اتفاق نظر تحلیلگران سیاسی و نظامی: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون یک اتفاق استثنایی است انهدام مخفیگاه‌های داعش در غرب عراق و هلاکت ۵ تروریست (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین آزمایش موشکی پاکستان در کشاکش تنش با هند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و پاکستان + فیلم (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ دستور بازگشایی مخوف‌ترین زندان تاریخی آمریکا را صادر کرد سیاست‌مدار صهیونیست: طرح جدید نتانیاهو حکم مرگ نظامیان اسرائیلی است سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: ازسرگیری فعالیت کنسولگری عربستان در مشهد در محل قبلی بستگی به خودشان دارد + فیلم آغاز نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه | برای ادامه گفت‌وگوهای غیرمستقیم منتظر نظر عمان هستیم در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شمال غزه، تعدادی فلسطینی شهید و زخمی شدند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشرف پزشکیان به حرم حضرت معصومه(س) (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم تحلیلگر جهان عرب: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطفی در تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل است چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟ یک منبع آگاه در یمن: معادلات جدیدی را تحمیل خواهیم کرد قالیباف: یکی از رنج‌های ما در وزارت آموزش‌وپرورش تغییر مدیریت بود | ورود معلمان به دانشگاه نظام‌مند شود رد طرح رژیم صهیونیستی برای انتقال کمک به غزه توسط سازمان ملل رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: مراسم بزرگداشت شهدای خدمت از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود وندی شرمن: امتیازاتی که ترامپ می‌تواند به ایران بدهد در دوران ما ممکن نبود ادامه تنش‌ها با هند | پاکستان خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه شورای امنیت سازمان ملل پزشکیان وارد قم شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص اتهام‌زنی علیه ایران در رابطه با یمن عراقچی خواهان کاهش تنش‌ها میان هند و پاکستان شد+ویدئو حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی به غرب یمن (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی و خشم صهیونیست‌ها (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد اسلام‌آباد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزیر دفاع به تهدید آمریکا: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود، باقدرت پاسخ خواهیم داد + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رونمایی از موشک بالستیک قاسم بصیر اهتمام دولت برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان ویتکاف مسئول مذاکره با ایران باقی می‌ماند
سرخط خبرها

هشدار سازمان ملل درباره حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان

  • کد خبر: ۱۲۷۴۷۲
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳
هشدار سازمان ملل درباره حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان
سازمان ملل متحد امروز (سه‌شنبه) نگرانی‌های امنیتی فزاینده در افغانستان را مطرح کرده و در عین حال روندهای نگران‌کننده‌ای را که در ماه‌های اخیر مشاهده شده، به‌ویژه تداوم حضور گروه‌های تروریستی خارجی در این کشور را برجسته کرد.

به گزارش شهرآرانیور؛ به نقل از سایت «ایژین نیوز اینترنشنال»، این نگرانی‌ها در تازه‌ترین گزارش فصلی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به شورای امنیت درباره افغانستان مطرح شده است.

در گزارش سازمان ملل آمده است: این وضعیت امنیتی، در ماه‌های اخیر روند نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد، به‌ویژه مجموعه حملات داعش خراسان، درگیری‌های مکرر مخالفان مسلح با نیروهای امنیتی دوفاکتو طالبان و ادامه حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان.

در این گزارش آمده است، تعهد طالبان به تضمین این که هیچ گروه یا فردی از خاک افغانستان برای تهدید امنیت کشورهای دیگر استفاده نخواهد کرد، باید از طریق اقدامات مشخص ادامه یابد. در این گزارش سه ماهه آمده است: از رهبری طالبان خواسته می‌شود تا در گفت‌وگوی جدی مبارزه با تروریسم برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در مقابله با این تهدیدها شرکت کند و در عین حال به تعهدات بر اساس قوانین بین‌المللی عمل کند.

در این گزارش سازمان ملل از طالبان خواسته شده است که از حقوق و آزادی‌های اساسی همه افغان‌ها از جمله زنان و دختران محافظت کنند.

در گزارش سازمان ملل آمده است: ادامه محدودیت‌ها بر بهره‌مندی کامل زنان و دختران افغان از حقوق خود، پیامدهای زیان‌بار پایداری برای بهبود و ثبات افغانستان خواهد داشت. اتکا به برنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی برای محدود کردن حقوق زنان، به گسترش محیط ارعاب می‌افزاید؛ ارعابی که با اجرای مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز به دست مقامات دوفاکتو طالبان علیه افراد، به دلیل قصور واقعی یا تصور شده در پایبندی به آنها بیشتر می‌شود.

این گزارش می‌افزاید: زنان به طور نامتناسبی برای تخلفات گزارش‌شده مورد هدف قرار می‌گیرند. مقامات دوفاکتو طالبان باید اقداماتی را برای پاسخگویی پرسنل خود در قبال چنین اقداماتی و جلوگیری از تکرار آنها انجام دهند.

سازمان ملل همچنین به این نتیجه رسید که کوچک شدن فضای مدنی در نتیجه فشار مداوم از سوی مقامات دوفاکتو طالبان بر روزنامه‌نگاران و فعالان جامعه مدنی باعث نگرانی است. در این گزارش آمده است: از مقامات دوفاکتو خواسته می‌شود که امنیت خبرنگاران و اعضای جامعه مدنی را تضمین کنند و آزادی‌های اساسی عقیده، بیان، اجتماعات مسالمت‌آمیز و انجمن‌ها را برای همه افغان‌ها، زنان و مردان رعایت و ترویج کنند.

این گزارش جدید سازمان ملل در پی گزارش هیئت کمک‌رسان سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) مطرح می‌شود که در ماه ژوئیه منتشر شد و وضعیت حقوق بشر در افغانستان را از زمان روی کار آمدن دوباره طالبان در این کشور تشریح کرد.

این گزارش، خلاصه‌ای از یافته‌های یوناما در رابطه با حمایت از غیرنظامیان، قتل‌های فراقانونی، شکنجه و بدرفتاری، دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، حقوق زنان و دختران در افغانستان، آزادی‌های اساسی و وضعیت محل‌های بازداشت است. این گزارش همچنین حاوی توصیه‌هایی به مقامات دوفاکتو طالبان و جامعه بین‌المللی است.

با وجود کاهش کلی و قابل توجه خشونت مسلحانه، بین اواسط اوت ۲۰۲۱ تا اواسط ژوئن ۲۰۲۲، یوناما ۲۱۰۶ مورد تلفات غیرنظامی را در افغانستان ثبت کرده است. اکثر تلفات در میان غیرنظامیان، به حملات هدفمند گروه مسلح داعش خراسان علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی در مکان‌هایی که آنها به مدرسه می‌روند، عبادت می‌کنند و به زندگی روزمره خود می‌پردازند، نسبت داده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->