به گزارش شهرآرانیوز، سید عبدالله ارجائی امروز، دوشنبه با حضور در پنجاه و سومین جلسه علنی شورای شهر مشهد گفت:سهم درآمدهای پایدار شهرداری مشهد در آخرین سالی که مسوولیت را بر عهده گرفتیم، ۳۸ درصد بود. برنامه میان مدت از سه منبع چشمانداز افق ۱۴۰۴، سیاستهای ابلاغی شورا و برنامه ارائه شده توسط شهردار در زمان کسب رای اعتماد و همچنین نقطه نظرات ذینفعان، دانشگاه و نخبگان در این خصوص اخذ شده است که این برنامه تعاملی، تحولی، علمی و آیندهنگر است.
به گفته ارجائی، در هویت شهری بر خانواده و مسجد محوری و شهر متوازن تاکید شده است، در حوزه اقتصاد تاکید بر ثروتمند بودن شهر و دیپلماسی فعال در تعاملات با همسایگان، پاکیزه و سالم بودن سلامت شهر، آینده نگری و علمی بودن نیز مورد توجه است.
وی تصریح کرد: کاهش سهم واگذاری داراییهای سرمایهای از ۲۵ به ۲۰ درصد از دیگر برنامههای برنامه میان مدت شهرداری است. در حالیکه در گذشته این میزان ۳۳ درصد بوده است. همچنین کاهش استقراض از ۳۰ به ۲۴ درصد، حفط سهم مصارف جاری در کانال ۳۰ درصد و افزایش سهم دارایی سرمایهای از ۳۹ به ۴۲ درصد از دیگر امور مورد توجه در برنامه میان مدت شهرداری است.
شهردار مشهد ادامه داد: اولویت نخست در سال اول فعالیت ما، اتمام طرحهای نیمه تمام بود. در سال دوم آغاز طرحهای جدید از جمله برنامههای شهرداری میباشد.
ارجائی در ادامه گفت: مواضع شهرداری در خصوص اتفافات اخیر به سمع مردم رسید. ضمن تسلیت به خانواده مرحومه امینی اما چند سوال اساسی داریم تفاوت بین یک مطالبه حق را با اغتشاشات وسیع در سطح کشور را درک نمیکنیم اینکه یک عده بخواهند این موضوع روشن شود کجا و اینکه برخی به این بهانه مطالبه گری قران و مسجد آتش بزنند کجا. این را متوجه نمیشویم همکار آتش نشان ما در حال خاموش کردن حریق مانع از انجام کارش می شوند چه ربطی به مطالبه گری دارد.
وی تصریح کرد: آسیب زدن به تجهیزات، چه ربطی به مطالبه گری دارد در روزهای باقیمانده مطالبه گران صف خود را از اغتشاشگران جدا کنند ما هم این مطالبه را داریم علت فوت این هموطن مشخص شود. اما این اغتشاشات ره به جایی نخواهد برد.
شهردارمشهد در بخش دیگری از صحبتهایش در خصوص تذکر عضو شورا درباره تعلل در انجام پروژه های عمرانی و زیر ساختی گفت: ما فکرکردیم اگر ۶۰ درصد درامد ها را محقق کنیم تشویق می شویم.
ارجائی با اشاره به فرهنگ تسری صفات امام رضا (ع) به کل شهر گفت: اینجا مشهد، شهر امام رضا (ع) است و فلسفه وجودی این شهر وجود ملجا منور حضرت رضا (ع) است. این شهر در گذشته باغ خصوصی بود امروز تبدیل به یک ابر شهر شد و سرعت رشد شهر نشینی آن نسبت به شهرهای استان با قدمت بالا قابل توجه است.
آیا وجود امام معصوم محصور ساخت و ساز است امروز ورودی حرم در یک مختصات جغرافیایی قرار گرفته این شهر تماما حرم شهراست.
وی افزود: آنچیزی که مهم است تسری صفات امام رضا (ع) به شهر است مسلما یکی از سیاست های دوره ششم توجه به این مهم است که مفهوم خادمی ، زائر و مجاوری را به کل شهر تسری دهیم
ارجائی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به وضعیت کلانشهر و حرم شهر مشهد، بار دیگر خواهان افزایش اختیارات شهرداری مشهد شد.
مصوبات پنجاه و سومین جلسه علنی شورای شهر مشهد
یکی از مصوبات امروز شورای اسلامی شهر مشهد تصویب اصلاح اساسنامه شرکت تات ( توسعه ارتباطات ترافیکی) و تغییر آن به شرکت توسعه فناوری و نوآوری شهری شهرداری مشهد بود.
سید عبدالله ارجائی ادامه داد: ما پیش از این شرکتی را در شهرداری داشتیم که وظایف یکی از سازمانهای دیگر ما را برعهده گرفته بود، و این در شرایطی بود که این وضعیت باعث ایجاد ساختارهای موازی در این شرکت و آن سازمان را می کرد.
شهردار مشهد افزود: شهرداری به درآمد پایدار نیاز دارد . تا کی میتوانیم شهر را با تراکمفروشی و پول مردم اداره کنیم. با ایجاد شرکت توسعه فناوری و نوآوری شهری ، قرار است به حوزهای ورود کنیم که ثانیه به ثانیه سهم آن در دنیا زیاد میشود. این در حالی است که قبلا شهرداری در این حوزه فعالیتی نداشت چرا که ساختاری هم وجود نداشت.
وی با بیان اینکه امور مربوط به سازمان فاوای شهرداری مشهد و شرکت توسعه فناوری و نوآوری شهری با یکدیگر متفاوت و کاملا مجزا می باشد ، افزود: سازمان فاوای شهرداری مسئولیت رتق و فتق امور شهرداری را دارد و این شرکت جدید در زمینه آی تی و آی تی سی فعال خواهد بود تا بتوانیم به این حوزه ورود داشته باشیم.
ماده واحده: شهرداری مکلف است به منظور زمینه سازی جلب مشارکت سرمایه گذاران و جذب سرمایههای ایشان در امور شهری نسبت به تعامل و مشارکت با لحاظ رویکردهای ذیل اقدام نماید.
بند۱-تعامل با کانونهای اقتصادی در سطح ملی و فراملی تو سط شهرداری مشهد در رایتای افزایش سطح سرمایه گذاری در شهر
بند۲- برگزاری نمایشگاه و همایش فرصتهای اقتصادی و سرمایه گذاری شهرداری مشهد در جهت برقراری تعاملات و ارائه ظرفیتهای موجود
بند۳- تهیه و ارائه بستههای سرمایه گذاری متناسب با نیاز، ظرفیت و خواست بانوان.
--