سازمان ملل: پاک‌سازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجرنشده احتمالاً ۱۴ سال طول بکشد اعلام آمادگی روسیه برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران انسیه خزعلی: دشمن درحال ترویج معضل بی هویتی در بین جامعه است رئیس جمهور چین برقراری صلح جهانی را مسئولیت واشنگتن و پکن دانست رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی هستیم پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا موافقت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: بازگرداندن عناصر ناپاک خارجی به معنای جذب نیست | میدان‌داری مردم و دولت، پیش‌نیاز تحول فرهنگی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اجرای طرح نور ماموریت قانونی فراجا است رئیسی: ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم هلاکت یک صهیونیست در حملات حزب الله لبنان دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان فاش شد بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت ۸نفر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه حمله پهپادی و موشکی ارتش یمن به یک کشتی اسرائیلی اعتراضات گسترده دانشجویی به جنایات رژیم صهیونیستی| ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بازداشت شدند وزیر کشور: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هستیم شش مرزبان ایرانی آزاد شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) یک سوم ارزآوری کشور توسط مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود  مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
سرخط خبرها

بررسی جداول بودجه در مجلس اولویت‌دار شد

  • کد خبر: ۱۲۹۰۷۷
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
بررسی جداول بودجه در مجلس اولویت‌دار شد
نمایندگان مجلس با بررسی اولویت دار طرح اصلاح ماده ۱۸۲ قانون آئین‌نامه داخلی مجلس برای تفکیک لایحه بودجه به دو بخش لایحه احکام و لایحه ارقام و بررسی آن در ۲ بازه زمانی مختلف موافقت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۹ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای محمدمهدی مفتح برای بررسی اولویت‌دار طرح اصلاح و الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضا موافقت کردند.

محمدمهدی مفتح طراح طرح اصلاح و الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آئین نامه داخلی مجلس در توضیح علت درخواست خود مبنی بر بررسی اولویت دار این طرح، گفت: با توجه به نزدیکی به ایام بودجه و اینکه صرفا مجلس به بررسی تبصره‌های لایحه می‌پردازد و جداول و ارقام را بررسی می‌کند لازم است اصلاحی در این طرح صورت گیرد.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی برهمین اساس تصریح کرد: طبق قانون دولت باید درآمد‌ها را مبتنی بر قوانین قبل، در لایحه بودجه بیاورد لذا اینکه تمام وقت مجلس برای بررسی بودجه صرف قانونگذاری می‌شود درست نیست از این رو پیشنهادی ارائه شد که در کمیسیون آئین نامه به تصویب رسید و مقرر شد دولت لایحه بودجه را دو قسمت کند.

وی ادامه داد: یک قسمت لایحه بودجه مربوط به تبصره و بخش دیگر مربوط به جداول و ارقام خواهد بود که دولت در ابتدای آذرماه لایحه احکام را ارائه خواهد داد که احکامی است که طی سال‌ها تصویب شده و نیاز به اصلاح دارد که به مجلس می‌آید و بررسی می‌شود و برای آن نیز کمیسیون تلفیق تشکیل شده و نظر تخصصی ارائه خواهد شد و بعد از بررسی تصویب احکام دولت مبتنی بر آن ارقام را تنظیم می‌کند و اول بهمن لایحه جداول را می‌دهد که طی یک ماه مجلس به آن جداول رسیدگی خواهد کرد و در صحن بررسی می‌شود.

مفتح در ادامه با بیان اینکه جداول بودجه باید در سال‌های اخیر نیز بررسی می‌شد که این کار صورت نگرفته است، عنوان کرد: زمانی می‌توانیم بگوییم بودجه در مجلس تصویب شده که اعداد و  ارقام هم بررسی و تصویب شود که این کار در سال‌های گذشته نشده لذا بعد از بررسی‌های تخصصی این موضوع در کمیسیون آئین نامه تصویب شد و نمایندگان، مرکز پژوهش ها، دستگاه‌های اجرایی مربوط و دیوان محاسبات با آن موافق بودند.

علی بابائی کارنامی در مخالفت با تقاضای بررسی اولویت دار طرح اصلاح ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح روند بررسی لایحه بودجه و تفکیک احکام و ردیف‌ها گفت: در ابتدای مجلس یازدهم مقرر بود فرآیند بررسی لایحه بودجه اصلاح شود، اما با طرح مذکور و بررسی ردیف‌ها و احکام به صورت جداگانه برخی از نمایندگان جایگاه رفیع‌تری پیدا خواهند کرد.

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح بررسی لایحه بودجه موجب افزایش لابی‌گری‌ها در مجلس می‌شود، افزود: نمایندگان باید به موضوعات اساسی کشور رسیدگی کنند اینکه نماینده‌ها در روند ردیف‌های بودجه دخالت مستقیم داشته باشند لابی‌گری مسئولان دولتی را در مجلس افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بودجه باید بر اساس شاخصه‌های اساسی در اختیار استانداران قرار گرفته و از آن‌ها کار بخواهیم، گفت: توقع ما این بود که طرحی برای اصلاح ساختاری بودجه ارائه شود، اما با ارائه این طرح مسیر بررسی بودجه منحرف می‌شود، تا چه زمانی می‌خواهیم انضباط مالی را با ابزار‌های مجلس به انحراف ببریم، هم اکنون در بسیاری از کشور‌های دنیا روند بررسی بودجه بسیار کوتاه است.

بابائی کارنامی اظهار کرد: متأسفانه به دلیل وضعیت نامناسب بررسی لایحه بودجه امکان توزیع عادلانه و متناسب میان دانشگاه‌های کشور وجود ندارد. بنده معتقدم باید به سمت اصلاح ساختاری لایحه بودجه حرکت کرده و فرآیند بررسی را کوتاه‌تر کنیم.

محمدحسین فرهنگی در موافقت با تقاضای بررسی اولویت دار طرح اصلاح بررسی لایحه بودجه گفت: این طرح روند بررسی لایحه بودجه را کاهش می‌دهد و از طرفی با دو مرحله‌ای شدن بررسی آن بسیاری از مشکلاتی که در جریان بررسی لایحه بودجه امسال هم با آن مواجه بودیم، رفع می‌شود.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: برای انطباق میان جداول بودجه با احکام نه دولت و نه حتی مجلس فرصت کافی دارند لذا معمولاً پس از تصویب بودجه در مجلس چند ماه برای انطباق آن زمان صرف می‌شود که با بررسی دو مرحله‌ای بودجه این مشکل رفع خواهد شد.

وی ادامه داد: با تصویب این طرح ابتدا احکام توسط مجلس مورد بررسی قرار گرفته و به دولت ارسال می‌شود و این فرصت برای انطباق آن با جداول وجود خواهد داشت تا در صورتی که نیاز به تغییر اعداد و ارقام باشد، اعمال شود. در حال حاضر فرصت برای ارائه پیشنهادات وجود داشته تا پس از ارائه آن‌ها این طرح در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

فرهنگی با بیان اینکه اصلاح روند بررسی لایحه بودجه تحولی در نظام بودجه ریزی است، عنوان کرد: بودجه در ردیف‌ها منعکس می‌شود و اگر مواردی خلاف برنامه‌های توسعه‌ای وجود داشته باشد، این امر باید در ردیف‌ها اصلاح شود و اگر در احکام مواردی نیاز به تقویت داشت، این فرصت برای مجلس فراهم است. در سنوات گذشته بررسی لایحه بودجه تا پیش از عید نوروز زمان می‌برد و دیگر زمانی برای بررسی جداول باقی نمی‌ماند، از این رو باید پس از تعطیلات و در سال جدید دولت شروع به انطباق احکام و جداول کند. این طرح با نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و سازمان برنامه و بودجه تدوین شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->