به گزارش شهرآرانیوز، سعید کریمی در حاشیه اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: یکی از چالشهای اصلی ما و اعتراضات معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بدهیهای بیمه تامین اجتماعی به بیمارستانها و مراکز درمانی است که پرداخت نشده و نزدیک ۱۰ هزار میلیارد تومان است. این بدهی ۱۰ ماه تا یکسال است که به مراکز مختلف بیمارستانی در کشور پرداخت نشده و بیمارستانها را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد درآمد بیمارستانها و مراکز درمانی در بخش بستری از بیمهها و ۱۰ درصد درآمد آنها فرانشیزی است که از بیمار اخذ میکنند، اظهار داشت: ۵۰ درصد مردم بیمه تامین اجتماعی هستند و در برخی شهرها مثل اصفهان ۶۰ درصد مردم بیمه تامین اجتماعی هستند. حال حساب کنید یک مرکز درمانی ۹۰ درصد درآمدش را بیمه ندهد، چه اتفاقی میافتد و بیمارستان چگونه میتواند سرپا باشد؟
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: البته به اطلاع معاونان درمان رسانده شد که این طلبها از طریق مقام عالی وزارت و مدیران دولت نیز در حال پیگیری است، تا خدای نخواسته خدمت رسانیها دچار اختلال نشود.
کریمی یادآور شد: معاونت درمان یکی از معاونتهای پرکار است، زیرا درمان یک کار شبانه روزی در تمام هفته است و کارهایش بسیار نیاز به هماهنگی دارد. به ویژه در دوره جدید که بحث تعالی خدمات و عدالت مطرح است این مباحث باید به صورت آبشاری به معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور منتقل شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: چند اقدام که قبلا اجرایی شده، در اجلاس اخیر مورد تاکید قرار گرفت. از جمله تاکید ما در این اجلاس بر برنامه پزشک خانواده بود، چون قرار است انشالله این برنامه به زودی عملیاتی شود.
کریمی بیان داشت: در بحث مراکز ناباروری نیز که قبلا توصیهها و دستورالعملهایش ابلاغ شده است و تعداد زیادی مراکز ناباروری در کشور راهاندازی شده، تاکید شد حتما تا پایان سال مابقی دانشگاه نیز مراکز ناباروری سطح دو را راه اندازی کنند. تدوین بسته خدمات دندانپزشکی نیز در این اجلاس مطرح شد که در حال تدوین است و انشالله قرار است که یک تعالی در خدمات دندانپزشکی کشور اتفاق بیفتد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بحث بازتوزیع درآمدهای اختصاصی را نیز در اجلاس اخیر معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور مطرح کردیم که با توجه به اصلاح سقف و پلکان کارانه صورت گرفته است و توضیحاتش برای معاونان درمان دانشگاهها ارائه شد.
وی با اشاره به ارائه بسته توانبخشی در این اجلاس گفت: معاونتهای درمان دانشگاهها نیز چالشهای خود را مطرح کرده و جواب پرسشهای خود را از مدیران ستادی دریافت میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق قراری که داریم انشالله نزدیک به ۸۰ دستگاه ام آر آی تا آخر سال به معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور تحویل داده خواهد شد. ۴۰ دستگاه با وام بانک جهانی و ۴۰ دستگاه با قراردادهای هیات امنا تهیه شده است. تهیه ۳۵ دستگاه سنگشکن برون اندامی نیز نهایی شده که تا پایان سال تحویل دانشگاههای علوم پزشکی کشور میشود.
کریمی در خصوص حمایت از معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی بیان کرد: از مبالغ قابل توجه اعتباری که بنا به دستور مقام معظم رهبری از صندوق ذخیره ارزی دریافت شده، نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان بین دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شده است و ۶ هزار میلیارد نیز پرداخت دارویی به دانشگاهها بوده است؛ بنابراین تلاش شده تا جایی که میشود برای تقویت معاونت درمان دانشگاهها پرداختیهایی به مراکز داشته باشیم.