به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین صاحبی با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر با بیان اینکه زمان صدور پروانه های ساختمانی بسیار طولانی است، اظهار کرد: در حوزه شهرداری گزارشی ارائه شد و بازه زمانی که برای صدور پروانه ساختمانی در مرحله اول و قبل از رفتن به نظام مهندسی در نظر گرفته شده حدود ٩١ روز زمان می برد و بسیار طولانی است.
وی افزود: با این که دولت تاکید دارد زمان پاسخگویی به مردم کاهش یابد و همه دستگاهها مکلف شدند در ١۵ روز پاسخ مردم را بدهند، این زمان بسیار طولانی است و تاکید شد شهرداری برای کاهش این زمان اقدامات جدی و موثری را انجام دهد.
رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: در رابطه با صدور پروانه ساختمانی باید تسهیلاتی صورت بگیرد، از جمله مصوبه شورا راجع به اینکه در حوزه های بازآفرینی برای صدور پروانه های ساختمانی سهم ورود به محدوده را ابتدای کار دریافت نکنند و بعد از صدور پروانه و صدور پایان کار، در اولین نقل و انتقال هزینه ورود به محدوده دریافت شود.
صاحبی تصریح کرد: اما متاسفانه همچنان در مناطق در همان ابتدا هزینه ورود به محدوده مطالبه می شود و مردم رغبتی برای دریافت پروانه ساخت و ساز ندارند و این عاملی شده که مردم به سمت ساخت و ساز غیر مجاز بروند و هم مشکلات برای شهر ایجاد می شود و هم استحکام بناها به اندازه کافی نخواهد بود و هم با صدور احکام قلع و جریمه های سنگین به مردم خسارت وارد می شود.
وی گفت: نظام مهندسی هم در این زمینه مساعدتی کرده و در ساختمان های گروه الف یعنی تا ٢٠٠ متر بنا را با حداقل زمان و با دو ناظر شامل مهندس عمران و مهندس معمار پاسخگویی می کنند و ما برای تسریع در ساخت و ساز و نوسازی در حاشیه شهر اگر بتوانیم تراکم ها را متوسط به بالا یعنی سه طبقه یا چهار طبقه بدهیم، قطعا از ٢٠٠متر بیشتر خواهد شد و پیشنهاد بر این شد که ما برای پهنه هایی که در محدوده بازآفرینی است طرحی را به کمیته ۴ نفره استانداری ببریم و بعد از تصویب در این کمیته، سرعت عمل صدور پروانه های ساختمانی را در حوزه حاشیه شهر افزایش دهیم تا مردم به سمت ساخت و ساز قانونی و مجاز روی بیاورند.
صاحبی افزود: در مورد بررسی سرانه های فضای سبز در حاشیه شهر و برنامه های سازمان پارک ها و شهرداری برای سال ١۴٠١ در حاشیه شهر گزارش کاری ارائه شد که قانع کننده نبود و مشخص شد تا کنون پروژه ای آغاز نشده و اکثر پروژه ها در مرحله مناقصه و قرارداد هستند.
او تاکید کرد: نکته دیگر اینکه اکثر پروژه های فضای سبز در حاشیه شهر به صورت پارک های خطی دیده شده و به دلیل عدم تملک زمین در بافت پُرِ حاشیه شهر، پارک هایی که فضای سبز اجتماعی داشته باشند کمتر در پروژه ها دیده شده است.
رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهارکرد کرد: ما در سال ١۴٠٠ در برنامه ای تحت عنوان تبصره بودجه ۴٨، ١۵٠ میلیارد تومان برای تملک زمین در بافت های پُرِ حاشیه شهر و اختصاص آن به فضای سبز اجتماعی داشتیم که متاسفانه در سال ١۴٠٠ اقدامی در این زمینه انجام نشد و ما انتظار داشتیم شهرداری امسال اقدامات موثری در این زمینه انجام دهد و بتواند تملک هایی را در این بخش انجام دهد اما متاسفانه در ۶ ماه اول سال ١۴٠١ هم هیچ گونه تملک زمینی برای فضای سبز انجام نشده است.
صاحبی گفت: اما در گزارش های امروز مشخص شد در زمینه تملک زمین ها اقدامی انجام نشده است و تاکید شد در جلسه آینده و گزارشهای بعدی اقدامات انجام شده گنجانده شود و این کار سرعت گیرد تا حداقل در 6 ماه باقی مانده از سال بتوان چند پروژه را به مرحله اجرا رساند.