کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟
سرخط خبرها

قانون جدید تعویض پلاک خودرو| طرح پلاک سوم چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۱۱۳
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲
قانون جدید تعویض پلاک خودرو| طرح پلاک سوم چیست؟
شنیده‌ها حاکی از این است که طرح پلاک سوم به زودی اجرایی می‌شود. مزایای این پلاک اضافی و ضعف‌های فعلی آن چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، در سال ۱۳۸۴ بود که پلیس راهور آئین نامه پلاک سوم را تصویب کرد و مقرر شد از آن زمان به بعد علاوه بر دو پلاکی که در جلو و عقب خودرو نصب می‌شود، پلاک سومی نیز به صورت برچسب روی شیشه قرار داده شود. بالاخره بعد از گذشت ۱۷ سال از تصویب این قانون، هم‌اکنون روند اجرایی شدن آن در بهمن‌ماه سال جاری اعلام شده است.

طرح پلاک سوم چیست؟

اردیبهشت‌ماه سال جاری گفتیم که قانون پلاک سوم اجرا می‌شود. مطابق ماده ۱۳ آئین نامه راهور، می‌بایست همراه با زوج پلاک، یک پلاک سوم نیز به صورت برچسب از سوی راهنمایی و رانندگی یا اشخاص مورد تأیید راهنمایی و رانندگی صادر و روی شیشه عقب یا جلو وسیله نقلیه نصب شود. از جمله اطلاعاتی که روی این برچسب درج شده می‌توان به اطلاعات شماره پلاک، تاریخ سپری شدن اعتبار پلاک، کد واحد شماره گذاری و شماره اشاره کرد.

گفته می‌شود این پلاک سوم در قالب دو چیپ روی پلاک و زیر شیشه جلو و زیر آینه باید نصب شود. پس از آن اطلاعات VIN و دیگر اطلاعات مورد نیاز تا ۳۰ الی ۹۰ کیلوبایت در چیپ گنجانده می‌شوند. سازوکار این اطلاعات بدین نحو است که فایل در قالب RFID در اختیار پلیس راهور قرار خواهد گرفت.

ماموران راهور قادرند با وسایل و تجهیزاتی که در اختیار دارند، اطلاعات روی این چیپ‌ها را بخوانند و هویت و اطلاعات اصلی مالک را شناسایی کنند. از جمله مهم‌ترین مزایای پلاک سوم، یافتن خودرو‌های سرقتی است. در حال حاضر ملاک یافتن خودرو‌های سرقتی، پلاک خودرو است و در صورتی که طرح جدید اجرایی شود، پلیس می‌تواند سرقتی بودن یا نبودن را از روی اطلاعات هویتی دریابد.

اوایل سال جاری بود که سردار سیدکمال هادیانفر پیرامون طرح پلاک سوم توضیح داد که این پلاک همان پلاک الکترونیکی است که در اصل مانند یک چیپ بوده و با برچسب می‌توان روی بدنه خودرو نصب کرد. هادیانفر همچنین بیان داشت: تخلفاتی مانند خودرو‌های سرقتی و خودرو‌های تحت تعقیب با نصب پلاک سوم به سرعت شناسایی می‌شوند و همچنین می‌توان به راحتی اصالت خودرو را بررسی کرد.

زمان اجرایی شدن طرح پلاک سوم هم‌اکنون نزدیک به ۶ ماه است که از صحبت‌های رئیس پلیس راهور می‌گذرد و به تازگی او خاطرنشان کرده که از بهمن‌ماه امسال، طرح مذکور اجرایی خواهد شد.

به گفته وی بخش زیادی از نرم افزار‌های مربوط به تولید پلاک سوم آماده شده و بخشی از چیپ‌های مربوط به آن هم ثبت سفارش شده است. در حال حاضر تنها بحثی که پیرامون این طرح مطرح می‌شود، ریدر است. به گفته سردار هادیانفر، هم‌اکنون پلیس راهور نیاز به قطعه‌ای دارد که بتواند به واسطه آن کد‌ها را بخواند.

وی می‌گوید: اگر قرار باشد این پلاک‌ها توسط پلیس خوانده شود، احتیاج به یک قطعه داریم؛ در حال تلاش هستیم تا بتوانیم با یک نرم افزار واسط که به آن ریدر می‌گویند، QR کد‌ها را بخوانیم و اطلاعات اصلی را از بانک شماره گذاری کسب کنیم. اگر این نرم افزار اجرا شود، دیگر برای خواندن QR کد‌ها احتیاجی نیست قطعه‌ای برای خواندن پلاک سوم وارد کنیم و کار به اتمام می‌رسد.

خوشبختانه نیازی نیست با نصب پلاک سوم از کشور‌های دیگر پلاک فیزیکی وارد کنیم و درآمد‌های ارزی صرف واردات چنین چیز‌هایی نخواهد شد. به عبارت دیگر از زمانی که پلاک سوم روی خودرو‌ها نصب شوند، هنگام خرید و فروش نیازی به تغییر پلاک‌های فیزیکی نیست و به این ترتیب وابستگی‌های ارزی از میان خواهد رفت.

در واقع زمان خرید و فروش خودرو تنها پلاک سوم تغییر می‌کند و اطلاعات آن از روی چیپ پاک شده و اطلاعات جدید بارگذاری می‌شود. به اعلام سردار هادیانفر، از ۲۲ بهمن فرآیند نصب پلاک سوم اجرایی خواهد شد و به صورت پایلوت از تهران آغاز می‌شود.

منبع: ایران جیب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->