گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

وزیر نفت: مذاکره با روسیه برای واردات گاز| شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است

  • کد خبر: ۱۳۰۰۹۹
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
وزیر نفت: مذاکره با روسیه برای واردات گاز| شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است
وزیر نفت: مذاکرات خوبی با کشور‌هایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام گرفته که امیدواریم بتوانیم خبر‌های خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد اوجی وزیر نفت در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور، گفت: بیش از ۷۰ درصد انرژی کشور با گاز تامین می‌شود؛ شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است این در حالی است که شدت مصرف انرژی در کشور ما با رشد اقتصادی نیز همخوانی ندارد.

وی اضافه کرد: ۷۴.۵ درصد گاز کشور از میدان پارس جنوبی تامین می‌شود، ۲۰ درصد آن از میادین مستقل و ۵ درصد آن از مناطق نفتی تامین می‌شود. در برنامه ششم مقرر شده که روزانه معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز خام تولید شود. این در حالی است که عملکرد دوره مذکور روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که علت این موضوع را باید در عدم سرمایه گذاری در توسعه میادین گازی جستجو کرد.

اوجی با بیان اینکه ۳۳ درصد از مصارف گاز مربوط به نیروگاه‌ها است، ادامه داد: ۲۶ درصد گاز در حوزه مصارف خانگی استفاده می‌شود و باقیمانده نیز در حوزه صنایع و مسائل مربوطه به صنایع پایین دستی استفاده می‌شود.

وزیر نفت درباره وضعیت مصرف گاز در فصول مختلف سال، تصریح کرد: پیک مصرف گاز در تابستان در مصارف خانگی حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب است که این عدد در زمستان به ۴ برابر یعنی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

عضو کابینه سیزدهم ادامه داد: بیش از ۸۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز تامین می‌شود این در حالی است که در دنیا بیش از ۲۳ درصد سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها از گاز است. در حوزه مصارف خانگی سالانه ۶ درصد مصرف گاز با رشد همراه است، این عدد درباره صنایع عمده ۵ درصد و در بخش نیروگاهی ۴ درصد است.

وی با بیان اینکه در فصل سرد سال حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، افزود: در ابتدای کار دولت سیزدهم وزارت نفت در این حوزه به ویژه در زمستان با چالش‌هایی روبه‌رو بود که به لطف پروردگار، همت نمایندگان و همکاری مردم سال گذشته را بدون قطعی گاز پشت سر گذاشتیم.

اوجی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی داشتیم. به دلیل موضوعات پیش آمده واردات گاز از ترکمنستان نداشتیم. همچنین در شروع کار دولت سیزدهم حدود ۴ هزار تانکر از چرخه حمل تانکر سوخت برای نیروگاه‌ها خارج شده بود، در سال گذشته و بدو شروع فعالیت وزارت نفت، توانستیم با تعمیرات و تامین تجهیزات موردنیاز پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال گاز، تولید حداکثری گاز را رقم بزنیم به گونه‌ای که حدود ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی برای نخستین بار برداشت شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته و با افزایش تولید گاز حدود ۲۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد، ادامه داد: در حوزه تقاضا نیز مدیریت و بهینه سازی را در دستورکار قرار دادیم، همچنین مبحث ۱۹ مصوب شد و موضوع تعرفه مشترکین پرمصرف در دولت تصویب و اجرا شد.

عضو کابینه سیزدهم با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه فرهنگ سازی مصرف گاز، تصریح کرد: از آنجا که در فصل سرد سال به دلیل تامین نیاز بخش خانگی ناچار به کاهش تامین سوخت نیروگاه‌ها و استفاده از سوخت مایع هستیم، در ماه‌های ابتدای شروع کار دولت ظرفیت مخازن نیروگاهی را نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش دادیم.

اوجی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه ارتقا دیپلماسی انرژی توضیح داد: در ماه‌های ابتدایی دولت سیزدهم مذاکراتی با ترکمنستان انجام گرفت و موفق شدیم سوآپ گاز را به میزان ۱.۵ تا ۲ میلیون مترمکعب انجام داده و واردات گاز را از این کشور انجام دهیم.

وی افزود: امسال نیز برنامه‌های کوتاه مدت مناسبی برای تامین گاز موردنیاز کشور در فصول سال داریم تا بتوانیم با کمک مردم از این فصل بدون قطعی عبور کنیم.

اوجی با بیان اینکه برای نخستین بار فاز ۱۱ پارس جنوبی را به میزان ۱۲ تا ۱۴ میلیون مترمکعب به بهره برداری می‌رسانیم، افزود: همچنین ۴ واحد پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به مرحله بهره برداری می‌رسد.

وی درباره جمع آوری گاز‌های مشعل از انعقاد ۲۸ قرارداد خبر داد و افزود: پیشنهاد‌هایی برای مصرف بهینه و مدیریت تقاضا در قالب بودجه ۱۴۰۱ ارائه شده است، همچنین افزایش قیمت مربوط به مشترکین پرمصرف در دستور قرار گرفت.

اوجی با بیان اینکه در این حوزه به حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بالادست و پایین دست نیاز داریم، افزود: اگر این رقم محقق شود ظرف ۳ تا ۴ سال آینده ناترازی نخواهیم داشت. همچنین برای تامین اجرای پروژه‌ها تلاش شده از توان مالی هلدینگ‌های بزرگ استفاده کنیم.

عضو کابینه سیزدهم اضافه کرد: مذاکرات خوبی با کشور‌هایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام گرفته که امیدواریم بتوانیم خبر‌های خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.

وی تاکید کرد: اگر حداقل ۱۰ درصد از سقف صندوق توسعه ملی برای توسعه میدان‌های گازی تخصیص داده شود و همچنین ۱۰۰ درصد منابع ماده ۱۲ اختصاص یابد می‌توان به رفع مشکلات این حوزه کمک چشمگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->