چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای
سرخط خبرها

روستا‌های غریب روزگار ما!

  • کد خبر: ۱۲۸۳۴۷
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
روستا‌های غریب روزگار ما!
این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.
علیرضا حیدری
نویسنده علیرضا حیدری

این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.

امروز روستا‌ها سه مشکل بزرگ دارند. شاید مهم ترینش کم بارشی باشد که هم به سرسبزی و شادابی روستا‌ها آسیب زده است و هم از چشمه‌ها و رود‌هایی که در گذشته طرواتی به طبیعت روستا می‎داد، خبری نیست. این روز‌ها که به روستا می‌روی، از صدای گوش نواز رودخانه خبری نیست. در بسیاری از روستا‌ها باغ‌ها را به کمک چاه‌ها سر پا نگه داشته اند.

مشکل دیگر روستا‌های امروز، تخریب و ناهمگونی بافت طبیعی روستاهاست. در کنار آن بنا‌های اصیل و قدیمی، ساخت‎وساز‌های غیربومی و ناچسب به چشم نوازی روستا‌ها آسیب زده است.

کوچه‌ها و خانه‌ها در حصار بافت‌های زمخت امروزی گم شده است. در بعضی روستا‌ها ساختمان‌های چندطبقه‌ای می‌بینیم که گویا سازنده آن هیچ تفاوتی بین سازه شهری با روستایی نمی‌شناسد و باور ندارد؛ و بدتر اینکه چرا بر ساخت وساز روستا‌ها نظارتی انجام نمی‌شود تا نقشه‌های مشخص و تعریف شده منطبق با بافت فرهنگی و تاریخی و طبیعی هر روستا باشد و معماری هر روستا متناسب با اقلیم و جغرافیای آن در نظر گرفته شود؛ و سومین مشکل روستا‌های امروز تغییر بافت جمعیتی است که برخی شهرنشینان برای آسایش و تفریحشان با خرید زمین در روستاها، بدون توجه به فرهنگ و سنت و آداب آن روستا، خود را به آن تحمیل می‌کنند، به هویت روستا‌ها صدمه می‌زنند و آن‌ها را از مدار طبیعی خارج می‌کنند.

البته از این نکته هم نباید غافل شد که کوچ روستاییان به شهر‌ها (به علت خشک سالی‌های پی درپی، بیکاری یا هر دلیل دیگر) در تغییر هویت روستا‌ها بی تأثیر نبوده است.

کاش این روز‌ها هم وقتی به روستایی می‌رویم، صفا و صمیمیت و طبیعت و نشاط و سادگی گذشته آن را حس کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->