محمد کاملان | شهرآرانیوز، پویشی ۴۵ روزه که براساس آمار و ارقامی که سازمان فرهنگی منتشر کرده در آن بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال کمک جمعآوری شده است و ۵۲ زندانی جرائم غیرعمد با این کمکها از زندان آزاد شدند.
البته پویش مشهد مهربان گویا به پایان نرسیده است و براساس گفتههای معاون اجتماعی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری، این پویش از این به بعد هرششماهیکبار برای کاهش و حلوفصل مشکلات یکی از آسیبهای اجتماعی شهر اجرا خواهد شد و در فصل دوم آن که از مدتی پیش شروع شده، قرار است شوراهای اجتماعی محلات با بسیج خیران و نیکوکاران، زمینه بازگشت دوباره ۱۲ هزار کودک بازماندهازتحصیل مشهدی را به مدرسه فراهم کنند.
معاون اجتماعی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه برای نقشآفرینی بیشتر شورای اجتماعی محلات و استفاده از پایگاه مردمی آنها پویش مشهد مهربان تعریف شده است، تصریح کرد: در ذیل این پویش موضوعات مختلف اجتماعی تعریف میشود و ۱۷۰ شورای اجتماعی محله در مشهد در این پویش نقشآفرینی میکنند. فصل اول مشهد مهربان در ماه مبارک رمضان و با هدف آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد برگزار شد و برنامهریزی کردیم که هر شش ماه یک بار پویش سراسری مشهد مهربان را برگزار و همه اعضای شورای اجتماعی محلات را برای تحقق هدف آن پویش بسیج کنیم.
مهدی ابراهیمی از آغاز فصل دوم مشهد مهربان در هفتههای اخیر خبر داد و درباره جزئیات آن گفت: با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، موضوع کودکان بازمانده از تحصیل بهعنوان هدف فصل دوم پویش مشهد مهربان تعیین شد و اعضای شورای اجتماعی محلات مأموریت پیدا کردند خیران، نیکوکاران، دلسوزان و همه کسانی را که میتوانند به این کودکان کمک کنند به همافزایی باهم دعوت کنند تا تعداد کودکان بازماندهازتحصیل در محلهشان کاهش پیدا کند.
وی از آمار دوازدههزارنفری کودکان بازمانده از تحصیل در مشهد خبر داد و با اشاره به آسیبهای اجتماعیای که این کودکان با آن درگیر میشوند افزود: فصل دوم مشهد مهربان اقدامی پیشگیرانه برای مقابله با بروز برخی از آسیبهای اجتماعی است. ما هرقدر که بتوانیم این کودکان را به مدرسه برگردانیم، از آسیبهای اجتماعی بعدی پیشگیری کردهایم.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری مشهد بابیان اینکه بیشترین دانشآموزانی که شرایط تحصیل را از دست میدهند متعلق به مناطق محروم و حاشیه شهر هستند تأکید کرد: برای ساماندهی بهتر کمکهای مردمی توسط شوراهای اجتماعی محلات شماره کارت مخصوصی را که مورد تأیید آموزش و پرورش است برای واریز کمکهای محلاتی اختصاص دادیم که کودک بازمانده از تحصیل ندارند، اما میخواهند در این پویش شرکت کنند و گره از مشکل کودکی در محلهای دیگر از شهر باز کنند. درواقع محلاتی که خودشان کودک بازمانده از تحصیل دارند میتوانند به آنها کمک کنند و محلاتی هم که درگیر این مشکل نیستند، این ظرفیت و امکان برایشان فراهم شده است تا از کودکان دیگرمحلات شهر پشتیبانی و حمایت کنند.
ابراهیمی در بخش دیگری از این گفتگو به فراهم شدن زمینه برای کمکهای غیرنقدی و سایر حمایتها از کودک بازمانده ازتحصیل و خانوادهاش اشاره کرد و گفت: حمایتها از این کودکان قرار نیست فقط نقدی باشد؛ مثلا شورای اجتماعی یکی از محلات اقلامی برای دانشآموزان جمع میکند یا خیری در محلهای اعلام میکند که خانواده یک دانشآموز بازمانده را تحتپوشش قرار میدهد.