، ۷۸ درصد تزریق واکسن داشته ایم. این در حالی است که کشوری مانند ایالات متحده آمریکا به طور میانگین، ۶۰ درصد میانگین تزریق واکسن داشته است.
وزیر بهداشت خاطرنشان ساخت: توصیه ما به زائران اربعین حسینی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از مواد غذایی سالم است؛ زیرا مسمومیت و گرمازدگی هم از دغدغههای ما برای بازگشت زائران حسینی میباشد. کارشناسان وزارت بهداشت در تمامی پایانههای مرزی آماده باش هستند تا به محض بازگشت زائران و در صورت مشاهده موارد مشکوک بیماری، از راههایی مانند قرنطینه بیمار و انجام مداوا، از بروز و گسترش بیماری جلوگیری نمایند.