افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار عدم تولید برخی مواد غذایی و آرایشی باعث قاچاق این محصولات شده است کشف روغن زیتون با طعم ماده مخدر شیشه در فرودگاه! برای سیاه نشدن دندان کودک پس از مصرف قطره آهن چه کنیم؟ افزایش ۲ درصدی آمار تلفات جاده‌ای خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ شیوه های ساده و هوشمندانه صرفه‌جویی آب در منزل | چطور قطره ها را دریابیم؟ ازسرگیری پرواز‌های عراق به ایران از فردا سه‌شنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رویداد دانشجویی «هکاتون» در مشهد برگزار می‌شود | الگویی تازه برای حل مسئله با خلاقیت نسل جوان بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

سرقت ۲۸ میلیونی یک دانش‌آموز مشهدی از حساب مادرش

  • کد خبر: ۱۲۶۶۰۳
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
سرقت ۲۸ میلیونی یک دانش‌آموز مشهدی از حساب مادرش
هم‌زمان با بازگشایی مدارس، شیادان فضای مجازی به سراغ معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها رفته‌اند.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ زن نگران از بی‌آبرویی و از دست دادن اعتبارش میان مردم، پا به پلیس فتای خراسان‌رضوی گذاشت. او با اعلام سرقت از حسابش درخواست رسیدگی به پرونده‌اش را داشت. زن اعلام کرد که گرداننده صندوق خانگی است و هر ماه مبالغی را از میان شرکت‌کنندگان در صندوق خانگی جمع می‌کند و به صورت قرعه‌کشی به یک نفر وام می‌دهد.

اما در شهریور، پیش از انجام قرعه‌کشی متوجه شده که تمام موجودی حسابش خالی شده است. هر چند شاکی به دنبال یافتن متهمی برای این سرقت بود، اما بررسی‌های پلیس فتا انگشت اتهام را به سمت خانواده خودش گرفت و نشان داد که پای ماجراجویی‌های یک دانش‌آموز در میان است. موضوعی که سرهنگ جواد جهانشیری، فرمانده پلیس فتای خراسان‌رضوی آن را جزو جرم‌های ماه‌مهر و بازگشایی مدارس دسته‌بندی کرد و هم‌زمان با تشریح پرونده، توصیه‌های لازم را به خانواده‌ها گوشزد کرد.

ماجرای یک سرقت تکراری

امروز بسیاری از اتفاقاتی که قرار است در مدارس بیفتد، اینترنتی شده است. از ثبت‌نام گرفته تا خرید کتاب و...، موضوعی که می‌تواند دست‌آویزی برای شیادان فضای مجازی باشد. اما همیشه این‌طور نیست که کلاهبرداران شما را به درگاه‌های جعلی و... بکشانند، گاهی خود افراد با ندانم‌کاری زمینه کلاهبرداری را مهیا می‌کنند.

در روز‌های گذشته پسربچه ۱۰ ساله‌ای برای خرید کتاب‌های درسی، از مادرش می‌خواهد تا کارت بانکی‌اش را در اختیارش بگذارد. علی پس از خرید کتاب‌هایش ناخواسته چشمش به موجودی حساب مادرش می‌افتد و وسوسه می‌شود تا سطح بازی‌اش را با خرید اینترنتی درون برنامه‌ای، افزایش دهد و جلو هم‌کلاسی‌هایش خودی نشان بدهد.

پسرک که به رمز دوم حساب مادرش دسترسی داشته اقدام به این کار می‌کند و با مبلغی اندک سطح بازی‌اش را بالاتر می‌برد. دیگر دوستانش که متوجه موضوع می‌شوند، او را سرزنش می‌کنند که چرا از فلان سایت خرید نکرده‌ای که خدمات زیادی دارد و آن‌قدر درباره این موضوع صحبت می‌کنند که پسرک این‌بار به سراغ همان آدرس اینترنتی می‌رود و به‌ظاهر برای ارتقای سطح بازی‌اش اقدام به خریدی مختصری می‌کند، غافل از اینکه این سایت یک درگاه جعلی است و این‌گونه مادرش با پیامک برداشت ۲۸ میلیون تومانی روبه‌رو می‌شود.

شناسایی متهم در تهران

مادر دانش‌آموز مشهدی باور نمی‌کرد که پسرش چنین دسته‌گلی به آب داده است. البته خودش را نیز سرزنش می‌کرد که چرا به بهانه اینکه فرصت ندارد، اطلاعات کارت بانکی‌اش را در اختیار پسرش قرار داده است و اگر از کارتی با مبلغ کمتری برای خرید‌های اینترنتی استفاده می‌کرد، شاهد این حجم از سرقت نبود.
با شکایت این افراد، اقدامات تخصصی از سوی کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی آغاز شد. بررسی‌ها با توجه به سرنخ‌های موجود به‌ویژه سایتی که متهم با مخفی شدن در پس آن اقدام به کلاهبرداری کرده بود و محل اختفای متهم در تهران شناسایی شد که با صدور دستور لازم، پیگیری برای دستگیری متهم ادامه دارد.

معلمان و دانش‌آموزان بیشتر مراقب باشند

ماجرای کلاهبرداری به بهانه سامانه‌های مرتبط با معلمان و دانش‌آموزان همچون سال‌های گذشته می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند که مراقبت از رمز‌های ورود و دومرحله‌ای کردن آن جلو سوءاستفاده‌ها را خواهد گرفت.

در پرونده‌ای دیگر خانم معلمی برای شکایت به پلیس فتا می‌آید و مدعی می‌شود که در گروه همکاران ناحیه ۶ مشهد عضو بوده است. پیامی از سوی یکی از هم‌گروهی‌هایش دریافت می‌کند که از او خواسته است برای ارتقا و افزایش سرعت نرم‌افزار مورد استفاده، حتما به لینک زیر سر بزند. او با توجه به اعتمادی که به همکارش داشته وارد لینک اعلامی شده که بدافزاری روی گوشی‌اش نصب می‌شود و نه‌تن‌ها دسترسی او به گروه را مختل می‌کند، بلکه پیام‌هایی نظیر همان پیامی که خودش دریافت کرده را به سایر همکارانش ارسال می‌کند.
هرچند به‌ظاهر جرمی در این باره رخ نداده است، اما این اقدام می‌تواند در آینده و زمان آزمون‌های مدارس مشکلاتی را برای معلمان و مدیران ایجاد کند.

مراقب رمز‌های خود باشید

سوءاستفاده از رمز‌های ورود به نرم‌افزار‌ها و سایت‌های مرتبط با مدارس و دانشگاه‌ها یکی دیگر از موضوعاتی است که مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می‌کند. در این باره افراد باید توجه کنند که به رمز‌های پیش‌فرض اتکا نکرده و حتما رمز‌های ترکیبی شامل اعداد و حروف را جایگزین رمز پیش‌فرض کنند. برای محکم‌کاری نیز بهتر است از رمز‌های دومرحله‌ای استفاده شود تا جلو نفوذ شیادان برای همیشه گرفته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->