به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی اسدی در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی اظهار داشت: تعلیم و تربیت و آموزش و یادگیری فرصتهایی هستند که ما برای زدودن بیسوادی در اختیار داریم. حرکتها و تلاشهایی که در این حوزه در استان انجام شده حرکتهایی بسیار خوبی است و در راستای عدالت آموزشی، مهارتی و جنسیتی و گامهای بلندی برداشته شده است.
وی ادامه داد: برای این کشور شایسته نیست که در آمار یونسکو جزء کشورهای دارای بیسواد قرار بگیریم، ما باید بتوانیم بیسوادی را از چهره کشور بزداییم.
ما توانستیم اختلاف سواد بین زنان و مردان را کاهش دهیم و اختلاف حدود پنج درصد به ۱/۵ درصد در استان رسیده است که میانگین کشوری این اختلاف ۲/۷ درصد است که آمار باسوادان خراسان رضوی در مردان ۹۸/۷ درصد و در زنان ۹۷/۲ درصد است.
اسدی اظهار داشت: اختلاف آمار باسوادان شهری و روستایی کاهش یافته و آمار با سوادان شهری ۹۸/۳ درصد و باسوادان روستایی ۹۳/۸ درصد است که در جهت عدالت آموزشی اختلاف این دو نسبت به سال گذشته نیز کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه توفیقات زیادی از سال گذشته تا به حال در خصوص برطرفسازی بیسوادی در کشور داشتیم گفت: تعداد ۱۰۱ مرکز یادگیری در استان ثبت شده و مشغول فعالیت هستند که ما در خراسان رضوی یک چهارم مراکز یادگیری کشور را داریم، همچنین رتبه دوم کشور در تحت پوشش قراردادن بیسوادان ۱۰ تا ۱۹ سال از آن خراسان رضوی شده است. همچنین در بحث شتاببخشی و کیفیت بخشی در صدر کشور قرار داریم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تا امروز در استان ۲۰ هزار و ۱۰۰ نفر جذب فرآیند سوادآموزی شده اند که البته فرآیند جذب تا پایان دی ماه نیز ادامه دارد. همچنین در طرح شتاببخشی ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر امسال و همین تعداد در سال آینده بیسواد را جذب خواهیم کرد.
اسدی ادامه داد: یکی از موضوعات مورد نظر ما سوادآموزی عشایر و بیسوادان نوار مرزی بودند، این طرح جدیدی بود که به وزارتخانه اعلام کردیم که امیدواریم این افراد را جذب کنیم.
وی گفت: برای اتباع خارجی در حوزه سواد آموزی نیز سالانه چند هزار نفر را تحت پوشش داریم در این بخش در دوره سواد تا مرز سه هزار نفر را ثبت کنیم در دوره انتقال ۵۴۳ نفر را جذب کردیم. دوره سواد معادل پایه سوم و دوره انتقال پایان پایه ششم ابتدایی است.
وی بین داشت: در بحث استخدام نیروهای نهضتی، آموزشیاران جذب میشوند و آموزشدهندگان قبل از سال ۹۲ که دو دوره مستمر بیش از دو سوادآموز داشته باشند، نیز میتوانند در آزمون جذب شرکت کنند. گروهی نیز به عنوان تک دورهایها که قبل از سال ۹۲ یک دوره داشتند و الان هم همکاری دارند به عنوان حق و التدریس همکاری دارند، ولی مشمول آزمون نخواهند بود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: شهرداری مشهد نیز شش میلیارد تومان برای سواد آموزی هزینه میکنند که بخشی از آن به عنوان مشوق برای سوادآموزان که ورود پیدا میکنند، پرداخت میشود و بقیه به افرادی که در جذب کمک میکنند پرداخت میشود. این طرح الگویی برای بقیه شهرهای کشور شده است.