زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟
سرخط خبرها

چه افرادی نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟

  • کد خبر: ۱۲۷۷۳۳
  • ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
چه افرادی نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟
به تازگی رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از احتمال شیوع بالای آنفلوآنزا در ماه‌های آینده خبر داده است.

در ادامه به سوالات رایجی که برای تزریق واکسن آنفلوآنزا ، در ذهن مان پیش می آید می‌پردازیم.


آنفلوآنزا چیست؟


آنفلوآنزا یک عفونت تنفسی است که توسط ویروس‌های آنفلوآنزا ایجاد می‌شود. ویروس‌ها از راه هوا عبور می کنند و از طریق بینی یا دهان وارد بدن می‌شوند. همچنین یکی از راه های ابتلا به این بیماری سطوح آلوده است.
سالیانه بین ۵ تا ۲۰ درصد از مردم آمریکا به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند که می‌تواند باعث بیماری خفیف تا شدید و در برخی موارد منجر به بستری شدن یا مرگ شود. علایم آنفلوآنزا مشابه علایم سرماخوردگی است، اما دوره درمان طولانی‌تری دارد.


تفاوت کرونا و آنفلوآنزا


سرعت انتقال یک تفاوت مهم بین ویروس این دو بیماری است. آنفلوآنزا در مقایسه با ویروس کووید ۱۹ یک میانگین دوره نهفتگی (زمان ابتلا به عفونت تا ظاهر شدن علایم بیماری) و یک فاصله ابتلای کوتاه‌تر دارد.
تخمین زده می شود فاصله ابتلای پشت سر هم برای کووید ۱۹ ،پنج تا شش روز است، در حالی که برای آنفلوآنزا، سه روز است. به عبارت دیگر آنفلوآنزا سرعت شیوع سریع‌تری دارد.

 

امسال خطر آنفلوآنزا بیشتر است


رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفته است، با توجه به این که در دو سال اخیر گردش ویروس کرونا بالا بوده ، گردش ویروس‌های تنفسی دیگر مانند آنفلوآنزا بسیار کم است و امسال سطح ایمنی در بدن برای این ویروس‌ها کاهش یافته است و در نتیجه می‌توان شاهد افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا بود. به همین دلیل تزریق واکسن در افرادی که این بیماری در آن‌ها می‌تواند شدید باشد، ضروری است.


اثرگذاری واکسن


تصور می شود که اثرگذاری واکسن آنفلوآنزا حداقل به مدت شش ماه ادامه خواهد داشت و به دلیل کاهش سطح آنتی بادی و تغییر در ویروس های آنفلوآنزا در گردش سالانه، محافظت کاهش می یابد.


چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟


سازمان بهداشت جهانی به همه افراد شش ماهه و بالاتر توصیه می‌کند واکسن سالانه آنفلوآنزا را دریافت کنند، حتی بزرگ سالان سالم، اما چند گروه برای دریافت این واکسن اولویت دارند.
زنان باردار و زنانی که کمتر از دو هفته از بارداری آن‌ها گذشته است
کودکان بین شش ماه و پنج سال
افراد ۱۸ سال و کمتر که آسپرین مصرف می‌کنند
سالخوردگان بالای ۶۵ سال
تمام افرادی که مبتلا به عارضه‌های جدی پزشکی هستند
افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آن‌ها ۴۰ یا بالاتر است
تمام افرادی که در خانه سالمندان زندگی یا کار می‌کنند
همچنین باید دقت کنید اگر مبتلا به بعضی از عارضه‌های مزمن پزشکی باشید، خطر ابتلا به آنفلوآنزا در شما افزایش خواهد یافت.


چه زمانی واکسن بزنیم؟


به طور کلی، شروع فصل این بیماری، پاییز است و در اواسط تا اواخر زمستان به اوج می‌رسد و تا اوایل بهار ادامه می یابد.به طور میانگین، فصل شیوع آنفلوآنزا تقریبا ۱۳ هفته طول می‌کشد. شیوع این بیماری معمولا در اواسط فروردین تمام می‌شود. بنابراین بهترین زمان برای تزریق واکسن قبل از شروع فصل شیوع آنفلوآنزا (پاییز و زمستان) است. با این‌ حال هر زمان که واکسن در دسترس قرار گرفت باید آن را تزریق کرد.


در چه کسانی باید تزریق واکسن را تکرار کرد؟


برای افراد بالای هشت سال، یک نوبت تزریق واکسن در هر سال کافی است، اما در افراد زیر هشت سال چنان چه تاکنون دو نوبت واکسن آنفلوآنزا دریافت نکرده‌اند باید دو نوبت واکسن به فاصله‌ حداقل چهار هفته دریافت کنند.


چه افرادی نباید واکسن دریافت کنند؟


کسانی که در تزریق سال قبل به واکسن واکنش‌های جدی نشان داده‌اند نباید واکسن را دریافت کنند. کسانی که به تخم‌مرغ آلرژی دارند هم باید با احتیاط و با مشورت پزشک واکسن تزریق کنند.


چه واکسنی بزنیم؟


درصد زیادی از واکسن‌هایی که به کشور وارد می‌شوند از نوع واکسن آنفلوآنزای هلندی و فرانسوی هستند. طبق توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است.


اگر واکسن کرونا زدیم،واکسن آنفلوآنزا بزنیم؟


طبق توصیه‌های به روز شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، بیماران می‌توانند واکسن کووید ۱۹ و واکسن آنفلوآنزا را در یک جلسه دریافت کنند. پیش از این، CDC توصیه می‌کرد که افراد واکسن کووید ۱۹ خود را به تنهایی دریافت و حداقل دو هفته قبل یا بعد از ایمن سازی علیه کووید ۱۹ برای واکسیناسیون دیگر برنامه ریزی کنند. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید، هنگامی که واکسن‌ها به طور همزمان تزریق می‌شوند شبیه به زمانی است که هر کدام به تنهایی تزریق شوند. البته این سازمان توصیه می‌کند، اگر تزریق واکسن‌های دیگر همزمان با واکسن‌های کووید ۱۹ صورت گیرد، باید محل‌های تزریق حداقل یک اینچ (۲.۵ سانتی متر) از هم فاصله داشته باشد.

منبع: خراسان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->