پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند
سرخط خبرها

خورشیدگرفتگی سوم آبان چه ساعتی رخ می‌دهد؟ +جزئیات

  • کد خبر: ۱۳۰۸۹۵
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
خورشیدگرفتگی سوم آبان چه ساعتی رخ می‌دهد؟ +جزئیات
کارشناس نجوم از وقوع خورشید گرفتگی جزئی در سوم آبان ماه خبر داد و گفت: از کل این خورشید گرفتگی ۴ ساعته، ۲:۲۲ آن در ایران قابل رویت است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد رنجبران کارشناس نجوم گفت: کل گرفت در تهران ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه است که شروع آن به وقت ایران ۱۳:۴۱ بوده و تا ۱۶:۰۹ دقیقه قابل رؤیت است. زمان اوج گرفت با قدر ۶۴ درصد در ساعت ۱۴:۵۸ خواهد بود. برای دیگر نقاط کشور هم نزدیک همین بازه زمانی اتفاق می‌افتد.
وی درباره خورشید گرفتگی جزئی امسال گفت: این خورشید گرفتگی روز سوم آبان ماه به وقت جهانی از ساعت ۹ صبح از شمال اروپا (جزیره ایسلند) آغاز و در ساعت ۱۳ در شمال اقیانوس هند به پایان می‌رسد. حداکثر گرفت در میانه روسیه با قدر ۸۶ درصد رخ می‌دهد.
وی گفت: این گرفت در اروپا، شمال افریقا، کل خاورمیانه و بخشی از هند رخ می‌دهد، اما در مقابل آمریکای شمالی و جنوبی، نیمه راست روسیه، آسیای شرقی و استرالیا نمی‌توانند این خورشید گرفتگی را رصد کنند.

رصد خورشیدگرفتگی جزئی در ایران

وی با بیان اینکه در بازه زمانی ۴ ساعته این خورشید گرفتگی رصد آن در ایران هم امکان پذیر است، گفت: خورشیدگرفتگی جزئی در سراسر ایران قابل مشاهده است؛ حداکثر گرفت در خراسان شمالی و بجنورد با قدر ۶۹ درصد و کمینه گرفت در چابهار با قدر ۵۱ درصد است.

به گفته رنجبران، گرفتی که با آن روبرو هستیم مربوط به چرخه ساروس ۱۲۴ است که هر ۱۸ سال و ۱۱ روز یکبار رخ می‌دهد.

وی گفت: کل گرفت در تهران ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه است که شروع آن به وقت ایران ۱۳:۴۱ بوده و تا ۱۶:۰۹ دقیقه قابل رؤیت است. زمان اوج گرفت با قدر ۶۴ درصد در ساعت ۱۴:۵۸ خواهد بود. برای دیگر نقاط کشور هم نزدیک همین بازه زمانی اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه هر ساله در سراسر جهان بین ۲ تا ۵ خورشید گرفتگی می‌تواند رخ دهد، گفت: آخرین خورشیدگرفتگی که در ایران قابل رؤیت بود گرفت حلقوی ۱ تیر ۱۳۹۹ بود که به صورت جزئی در ایران دیده می‌شد. این گرفت هم به صورت جزئی قابل رؤیت است ضمن اینکه یک خورشید گرفتگی کامل در ۱۱ اَمرداد ۱۴۰۶ پیش رو است که متأسفانه باز هم به صورت جزئی از کشورمان قابل رؤیت خواهد است.

وی تاکید کرد: ایمنی رصد خورشید گرفتگی باید برای کلیه علاقه‌مندان مدنظر باشد چرا که هر سهل‌انگاری موجب آسیب دائمی به چشم می‌شود. افراد تنها از عینک‌های استاندارد و مخصوص این کار برای نگاه مستقیم استفاده کند. اما، در صورتی که از فیلتر مناسب عکاسی از خورشید جلو لنز و تلسکوپ استفاده کنند و بجای نگاه مستقیم، از داخل صفحه نمایش دوربین به پدیده نظاره کنند آسیبی متوجه چشم نخواهد بود.

به گفته وی، همچنین علاقه‌مندان می‌توانند با انداختن سایه ظروف مشبک موقع گرفت برروی زمین، جلوه‌ای از زیبایی هلال خورشید را آشکار کنند و بدین ترتیب این پدیده را به صورت غیر مستقیم، ولی ایمن به نظاره بنشینند.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->