کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی
سرخط خبرها

«حُماض» گیاهی برای رفع کم‌خونی

  • کد خبر: ۱۲۹۲۲۷
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۴
«حُماض» گیاهی برای رفع کم‌خونی
یک کارشناس گیاهان دارویی گفت: ترشک به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی مؤثر است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ لیلا میرزایی با اشاره به این‌که ترشک گیاهی چندساله است که در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به عمل می‌آید، اظهار کرد: برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد.

وی با اشاره به اینکه گیاه ترشک، گیاهی غنی از ویتامین C، آهن و فسفر است، گفت: این گیاه در درمان ناراحتی‌های ادراری، کلیوی و اسهال‌خونی کاربرد دارد و برای جبران ویتامین C در بدن مفید است.

میرزایی عنوان کرد: ترشک ایرانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفت‌بند که برخی منابع طب گیاهی آن را حُماض نامیده‌اند، برگ‌های آن ترش مزه است ساقه آن برافراشته و گل‌ها در ساقه گل‌دهنده پراکنده‌اند.

این کارشناس گیاه‌شناسی در رابطه با موارد مصرف این گیاه، تصریح کرد: در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد و سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.

وی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتی‌های ادراری، کلیوی و اسهال‌خونی کاربرد دارد.

میرزایی بیان کرد: ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز به‌عنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاها می‌توان آن‌را مشاهده کرد.

این کارشناس گیاهان دارویی افزود: در میان عشایر مرسوم است که از دانه‌های این گیاه استفاده می‌کنند، طریقه استفاده‌ آن هم به این ترتیب است که دانه‌های این گیاه را می‌کوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل می‌گذارند و به‌عنوان مسکن از آن استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: گیاه ترشک منبع ویتامین C است، بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه می‌تواند برای آن‌ها منبع ویتامین C باشد و علاوه‌بر آن این گیاه آهن و فسفر کافی هم دارد.

میرزایی اظهار کرد: هم‌چنین این گیاه دارویی اشتهاآور و تصفیه‌کننده و هضم‌کننده بسیار خوبی است و به‌خاطر خاصیت تصفیه‌کنندگی‌اش برای کسانی که دارای جوش‌های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.

این کارشناس گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: این دارو به علت داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار بگیرد، چون برای مثانه و کلیه می‌تواند مضر باشد

وی افزود: برای استفاده‌ موضعی از این دارو اگر برگ یا دانه‌ له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دمل‌ها گذاشته شود به راحتی درمان می‌شود.

میرزایی با اشاره به این‌که ترشک به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی مؤثر است، عنوان کرد: مصرف این گیاه برای رفع اختلالات خونی، آلرژی‌های بهاری، سل غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می‌شود.

این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به این‌که دانه‌های این گیاه به‌عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده می‌شود، بیان کرد: جوشانده برگ و دانه‌های ترشک به صورت موضعی برای درمان دمل مؤثر بوده، همچنین این گیاه برای تصفیه خون، دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و روده‌ها مؤثر است.

وی با اشاره به این‌که ترشک به‌عنوان داروی ضدعفونی و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می‌شود، بیان کرد: همچنین به هنگام یبوست استفاده شده و برای تنظیم طبیعی اسید معده به کار می‌رود.

میرزایی با بیان این‌که از آن‌جا که مصرف این گیاه جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست مؤثر است، افزود: ترشک به دلیل داشتن مقدار فراوان اسید اکسولید نباید بی‌رویه مصرف شود، زیرا باعث آسیب زدن به مثانه و کلیه می‌شود.

این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به مضرات استفاه از ترشک، عنوان کرد: این دارو به خاطر داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، زیرا برای مثانه و کلیه می‌تواند مضر باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->