عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روستا‌های غریب روزگار ما!

  • کد خبر: ۱۲۸۳۴۷
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
روستا‌های غریب روزگار ما!
این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.

این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.

امروز روستا‌ها سه مشکل بزرگ دارند. شاید مهم ترینش کم بارشی باشد که هم به سرسبزی و شادابی روستا‌ها آسیب زده است و هم از چشمه‌ها و رود‌هایی که در گذشته طرواتی به طبیعت روستا می‎داد، خبری نیست. این روز‌ها که به روستا می‌روی، از صدای گوش نواز رودخانه خبری نیست. در بسیاری از روستا‌ها باغ‌ها را به کمک چاه‌ها سر پا نگه داشته اند.

مشکل دیگر روستا‌های امروز، تخریب و ناهمگونی بافت طبیعی روستاهاست. در کنار آن بنا‌های اصیل و قدیمی، ساخت‎وساز‌های غیربومی و ناچسب به چشم نوازی روستا‌ها آسیب زده است.

کوچه‌ها و خانه‌ها در حصار بافت‌های زمخت امروزی گم شده است. در بعضی روستا‌ها ساختمان‌های چندطبقه‌ای می‌بینیم که گویا سازنده آن هیچ تفاوتی بین سازه شهری با روستایی نمی‌شناسد و باور ندارد؛ و بدتر اینکه چرا بر ساخت وساز روستا‌ها نظارتی انجام نمی‌شود تا نقشه‌های مشخص و تعریف شده منطبق با بافت فرهنگی و تاریخی و طبیعی هر روستا باشد و معماری هر روستا متناسب با اقلیم و جغرافیای آن در نظر گرفته شود؛ و سومین مشکل روستا‌های امروز تغییر بافت جمعیتی است که برخی شهرنشینان برای آسایش و تفریحشان با خرید زمین در روستاها، بدون توجه به فرهنگ و سنت و آداب آن روستا، خود را به آن تحمیل می‌کنند، به هویت روستا‌ها صدمه می‌زنند و آن‌ها را از مدار طبیعی خارج می‌کنند.

البته از این نکته هم نباید غافل شد که کوچ روستاییان به شهر‌ها (به علت خشک سالی‌های پی درپی، بیکاری یا هر دلیل دیگر) در تغییر هویت روستا‌ها بی تأثیر نبوده است.

کاش این روز‌ها هم وقتی به روستایی می‌رویم، صفا و صمیمیت و طبیعت و نشاط و سادگی گذشته آن را حس کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->