هزینه حج تمتع ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ ممنوعیت اخراج دائم دانش‌آموز از مدرسه‌| استفاده از راهکارهای جایگزین برای برخورد با تخلفات دستگیری سرشاخه‌های یک جریان انحرافی در تربت‌حیدریه + ویدئو زمان ثبت نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد + جزئیات صدور ۳۷ اخطاریه بهداشت محیط برای مدارس مشهد کم‌آبی در مشهد از پاییز آغاز شد! | زنگ خطر کم‌آبی خراسان رضوی به صدا درآمده است بازنشستگان تأمین اجتماعی حساب خود را چک کنند | پرداخت حقوق همراه با مبلغ متناسب‌سازی آغاز شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) همه چیز درباره شرایط ذخیره خون بندناف در سازمان انتقال خون آلودگی هوا، دومین عامل مرگ زودرس است ارتباط بین اضافه وزن با اینترنت پرسرعت چیست؟ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اجرایی شد | جزئیات بیشتر از مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان (۲۳ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا چهارشنبه (۲۳ آبان ۱۴۰۳) برخی محور‌های خراسان رضوی لغزنده و مه آلود شد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ویدئو| دعوای عجیب اداره برق و شهرداری دزفول | از قطع برق تا مسدودسازی مسیر آغاز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دو حادثه حریق خودرو در مشهد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ضریب آمادگی کشور در بحران فقط ۱۲ درصد است معضل «نسل ساندویچی» در کمین کشور و پیامدهای سالمندی جمعیت در نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده تاکید شد: توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات مشهد پنجمین مراسم ازدواج زوج های جوان ارتش جمهوری اسلامی در مشهد برگزار شد | دریادار سیاری: دشمن به دنبال تغییر سبک زندگی ماست+ویدئو یک وکیل دادگستری در تهران زن و فرزند خود را به قتل رساند (۲۲ آبان ۱۴۰۳) چرا برای آیفون سرودست می‌شکنیم؟ | تمایز با سیب گاززده! ریه‌­های سالم، تضمینی برای تندرستی بدن قتل برای ۶ میلیون تومان ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ اعلام شد مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در بازدید از مؤسسه فرهنگی شهرآرا: به دنبال ارائه گزارش صحیح و دقیق از حوادث هستیم + فیلم قاتل پزشک متخصص یاسوجی دستگیر شد قانون «جوانی جمعیت»؛ پرهزینه، اما کم اثر
سرخط خبرها

کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا

  • کد خبر: ۱۳۰۲۳۶
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا
درحالی‌که وزیر بهداشت از حل یک‌هفته‌ای مشکل کمبود دارو‌های آنتی بیوتیک خبر داده است، تأمین کسری به‌موقع این دارو‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ چند وقتی است که کمبود دارو‌هایی از دسته آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور خبرساز شده و این درحالی است که با آغاز فصل پاییز و نسیم‌های سرد آن، بیماری‌های تنفسی از قبیل سرماخوردگی و آنفلوانزا اوج گرفته است. کمتر کسی است که این روز‌ها خودش، خانواده یا اطرافیانش را در گیرودار این بیماری‌ها ندیده باشد. اما کمبود دارو از مشکلات این روز‌های مردم در ارتباط با داروخانه‌هاست. شاید تحمل بیماری برای بزرگ‌تر‌ها آسان‌تر باشد، اما تحمل تب برای کودکانی که هنگام بیماری بی‌قرارتر از هر زمان دیگری هستند، دشوار است.

جدا از اینکه مصرف‌نکردن دارو ممکن است عوارضی جدی‌تر برایشان به‌همراه داشته باشد. حالا خدا نکند که این روز‌ها کسی بیمار شود، زیرا در این صورت باید با بی‌حالی ناشی از بیماری، همه داروخانه‌های شهر را در جست‌وجوی چند قلم داروی تجویز پزشک زیر پا بگذارد تا بلکه فرجی شود. این روز‌ها مشهد نیز با وجود فعالیت حدود نهصد داروخانه شبانه‌روزی و غیرشبانه‌روزی، پیرو کشور، درگیر کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک به‌ویژه آزیترومایسین است.

به‌گفته وزیر بهداشت و درمان، کمبود سرم در فصل تابستان و کمبود آنتی‌بیوتیک در فصول پاییز و زمستان ارتباطی مستقیم با مصرف زیاد دارد. برخی متخصصان و پزشکان الگوی تجویز دارو و مصرف آن را در کشور نادرست می‌دانند و همین موضوع را سبب ایجاد مشکل در تأمین آن‌ها می‌دانند.

بهرام عین‌اللهی همچنین ۲۵ مهرماه گفته بود که «پیش‌بینی‌های لازم برای رفع این کمبود‌ها انجام شده است و حدود یک هفته آینده کمبود سرم و آنتی‌بیوتیک در داروخانه‌ها رفع می‌شود.» این درحالی است که حسین شمالی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، حل مشکل کمبود این دارو‌ها را تا پانزده روز آینده میسر دانسته است.

رفع کمبود با تولید دوبرابری دارو

«معلوم نیست تا یک‌هفته دیگر مشکل کمبود دارو حل شود؛ نمی‌توانیم به مردم دروغ بگوییم.» این بخشی از صحبت‌های رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی در پاسخ به شهرآراست. دکتر علیرضا شهریاری با بیان اینکه باید پزشکان برای بیماران از دارو‌های معادل به‌صورت پودری یا خوراکی تجویز کنند تا این مشکل برطرف شود، افزود: معمولا وقتی کمبودی در جامعه ایجاد می‌شود، باید دوسه برابر آن تولید شود تا آن کمبود رفع شود.

وی تأمین دارو را موضوعی حیاتی برای مردم دانست و بیان کرد: زمانی که قیمت ارز تغییر کرد، هم باید به کارخانه‌ها ارز دولتی می‌دادند تا با آن قیمت، دارو تولید کنند و هم باید تکلیف شرکت‌های تولیدکننده را روشن می‌کردند، اما این کار را انجام ندادند. این برنامه‌ریزی‌ها باید از یک‌سال قبل‌تر صورت می‌گرفت.

تحمیل دارو به داروخانه‌ها از سوی شرکت‌های تولیدکننده

شهریاری از ظهور «دارو‌های تحمیلی» به داروخانه‌ها در بحبوحه کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک خبر داد و اظهار کرد: متأسفانه اکنون شرکت‌های تولیدکننده به داروخانه‌ها داروی تحمیلی می‌دهند و به‌عنوان نمونه در ازای خرید دارو‌هایی که یک داروخانه به آن نیاز دارد، ۱۰ شربت آنتی‌بیوتیک نیز به آن تحویل می‌دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->