به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قاسم عمو عابدینی با بیان اینکه برمبنای مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، ۲۰ درصد از دانشجویان مقطع دکتری در سال آتی استاد محور میشوند، توضیح داد: با اجرای طرح استادمحور، دانشجویان برتر برای انتخاب استاد دوره دکتری از اولویت حق انتخاب برخوردار میشوند. ممکن است یک داوطلب رتبه یک کنکور علاقه داشته باشد درس خود را به طور مثال، با یک استاد رشته ریاضی که در دانشگاه سیستان و بلوچستان برجسته است؛ بگذراند اما نسبت به اینکه گروه به او چنین اجازهای میدهد، اطمینان خاطر ندارد. لذا درنظر داریم، تمام اعضای هیئتعلمی در سازمان سنجش کد اختصاصی داشته باشند و افراد برتر کنکور بتوانند استاد مورد علاقه خود را انتخاب کنند. اگر طرح "استادمحوری" اجرا شود، عدالت آموزشی هم برقرار میشود. همچین اساتید تراز برای اینکه صاحب دانشجوی ممتاز شوند، دیگر نیازی نیست به پایتخت مهاجرت کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: این قاعده مصوب شده است و آییننامه مراحل تصویب را سپری میکند. پس از ابلاغ، آییننامه در شورای سنجش و پذیرش، طرح اجرایی میشود. به دلیل اینکه طرح استادمحوری در سال آتی اجرا میشود، آخرین فرصت برای ابلاغ آییننامه مهر یا آبان ماه است.
دکتر عموعابدینی با اشاره به تقسیم بندی دانشگاههای ایران به سه سطح "الف"، "ب" و "ج"، تصریح کرد: طرح استادمحوری در تعدادی از دانشگاههای سطح "الف" و "ب" اجرا میشود. در این راستا اسامی دانشگاههایی که قرار است طرح استاد محوری در آنها به صورت پایلوت برگزار شود، به زودی اعلام میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه طرح "استاد محوری" از احکام طرح تحول دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی به حسابمیآید، تصریح کرد: این طرح به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شده و موظف به اجرای آن هستیم.
وی با بیان اینکه مطالعات و بررسیها نشان میدهد که موضوع استادمحوری نباید به حوزه آموزش محدود باشد و در حوزه پژوهش نیز باید شکلبگیرد، اظهار کرد: تجربه ثابت کردهاست که اجرای طرحی همچون "گروه محوری" چندان موفقیتآمیز نیست. بنابراین با توجه به اینکه برمبنای نتایج مطالعات جهانی در حوزه پژوهش و فناوری میتوان گفت، اساتید، محور تحولات هستند و با توجه به تجربیات جهانی، طرح استادمحوری در کانون توجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است.
دکتر عموعابدینی در پایان خاطرنشان کرد: اساتید میتوانند یک انسان را از کودکی تا بزرگسالی تربیتکنند. همچنین فرهنگ شاگردپروری در بطن فرهنگ ایرانی_اسلامی وجود دارد؛ به همین دلیل، درنظر داریم که فرهنگ شاگرد_استادی را احیا کنیم.
منبع: ایسنا