سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

علت گرانی «سیب زمینی» در بازار چیست؟

  • کد خبر: ۱۲۹۲۰۲
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۴
علت گرانی «سیب زمینی» در بازار چیست؟
هم اکنون هر کیلوگرم سیب‌زمینی در بازار مشهد با اختلاف فراوان بین بیش از ۱۵ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان در هر کیلوگرم عرضه می‌شود در حالی که مهرماه فصل برداشت سیب زمینی تولید داخل در خراسان رضوی و محصول سیب زمینی یکی از پرمصرف‌ترین محصولات زراعی در کنار محصولی مانند پیاز است.

جاودانی|شهرآرانیوز، فرزاد عدالتیان، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: اگرچه سیب‌زمینی موجود در بازار استان خراسان رضوی، محصول تولیدی و وارداتی استان‌های دیگر در قالب طرح استمرار کشت است به همین دلیل، قیمت موجود بر اساس هزینه‌های کشت سایر استان‌ها و نیز کرایه حمل محاسبه می‌شود، اما گرانی خارج از عرف موجود در عرضه محصول در برخی مناطق مشهد و استان ناشی از گران فروشی است.
وی با اعلام این مطلب افزود: در حال حاضر سیب زمینی موجود در بازار از شیراز وارد میدان تره‌بار شهر‌هایی مانند مشهد می‌شود که با توجه به افزایش کرایه حمل، عرضه این محصول در بازار تا کیلویی ۱۵ هزار تومان منطقی است، اما بیش از این نرخ قطعا ناشی از عواملی از جمله گرانفروشی از سوی فروشندگان به خصوص در مناطق برخوردار شهری است.
وی تصریح کرد: امسال شاهد افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید در تمامی بخش‌ها هستیم که از آن جمله می‌توان به افزایش سه برابری قیمت کود و سم، افزایش هزینه‌های کارگری و ... اشاره کرد که در کنار عواملی مانند ریسک بالای تولید در محصولات کشاورزی موجب بالا رفتن هزینه‌های تولید می‌شود.
این مسوول در جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: البته عرضه محدود محصول در بازار نیز موجب بالا نگه داشتن قیمت این محصول می‌شود.
عدالتیان با بیان اینکه بر اساس نرخ امروز میدان بار سیب زمینی شیراز به قرار کیلویی ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان فروش می‌رود، گفت: این درحالی است که شاهد افزایش چند هزارتومانی عجیب تا رسیدن محصول به دست مصرف کننده بخصوص در مناطق بالاشهر هستیم.
وی با بیان اینکه سیب زمینی تولید داخل استان در جلگه رخ هنوز وارد بازار نشده، اما جمع آوری محصول آغاز شده و کشاورزانی که قرارداد کشت با کارخانجات داشته اند در حال تحویل محصول برداشتی خود به کارخانه هستند، افزود: کشاورزان هر کیلو سیب زمینی خود را بر اساس قرار داد کشت که در گذشته امضا شده است به قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به کارخانجات تحویل می‌دهند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: امسال پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی استان زیر کشت محصول سیب زمینی بوده است که پیش بینی برداشت ۱۶۰ هزار تن محصول را از آن داریم که البته بخش زیادی به مصرف کارخانجات تولید چیپس می‌رسد.
وی ادامه داد: کشت سیب‌زمینی خراسان رضوی در فصل بهار انجام و برداشت آن نیز در فصل پاییز صورت می‌گیرد که امید است با ورود محصول تولید داخل استان شاهد شکسته شدن قیمت باشیم.
وی ادامه داد: فصل اوج برداشت سیب زمینی در خراسان رضوی مهر ماه است و شهرستان‌های قطب تولید سیب‌زمینی استان به ترتیب فریمان، تربت‌حیدریه و قوچان هستند.
به گفته وی، طرح استمرار یا همان طرح خارج از فصل به دلیل شرایط جغرافیایی مناطق کشور ارائه شده است به این صورت که زمانی که در زمستان، بسیاری از نقاط کشور درگیر بارش برف هستند در نقاطی دیگر شرایط آب و هوایی برای کشت محصولات پر مصرفی همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی مساعد است بنابراین با کشت و عرضه این محصولات پرمصرف برای تعادل در تولید و قیمت و نیز تامین آن تلاش می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->