اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیل گری در توسعه روابط با اندونزی پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد نخست‌وزیر قطر: حملات اخیر رژیم صهیونیستی نشانه بی‌اهمیتی آن‌ها به مذاکرات آتش‌بس است
سرخط خبرها

ابراز نگرانی سازمان‌ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر، زنان و دختران در دوره طالبان

  • کد خبر: ۱۲۵۳۸۱
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
ابراز نگرانی سازمان‌ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر، زنان و دختران در دوره طالبان
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان بر بدتر شدن وضعیت انسانی در این کشور صحه گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ریچارد بنت،‌گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان در جریان نشست شورای حقوق بشر با تاکید بر تشدید سرکوب زنان و دختران افغان و حرکت افغانستان در جهت «اقتدارگرایی»، خواستار تغییرات بنیادین در منش و شیوه‌ حکمرانی طالبان شد.

به‌ گزارش سازمان ملل، در دوره قدرت گرفتن مجدد طالبان، هم آزادی‌بیان دست‌خوش سرکوب شده‌ و هم حقوق زنان و دختران به‌شدت در حال پایمال‌شدن است.

در بیانیه سازمان ملل آمده است:«الگویی رو به رشد از آزار کارکنان زن افغان سازمان‌ملل از سوی طالبان که حکمرانان امروزی افغانستان هستند دیده می‌شود.»

سه تن از کارکنان زن سازمان ملل در افغانستان به‌تازگی بازداشت و تحت بازجویی مردان مسلح طالبان قرارگرفته‌اند. سازمان ملل خواستار توقف فوری ارعاب و آزار و اذیت همکاران زن خود در افغانستان شد و بار دیگر از طالبان خواست تا نسبت به تعهدات بین‌المللی خود در تضمین امنیت پرسنل سازمان ملل مسئول باشد.

نصیراحمد اندیشه، که نمایندگی دولت پیشین افغانستان در سازمان ملل را هم برعهده داشته از وضعیت کنونی کشورش با عنوان «آپارتاید جنسیتی» یاد کرد. سفیر دولت سابق افعانستان در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو با اشاره به عقب‌گرد و پس‌رفت ۲ دهه پیشرفت افغانستان، گفت طالبان بعضا اصولی را نقض می‌کنند که حتی ثبت و گزارش هم نمی‌شوند.

چندین تن از فعالان حقوق زنان از جمله محبوبه سراج نیز با سخنرانی در این نشست از ۴۷ عضو این نهاد ناظر سازمان خواستند ساز و کاری را با هدف بررسی سوء استفاده‌های صورت گرفته در افغانستان بر پا کنند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد یکی از نهادهای سازمان ملل و از ارکان فرعی مجمع عمومی ملل متحد است که وظیفه آن نشان دادن موارد نقض حقوق بشر می‌باشد. این شورا ۴۷ عضو دارد.

سراج با تاکید بر اینکه :«فقط خدا می‌داند که چه تعداد از این جنایت‌ها گزارش نمی‌شود» از جهانیان خواست تا نسبت به این وقایع «بی‌تفاوت» نباشند و «انفعال» را کنار بگذارند.

او احساس زنان افغان در مواجه با ماموران طالبان در خیابان‌های کابل را احساس «دیده‌نشدن» و «وجود نداشتن» توصیف کرد. او تاکید کرد: «مامور به ما فقط نگاه می‌کند و ما محو می‌شویم. او خطاب به دیپلمات‌ها و حضار افزود: «آیا می‌دانید با محو شدن چه حسی به آدم دست می‌دهد؟»

از زمان بازگشت طالبان به راس قدرت سیاسی در افغانستان بیش از یکسال می‌گذرد و در این مدت در اغلب دبیرستان‌های این کشور به روی محصلان دختر بسته مانده است. این درحالیست که در پی فشارهای بین‌المللی، مقامات طالبان در ماه مارس وعده کرده بودند که زمینه حضور دختران را در مدارس متوسطه فراهم کنند. برخی از گزارش‌ها تعداد دخترانی که با به‌قدرت رسیدن دوباره طالبان مجبور به ترک‌تحصیل شده‌اند را تا ۸۵۰ هزار نفر هم عنوان کرده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->