جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گاندی؛ فانوس روشن صلح

  • کد خبر: ۱۲۷۸۵۶
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
گاندی؛ فانوس روشن صلح
پیرمرد ۷۹ ساله لاغراندام هندی با آن عینک گرد معروف و روپوش سنتی بومی، پدر ملتش بود. پدری که بزرگ‌ترین منادی صلح در قرن ۲۰ لقب گرفت و جملاتش، فانوس‌های روشن در مسیر کسانی شد که در پی تحقق عدالت و رهایی از استعمار ظلم زمانه خود بودند.

آزاده چشمه سنگی | شهرآرانیوز؛ جنگ جهانی اول که اتفاق افتاد، هند در استعمار بریتانیا بود. هندی‌ها در جریان جنگ هزینه‌های مالی و جانی بسیاری را متحمل شده بودند. انگلیسی‌ها هم به جبران این فداکاری‌ها و خسارات، به مردم هند وعده دادند به زودی اصلاحاتی در مدیریت کشور رقم بزنند که بتوانند در دولت‌های محلی از بومیان هندی استفاده کنند. گذشت و صدای طبل توخالی وعده‌ها بلند شد. هندی‌ها که به قدر کافی به انگلیسی‌ها خدمات داده بودند، حالا در رویارویی با اجرای نشدن وعده ها، شروع به ایجاد جنبش‌هایی در اقصی نقاط کشورشان کردند تا زمینه را برای استقلال هند و خروج از استعمار انگلیس آماده کنند. در همین مقطع تاریخی بود که مهاتما گاندی به طور جدی در عرصه سیاسی کشورش بر سر زبان‌ها افتاد.

او که دانش آموخته رشته حقوق از شهر لندن بود، به واسطه یک پرونده حقوقی برای یک تاجر هندی به آفریقای جنوبی رفته بود، پس از مشاهده نژادپرستی‌های ظالمانه در آفریقا، سفر کوتاهش به اقامتی طولانی تبدیل شد. آنجا بود که نخستین تجربه رهبری را در زندگی اش تجربه کرد و رهبر سیاسی مهاجران هندی شد. بزرگ‌ترین دستاورد این سفر، آشنایی با اصول فکری غرب و روش‌های مبارزاتی آن‌ها بود که وقتی با اندیشه‌های بومی خودش آمیخته شد، توانست روش مبارزاتی خود را با عنوان ساتیاگرا‌ها پایه ریزی کند.

روشی بر مبنای عدم خشونت و تحمل رنج در مبارزه. حالا با اندوخته‌ای ارزشمند، رهبری جنبش استقلال طلبی هند را بر عهده گرفت بود. تفکری که نافرمانی مدنی را حق شهروندان می‌دانست. برای نقش گسترده مردم اهمیت زیادی قائل بود و معتقد بود زمانی که نافرمانی مدنی در قالب گروه‌های کوچک و بدون پشتیبانی گسترده توده‌های مردم اتفاق بیفتد، صرفا یک ماجراجویی کودکانه و بی ثمر است.

بزرگ‌ترین اقدام عاری از خشونت گاندی هم پیرو همین تفکر با همراهی توده عظیمی از مردم شکل گرفت که به «رژه نمک» شهرت پیدا کرد. اقدامی علیه قانون انحصار نمک و مالیات بریتانیا از مردم هند که با حرکت گاندی و همراهانش در حاشیه ساحل و تولید نمک، ضربه سنگینی به اقتدار و حیثیت بریتانیا در هند وارد کرد. گاندی که دلش می‌خواست به دور از القاب سنگین و حاشیه‌های اجتماعی، فقط آموخته هایش را در راستای صلح و عدالت پیش ببرد، از سوی مردم به «ماهتما» یعنی «روح بزرگ» شهرت پیدا کرد. این لقب را زمانی دریافت کرد که در رأس کنگره ملی هند فعالیت می‌کرد و رهبر مبارزات مردمی بود. رهبری که ساده می‌پوشید. گیاه خوار بود و در هفته یک روز را روزه سکوت می‌گرفت. اما نتیجه کنشگری هایش از بسیاری رهبران پرطمطراق تاریخ ماندگارتر بود.

پیرمرد ۷۹ ساله لاغراندام هندی با آن عینک گرد معروف و روپوش سنتی بومی، پدر ملتش بود. پدری که بزرگ‌ترین منادی صلح در قرن ۲۰ لقب گرفت و جملاتش، فانوس‌های روشن در مسیر کسانی شد که در پی تحقق عدالت و رهایی از استعمار ظلم زمانه خود بودند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->