سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

ابراز نگرانی سازمان‌ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر، زنان و دختران در دوره طالبان

  • کد خبر: ۱۲۵۳۸۱
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
ابراز نگرانی سازمان‌ملل درباره وضعیت حقوق‌بشر، زنان و دختران در دوره طالبان
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان بر بدتر شدن وضعیت انسانی در این کشور صحه گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ریچارد بنت،‌گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان در جریان نشست شورای حقوق بشر با تاکید بر تشدید سرکوب زنان و دختران افغان و حرکت افغانستان در جهت «اقتدارگرایی»، خواستار تغییرات بنیادین در منش و شیوه‌ حکمرانی طالبان شد.

به‌ گزارش سازمان ملل، در دوره قدرت گرفتن مجدد طالبان، هم آزادی‌بیان دست‌خوش سرکوب شده‌ و هم حقوق زنان و دختران به‌شدت در حال پایمال‌شدن است.

در بیانیه سازمان ملل آمده است:«الگویی رو به رشد از آزار کارکنان زن افغان سازمان‌ملل از سوی طالبان که حکمرانان امروزی افغانستان هستند دیده می‌شود.»

سه تن از کارکنان زن سازمان ملل در افغانستان به‌تازگی بازداشت و تحت بازجویی مردان مسلح طالبان قرارگرفته‌اند. سازمان ملل خواستار توقف فوری ارعاب و آزار و اذیت همکاران زن خود در افغانستان شد و بار دیگر از طالبان خواست تا نسبت به تعهدات بین‌المللی خود در تضمین امنیت پرسنل سازمان ملل مسئول باشد.

نصیراحمد اندیشه، که نمایندگی دولت پیشین افغانستان در سازمان ملل را هم برعهده داشته از وضعیت کنونی کشورش با عنوان «آپارتاید جنسیتی» یاد کرد. سفیر دولت سابق افعانستان در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو با اشاره به عقب‌گرد و پس‌رفت ۲ دهه پیشرفت افغانستان، گفت طالبان بعضا اصولی را نقض می‌کنند که حتی ثبت و گزارش هم نمی‌شوند.

چندین تن از فعالان حقوق زنان از جمله محبوبه سراج نیز با سخنرانی در این نشست از ۴۷ عضو این نهاد ناظر سازمان خواستند ساز و کاری را با هدف بررسی سوء استفاده‌های صورت گرفته در افغانستان بر پا کنند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد یکی از نهادهای سازمان ملل و از ارکان فرعی مجمع عمومی ملل متحد است که وظیفه آن نشان دادن موارد نقض حقوق بشر می‌باشد. این شورا ۴۷ عضو دارد.

سراج با تاکید بر اینکه :«فقط خدا می‌داند که چه تعداد از این جنایت‌ها گزارش نمی‌شود» از جهانیان خواست تا نسبت به این وقایع «بی‌تفاوت» نباشند و «انفعال» را کنار بگذارند.

او احساس زنان افغان در مواجه با ماموران طالبان در خیابان‌های کابل را احساس «دیده‌نشدن» و «وجود نداشتن» توصیف کرد. او تاکید کرد: «مامور به ما فقط نگاه می‌کند و ما محو می‌شویم. او خطاب به دیپلمات‌ها و حضار افزود: «آیا می‌دانید با محو شدن چه حسی به آدم دست می‌دهد؟»

از زمان بازگشت طالبان به راس قدرت سیاسی در افغانستان بیش از یکسال می‌گذرد و در این مدت در اغلب دبیرستان‌های این کشور به روی محصلان دختر بسته مانده است. این درحالیست که در پی فشارهای بین‌المللی، مقامات طالبان در ماه مارس وعده کرده بودند که زمینه حضور دختران را در مدارس متوسطه فراهم کنند. برخی از گزارش‌ها تعداد دخترانی که با به‌قدرت رسیدن دوباره طالبان مجبور به ترک‌تحصیل شده‌اند را تا ۸۵۰ هزار نفر هم عنوان کرده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->