طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

تاثیر مادر بمب‌ها بر زندگی مردم ننگرهار ۵ سال بعد از پرتاب توسط آمریکا + فیلم و عکس

  • کد خبر: ۱۲۹۹۹۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۱
تاثیر مادر بمب‌ها بر زندگی مردم ننگرهار ۵ سال بعد از پرتاب توسط آمریکا + فیلم و عکس
پنج سال از پرتاب مادر بمب‌ها در ولسوالی سپین‌غر ولایت ننگرهار توسط نیروهای آمریکایی می‌گذرد، اَبَر بمبی که اثرات آن هنوز بر روی مردم محل قابل مشاهده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۴ فروردین سال ۱۳۹۶ بود که آمریکا با استفاده از یک بمب غول پیکر که آن را  مادر بمب‌ها (MOAB) نامیده بود؛ مواضع داعش را در روستای مومند دره‌ی ولسوالی اچینِ ولایت ننگرهار هدف قرار داد.

حمله‌ای که در همان زمان، انتقادهای داخلی و خارجی زیادی را نسبت به این اقدام نظامی آمریکا به‌همراه داشت.

ران پل، نماینده سابق کنگره آمریکا با محکومیت استفاده از مادر بمب‌ها توسط آمریکا در ولایت ننگرهار، آن را بی‌فایده دانست و افزود: «ما می‌خواهیم ببینیم در آنجا (وُلسوالی اچین) چه رخ داده‌است، اما نیروهای آمریکایی به هیچ‌کس اجازه ورود به منطقه را نمی‌دهند.»

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان با ابراز ناراحتی از استفاده از نام «مادر» بر روی این بمب گفت که از نام مادر که زندگی بخش است نباید برای تسلیحات استفاده شود.


لحظه برخورد بمب مادر به زمین



افزایش زایمان‌های زودرس در سپین‌غرِ ننگرهار

حالا پنج سال پس از استفاده‌ی مادر بمب‌ها در ننگرهار مردم محلی ساکن در شهرستان سپین غر استان ننگرهار در شرق افغانستان از تاثیراتی می‌گویند که استفاده از این بمب بر روی زندگی آنها گذاشته است.

مردمی محلی در گفت‌وگو با خبرنگار تلویزیون آمو می‌گویند که تولد نوزادهای زودتر از موعد تولد در ولسوالی (شهرستان) سپین‌غر ولایت ننگرهار افزایش یافته ‌است.

ضیاالله، یکی از باشندگان محل به‌خبرنگار تلویزیون آمو گفت: «اعضای خانواده‌ی من از اثرات این بمب متضرر شده‌اند. تعداد زیادی از زنان حامله در این منطقه، پیش از وقت معین نوزادشان را به دنیا آورده‌اند و در مواردی حتی بعد از تولد آنها را از دست داده‌اند.»

گل جانه یکی از زنان ساکن در ولسوالی سپین غر ننگرهار نیز می‌گوید که در گذشته مریضی کمتر بود. مادران ولادت‌های عادی داشتند. اما حالا مشکلات زیاد شده و مادران نوزادان خود را پیش از وقت به دنیا می‌آورند.

هرچند آمار دقیقی از این نوزادان در دسترس نیست اما مردم خاطرات بدی از صدای مهیب و روزی که این بمب از آسمان در زمین فرود آمد در خاطر دارند.

ساکنان محل اصابت بمب می‌گویند که که این بمب نه‌تنها آن‌ها را به‌بیماری‌های روانی دچار کرده است؛ بلکه از نظر اقتصادی هم به آنها آسیب زیادی وارد کرده است، خانه‌های‌شان از بین رفته و آنان توان بازسازی خانه‌های خود را ندارند.

این درحالی است که بعد از ۲۴ فروردین سال ۱۳۹۶ بعضی از ساکنان محل اصابت بمب مادر مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند و تاکنون نتوانسته‌اند به خانه بازگردند و در شهرهای مختلف افغانستان سرگردان‌اند.


گزارش صداوسیما از پرتاب بمب مادر توسط آمریکا


دلیل استفاده از بمب GBU-43 از زبان وزارت دفاع آمریکا

تاثیر پرتاب مادر بمب‌ها توسط آمریکا بر زندگی مردم ننگرهار + فیلم

وزارت دفاع آمریکا در همان روزها درباره بمب GBU-43 که به "مادر تمام بمب‌ها" مشهور است گفته بود که این بمب نیرومندترین بمب غیرهسته‌ای ایالات متحده محسوب می‌شود و علیه شبکه‌ای از تونل‌های داعش در منطقه آچین در ولایت ننگرهار استفاده شده است.

بنا به گفته سخنگوی نیروی هوایی آمریکا، بمب مذکور که بزرگ‌ترین بمبی است که آمریکا تاکنون در جنگ‌ها از آن استفاده کرده از یک هواپیمای ترابری MC130 بر فراز تونل‌های داعش رها شده است.

جان نیکلسون، فرمانده وقت نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز در این باره گفته بود: «به دلیل خساراتی که اخیرا به داعش به ویژه گروه خراسان وارد شده آنها به ساخت بمب‌های کنار جاده‌ای و نیز ایجاد تاسیسات و تونل‌های محکم برای ارتقای سطح دفاعی خود در افغانستان پرداخته‌اند.»

بمب GBU۴۳ در سال ۲۰۰۲-۲۰۰۳ در پی حمله آمریکا به عراق مراحل پایانی آزمایش و ارتقای خود را پشت سر گذاشت و ارتش آمریکا آخرین آزمایش خود بر روی این بمب بسیار نیرومند را سال ۲۰۰۳ انجام داد.

عکس‌هایی از محل برخورد بمب مادر در ننگرهار

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->