ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ شروع سال تحصیلی را میتوان نقطه اوج خرید نوشتافزار بیان کرد، بهویژه در مهرماه امسال که بعد از گذشت سه سال از همهگیری کرونا، دانشآموزان شوق نشستن پشت نیمکت مدارس را دارند. البته سالهاست ویترین پررنگولعاب لوازمتحریر در فروشگاههای تخصصی، کتاب فروشیها، هایپرمارکتها و... مشتریهای خاص خودش را دارد، زیرا خرید این اقلام فقط مختص دانشآموزان نیست و افرادی دیگر، بهعنوان نمونه خانهدار یا شاغل، ممکن است به انواع نوشتافزار نیاز پیدا کنند. حالا میخواهد یک خودکار ساده باشد یا زونکن اداری و....
اهمیت انتخاب درست لوازمتحریر بهعنوان مجموعهای از ابزارهایی که برای نگارش، نقاشی و ترسیم به کار میآید، بهگونهای است که در تقویم جهانی ۲۵ آوریل را روز جهانی لوازمتحریر نامگذاری کردهاند.
آنچه در این روزها در کنار کیفیت و سلامت نوشتافزار بسیار مهم است، آموزش و فرهنگسازی برای درست و اصولی خریدن است. با همراهی فرزندانمان در هنگام خرید، غیرمستقیم به آنها تعلیم میدهیم که از هر مرحله مهم زندگی چگونه به بهترین شکل عبور کنند. اگر تا این زمان برای سال تحصیلی جدید کودکانتان دست به خرید نشدهاید، چند خطی همراهمان باشید. رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، نهتنها بهنفع جیبتان است، بلکه ترویج نوعی فرهنگ است که اگر نادیده گرفته شود، میتواند مشکلساز باشد.
خیلیها بر این باورند که انتخاب نوشتافزارهای لاکچری به فرزندانشان در محیط آموزشی شخصیت میبخشد. از دیدگاه این افراد گرانترین اقلام باعث میشود دیگران تصور کنند که چه خانواده اسمورسمداری هستند. درحالیکه نتیجه پژوهشهای روانشناسی ثابت کرده است این تصور اشتباه نهتنها در محیط آموزشی، بلکه در دیگر فضاهای جمعی هم معکوس است. این نوع رفتار باعث میشود دانشآموز تصور کند تافته جدابافته کلاس است و این شخصیتسازی در آینده نهچندان دور ضربههای سنگینی به هویت او وارد میکند.
حمایت از تولید داخلی وظیفه همه ماست. صدالبته که باید این تولیدات قیمت مناسبی هم داشتهباشند تا ما رغبت بیشتری برای خرید داشتهباشیم. اینکه فروشگاهی در نزدیک خانه یا مدرسه کودکمان نوشتافزار میفروشد، دلیل مناسبی برای انتخاب ما نباید باشد، ازاینرو پیشنهاد میکنیم پیش از روانه شدن به بازار حتما چند فروشگاه مناسب در این زمینه را شناسایی کنید که بتواند حق انتخاب بیشتری هم به بچهها بدهد. حواستان باشد؛ این روزها برای کمک به اقتصاد خانوادهها و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، نمایشگاههای زیادی تشکیل میشود که محصولات باکیفیت و قیمت مناسب عرضه میکنند.
این روزها بچهها بیش از اندازه درمعرض فیلم و سریال و کارتونهای غربی هستند، برای همین بیش از آنکه شخصیتهای داخلی را بشناسند و با این قهرمانان همزادپنداری کنند، از الگوهای غربی در پوشش و رفتار و اخلاقشان ایده میگیرند. پس اگر برروی خرید نوشتافزار ایرانی تاکید داریم، فقط برای حمایت از بازارهای داخلی نیست. واقعیت این است که تولیدکنندگان ایرانی برای رقابت با محصولات خارجی سعی میکنند از این امتیاز بومی بیشتر استفاده کنند. موضوعی که میتواند فرصت خوبی برای ما هم باشد تا بچههایمان را با این شخصیتهای دینی، ملی و اسطورهای بیشتر آشنا کنیم و از آنها برایشان الگو بسازیم.
باید طوری خرید کنیم که ارزش محصول از قیمت آن بیشتر باشد. کیفیت حرف اول را میزند. انتخاب درست نوشتافزار باعث میشود دانشآموز به انجام تکالیفش تشویق شود. گاهی برخی مدادها و خودکارها بهعلت سختنویسی زمینه اذیت و آزار روحی افراد را فراهم میکنند.
نکته دیگر در خرید نوشتافزار این است که همه اقلام موردنیاز را از یک جا تهیه نکنید. همچنین، در ابتدای سال تحصیلی اضافه خرید نکنید. خریدتان میتواند در طول سال ادامهدار باشد.
آیا میدانید بهطور میانگین از هر درخت ۱۶.۶۷ بند کاغذ با اندازه A۴ تولید میشود که هر بند نیز پانصد برگه کاغذ است؟
با این توصیف به کودکمان آموزش بدهیم که:
برخی نکات در خرید نوشتافزار ویژه سال تحصیلی مهم است که باهم در ادامه میخوانیم:
از هر درخت ۱۶.۶۷ بند کاغذ با اندازه A۴ تولید میشود.
۳ برابر
اشتغالآفرینی در حوزه نوشتافزار ایرانی نسبت به سالهای گذشته ۳ برابر شده است
۱۰۰ هزار تومان برای دفتر مشق ۸۰ برگ سیمی ساده
۱۲۰ هزار تومان برای دفتر مشق ۸۰ برگ سیمی طرحدار
۹۶ هزار تومان برای بسته ۱۲ عددی مداد رنگی و مداد شمعی
۸۹ هزار تومان برای یک بسته مداد سیاه و یک بسته مداد قرمز
۱۰۰ هزار تومان برای تراش، پاککن و جامدادی
۳۰۰ هزار تومان کولهپشتی
۶۰ هزار تومان خط کش، قیچی و پوشه
۸۵ هزار تومان دفتر نقاشی چسب و جلد