روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اگر آدم‌ها نباشند...

  • کد خبر: ۱۲۶۱۵۴
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۹
اگر آدم‌ها نباشند...
سلمان نظافت یزدی - شاعر و روزنامه نگار

قصه شهر را چه کسی می‌نویسد؟ قصه شهر یک داستان با هزاران نویسنده است، مثل پازلی هزارتکه، تاریخ این روایت‌ها را جمع می‌کند و کنار هم قرار می‌دهد. تاریخ روایت آدم ها، آدم‌هایی که در شهر زندگی کرده اند، آدم‌هایی که در خانه یا بیمارستانی به دنیا آمده اند، آدم‌هایی که در خانه یا بیمارستانی مرده اند، را جمع می‌کند. آن آدم‌ها اگر عکسی از دیوار خانه شان داشته باشند، اگر تابی را به درخت بهی آویزان کرده باشند و عکس گرفته باشند، این‌ها همه قصه شهر است حتی اگر تعریف نشده باشند، حتی اگر در آلبومی جامانده باشند یا در زیرزمینی خاک گرفته رطوبت، رنگ‌ها را درهم کرده باشد و چهره آدم‌ها از هم قابل تشخیص نباشد، می‌توان فهمید که این عکس حداقل در چه تاریخی گرفته شده است.

قصه شهر، قصه خانه‌ها با آدم هاست که شکل می‌گیرد، اصلا شهر با آدم هاست که جان می‌گیرد اگر شما آشنایی در خانه‌ای نداشته باشید آن خانه یا محله هیچی معنایی برایتان نخواهد داشت.

خاطره و قصه با وجود آدم هاست که جان می‌گیرد. سؤالی در فلسفه هست که اگر درختی در جنگلی بشکند، اما کسی نباشد و نبیند که آن درخت شکسته است، آیا آن درخت اصلا شکسته است؟ این سؤال را می‌شود درباره محله یا خانه‌های شهر هم پرسید اگر شما آشنایی در خانه‌ای نداشتید، یا اگر در خانه نخندیده یا گریه نکرده اید اصلا آن خانه وجود داشته است یا اگر وجود داشته است اصلا وجودش اهمیتی دارد؟

وقتی به جای یک نفر صد نفر یا هزار نفر یا هزاران نفر قصه هایشان را از خانه هایشان یا محله هایشان بنویسند، آن وقت صدای شکستن آن درخت دیگر چیزی قابل کتمان یا نادیده گرفتن نیست.

من هر زمان از چهارراه میدان بار رد می‌شوم، یاد خانه بی بی جان می‌افتم، یاد آن درخت گوشه حیاط که سایه اش می‌افتاد روی پنجره دو لته چوبی که معمولا میز سماور بی بی جان کنارش برقرار بود و می‌شد از آن چای خورد و به قصه‌های بی بی جان یا خاطرات حاج آقا جونم که یک پایش را دیابت گرفته بود از مغازه انگشترفروشی در یکی از صحن‌های حرم گوش داد.

این آدم‌ها بودند که با خاطراتشان چند محله را به هم وصل کرده بودند، صحن حرم را رسانده بودند به کوچه‌ای در چهارراه میدان بار و چهارراه میدان بار را رسانده بود به باغی در مایون.

شهر مثل کاغذ سفید است، آدم‌ها کلمات و قصه هایش هستند، خاطرات پی رنگ آن قصه ها، آدم‌ها اگر نباشند، شهر یک کاغذ سفید بی ارزش است که هیچ وقت هیچ کسی آن را به خاطر نخواهد آورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->