هشدار فعالان صنعت سیمان برای اعمال محدودیت گازی | سیمان، اسیر سوخت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳)| رشد همپای دلار ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | طلا دنباله روی دلار پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | روند صعودی دلار ادامه‌ دارد؟ شناسایی باند شبکه‌ای ارتشا در استان خراسان رضوی (۵ آذر ۱۴۰۳) + فیلم قبض برق بیش از ۲۴ میلیون مشترک کمتر از ۵۰ هزار تومان است معاون بانک مرکزی: پرداخت موبایلی تا پایان سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود چگونه شانس برنده شدن جایزه ۱۰ میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟ | بازی برد و بخت قطعی‌های برق همچنان ادامه دارد تهدید به حذف برخی متقاضیان دهک ۱ تا ۴ نهضت ملی مسکن ریزش سنگین قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ آذر ۱۴۰۳) جهش بورس برای دومین روز پیاپی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بیش از ۱۹۱ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی هستند

  • کد خبر: ۱۲۸۳۹۶
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
بیش از ۱۹۱ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی هستند
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی گفت: بر اساس اخرین آمار تا کنون ۱۹۱ هزار و ۹۱۸ نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند که از این تعداد ۱۱۰ هزار نفر بیمه شده فعال است. حدود ۱۵ هزار و ۷۰۳ نفر در سطح استان مستمری بگیر صندوق در سطح استان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود کاظمی امروز ۱۴ مهرماه در نشست خبری به مناسبت روز روستا و عشایر در خصوص برنامه‌های مربوط به این  صندوق اظهار کرد: چهار صندوق بیمه اجتماعی عمومی و پایه در کشور فعالیت دارند. این چهار صندوق شامل سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و  صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بوده که چهارمین صندوق یعنی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر جوانترین صندوق است.به طور کلی بیش از ۹۰ درصد افراد جامعه به نوعی با این چهار صندوق ارتباط دارند. 

وی افزود: در سال ۱۳۸۴ بعد از تصویب قانون ساختار نظام رفاه جامع تامین اجتماعی دولت موظف شد ظرف ۲ سال صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را تشکیل دهد. گروهای‌های هدف لشکری و کشوری و .... سال‌های سال از مزایای تامین اجتماعی برخوردار بودند، اما  این مساله در سطح روستایی با تاخیر انجام شد. اصل ۲۹ قانون اساسی به طور مشخص امکان برخورداری از تامین اجتماعی برای همه گروه‌ها را وظیفه دولت دانسته است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی تصریح کرد: این صندوق دو تفاوت عمده با ۴ صندوق مذکور دارد. با توجه به اینکه گروه‌های هدف دراین صندوق کارفرمای مشخصی ندارد، دولت کارفرما است، بنابراین ۷۰ درصد حق  بیمه افراد در صندوق را دولت پرداخت می‌کند. تفاوت دوم این است که قانونگذار روش اجرا را اختیاری پیش‌بینی کرده که این مساله اهمیت فرهنگ‌سازی را دو چندان می‌کند. این مساله موجب می‌شود تا چتر پوشش تامین اجتماعی بیشتر شده و مسائلی چون فقر، آسیب‌های اجتماعی و مهاجرت از روستا به شهر کاهش یابد.   

کاظمی ادامه داد: خدمات حوزه تامین اجتماعی به دو بخش درمان و حوزه تعهدات بلند مدت تقسیم می‌شود. مدل کار صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز شبیه صندوق سازمان بازنشستگی کشوری است. حوزه درمان به بیمه سلامت واگذار شده و در صندوق  تعهدات بلند مدت نیز دنبال می‌شود.یکی از مزیت‌های این بیمه امکان نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای است. این مساله یکبار در طول عمر بیمه شده امکان پذیر است.

وی ادامه داد: خراسان رضوی بیشترین جمعیت روستایی ایران را بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ دارد. همچنین بیشترین جمعیت بهره بردار بخش کشاورزی نیز در خراسان رضوی است، بنابراین بیشترین جمعیت عضو صندوق بیمه اجتماعی  کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در خراسان رضوی قرار دارد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعالیت صندوق به تشکل‌های مردمی واگذار شده و صندوق تشکیلات اداری در سطح شهرستان‌ها نداشته و تنها در مرکز استان‌ها این تشکیلات مستقر هستند. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی در سطح استان ۱۰۸ کارگزار دارد که مشغول خدمت رسانی‌اند. یکی از سیاست‌ها که در سال‌های اخیر دنبال می‌شود به نوعی الکترونیک کردن فرایندها از جمله پرداخت مستمری و...بوده که به صورت خاص انجام شده است و فرد تنها در زمان ثبت نام مراجعه فیزیکی دارد. در دوره کرونا نیز حداقل حضور فیزیکی افراد رخ داد.

کاظمی درباره  برنامه‌های روز روستا  و عشایر بیان کرد: تجلیل از مستمری بگیران صندوق، برگزاری ستادهای توصیه راهبردی، تجلیل از خانواده ‌های شهدا، برپایی میزهای خدمت با کمک دهیاران و کارگزاری‌ها، حضور در برنامه‌های شبکه اینترنتی سازمان جهاد کشاورزی و با حضور مخاطبان و بهره برداران کشاورزی، تجلیل از ۵ کارگزاری برتراز جمله این برنامه‌ها بوده و به زودی حضور در نماز جمعه ۱۵ مهر همزمان با هفته فراجا انجام خواهد شد.

وی درباره تعداد افرادی که در روستاهای استان تحت پوشش بیمه قرار ندارند، بیان کرد: در گذشته سیاست کلی عضویت سرپرست خانوار بوده در این صندوق است، اما در حال حاضر محدودیتی برای پذیرش اعضای خانوار از ۱۸ تا ۵۰ سال  وجود ندارد و به تبع  جامعه تکلیفی اعضای خانواده هستند؛ هر چند اولویت سرپرستان خانواده است. در سال ۹۷ پایشی صورت گرفت سرپرست خانوار که تحت پوشش ۴ صندوق بودند پایش شد، اما اکنون گروه‌های هدف زیادی به صندوق  اضافه شده است. در گذشته تنها روستاییان و عشایر عضو صندوق می‌شدند اما  امروز قالیبافان، مشاغل صنایع دستی و .... گروه هدف این صندوق هستند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی در مجموع ۶۷۶ هزارو ۹۸۳ نفر جمعیت روستایی فاقد بیمه هستند. همچنین ۱۴۱ هزار و ۵۷ نفر جمعیت هدف در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در  سطح  استان فاقد بیمه‌اند. در مجموع برای استان جامعه تکلیفی که باید تحت پوشش بیمه باشند ۸۱۸ هزار ۴۰ نفر هستند. بر اساس اخرین آمار تا کنون ۱۹۱ هزار و ۹۱۸ نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند که از این تعداد ۱۱۰ هزار نفر بیمه شده فعال است. حدود ۱۵ هزار و ۷۰۳ نفر در سطح استان مستمری بگیر صندوق در سطح استان هستند. در ۳۳ شهرستان استان بیشترین پوشش بیمه‌ای مربوط به سبزوار، بجستان و فیروزه و شهرستان‌های زاوه، صالح آباد و سرخس کمترین پوشش بیمه‌ای را دارند.

کاظمی با اشاره به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل داده، تصریح کرد: در حوزه روستایی با توجه به اینکه زنان دوشادوش مردان فعالیت می‌کنند متاسفانه ضریب پوشش بیمه‌ای پایینی وجود دارد. ستادهایی در این خصوص تشکیل داده و شواهایی در این خصوص وجود دارد. مهمترین دلیل عدم عضویت عدم اطلاع از شرایط عضویت در صندوق است‌. در حال حاضر جمعیت زنان روستایی تحت پوشش بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی ۲۹ هزار و ۱۳۴ نفر است. الباقی اعضای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی را مردان تشکیل می‌دهند. در خصوص افزایش عضویت زنان پیشنهاد شده سن بازنشستگی کاهش یابد که بتوانیم انگیزه را برای عضویت افزایش دهیم.

وی افزود: تفاهم نامه‌هایی میان صندوق با کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی منعقد شده است. از آنجایی که کارفرما در این صندوق دولت است، تنها ۵ درصد حق بیمه را خود بیمه شده پرداخت می‌کند. در خصوص مددجویان با ارائه معرفی نامه حق بیمه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را نیز خود کمیته امداد و بهزیستی پرداخت می‌کنند. در خراسان رضوی ۴۵۹۰ نفر از مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان و در حوزه  بهزیستی ۳۲۳۸ زن سرپرست خانواد تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان قرار دارند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان رضوی در خراسان رضوی با اشاره به طرح‌هایی که به زودی از طریق صندوق ارائه خواهد شد، گفت: به زودی طرح پرداخت تسهیلات  از طریق صندوق اجرا خواهد شد.در این برنامه قرار است تسهیلات بدون ضامن به اعضا اعطا شود. همچنین طرح بیمه درمان تکمیلی نیز یکی دیگر از این طرح‌ها بوده که برای اولین بار قرار است از طریق صندوق در کشور انجام شود. یکی دیگر از طرح‌ها بحث افزایش صد درصدی حق الزحمه کارگزاری طی یک ماه یعنی از ۱۵ مهر تا ۱۵ آبان است.

مطالبات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است

کاظمی درباره مطالبات صندوق از دولت بیان کرد: یکی از مشکلات که صندوق‌ها دارند مطالبات از دولت است. در صندوق بحث‌های مالی به صورت متمرکز بوده و  سرمایه گذاری و پرداخت مستمری توسط ستاد مرکزی صندوق صورت می‌گیرد. بر اساس آمارهای اعلام شده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه دارد. در بحث سرمایه گذاری نیز یکی از وظایف صندوق این است که امانت دار خوبی باشد. حدود ۵۳ درصد سهام فولاد خراسان مربوط به صندوق عشایر و روستاییان خراسان رضوی است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->