کابل‌کشی داخلی فیبر نوری برای مشترکان مخابرات تا پایان سال ۱۴۰۴ رایگان شد پیش‌ثبت‌نام فعالسازی eSIM ایرانسل آغاز شد + روش ثبت نام ویدئو | تست خشونت ربات انسان‌نمای Unitree G۱ iOS ۲۶ ممکن است موقتاً عمر باتری دستگاه را کاهش دهد آپدیت بزرگ iOS ۲۶ با ویژگی‌های مهم منتشر شد | از طراحی شیشه‌ای تا هوش مصنوعی اپل کدام گوشی‌های اندروید و آیفون از eSIM پشتیبانی می‌کنند؟ پیش‌ثبت‌نام فعال سازی eSIM همراه اول آغاز شد + آموزش ثبت‌نام سامسونگ: آپدیت امنیتی گوشی‌های گلکسی را همین حالا نصب کنید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) اولین تصاویر واقعی از جعبه آیفون ۱۷ و آیفون ایر منتشر شد توافق اولیه آمریکا و چین بر سر تغییر مالکیت تیک‌تاک پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی چگونه از چت‌جی‌پی‌تی در دانشگاه استفاده کنیم که تقلب محسوب نشود؟ آیا آیفون ۱۷ پرو و ۱۷ پرو مکس از شارژ فوق‌سریع پشتیبانی می‌کنند؟ آخرین خبر از پرونده قاچاق آیفون: ۱۱ مدیر متخلف ممنوع‌الخروج شدند سند هوش مصنوعی خراسان رضوی تدوین می‌شود تلاش آمریکا برای حل بحران مسکن با چاپ سه‌بُعدی! رمزارزها در آستانه آلت‌سیزن | پیش‌بینی‌ها برای ۲۰۲۵ همراه اول، اولین‌ اپراتوری که از فناوری سیم‌کارت الکترونیکی (eSIM) در ایران پشتیبانی می‌کند همه چیز درباره eSIM یا سیم کارت الکترونیکی: مزایا، معایب و کاربردها مشکل کاهش بازدید استوری‌های متوالی اینستاگرام حل شد کاهش علاقه دانش‌اموزان به رشته ریاضی تهدید جدی برای تربیت متخصصان هوش مصنوعی در کشور
سرخط خبرها

خورشیدگرفتگی سوم آبان چه ساعتی رخ می‌دهد؟ +جزئیات

  • کد خبر: ۱۳۰۸۹۵
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
خورشیدگرفتگی سوم آبان چه ساعتی رخ می‌دهد؟ +جزئیات
کارشناس نجوم از وقوع خورشید گرفتگی جزئی در سوم آبان ماه خبر داد و گفت: از کل این خورشید گرفتگی ۴ ساعته، ۲:۲۲ آن در ایران قابل رویت است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد رنجبران کارشناس نجوم گفت: کل گرفت در تهران ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه است که شروع آن به وقت ایران ۱۳:۴۱ بوده و تا ۱۶:۰۹ دقیقه قابل رؤیت است. زمان اوج گرفت با قدر ۶۴ درصد در ساعت ۱۴:۵۸ خواهد بود. برای دیگر نقاط کشور هم نزدیک همین بازه زمانی اتفاق می‌افتد.
وی درباره خورشید گرفتگی جزئی امسال گفت: این خورشید گرفتگی روز سوم آبان ماه به وقت جهانی از ساعت ۹ صبح از شمال اروپا (جزیره ایسلند) آغاز و در ساعت ۱۳ در شمال اقیانوس هند به پایان می‌رسد. حداکثر گرفت در میانه روسیه با قدر ۸۶ درصد رخ می‌دهد.
وی گفت: این گرفت در اروپا، شمال افریقا، کل خاورمیانه و بخشی از هند رخ می‌دهد، اما در مقابل آمریکای شمالی و جنوبی، نیمه راست روسیه، آسیای شرقی و استرالیا نمی‌توانند این خورشید گرفتگی را رصد کنند.

رصد خورشیدگرفتگی جزئی در ایران

وی با بیان اینکه در بازه زمانی ۴ ساعته این خورشید گرفتگی رصد آن در ایران هم امکان پذیر است، گفت: خورشیدگرفتگی جزئی در سراسر ایران قابل مشاهده است؛ حداکثر گرفت در خراسان شمالی و بجنورد با قدر ۶۹ درصد و کمینه گرفت در چابهار با قدر ۵۱ درصد است.

به گفته رنجبران، گرفتی که با آن روبرو هستیم مربوط به چرخه ساروس ۱۲۴ است که هر ۱۸ سال و ۱۱ روز یکبار رخ می‌دهد.

وی گفت: کل گرفت در تهران ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه است که شروع آن به وقت ایران ۱۳:۴۱ بوده و تا ۱۶:۰۹ دقیقه قابل رؤیت است. زمان اوج گرفت با قدر ۶۴ درصد در ساعت ۱۴:۵۸ خواهد بود. برای دیگر نقاط کشور هم نزدیک همین بازه زمانی اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه هر ساله در سراسر جهان بین ۲ تا ۵ خورشید گرفتگی می‌تواند رخ دهد، گفت: آخرین خورشیدگرفتگی که در ایران قابل رؤیت بود گرفت حلقوی ۱ تیر ۱۳۹۹ بود که به صورت جزئی در ایران دیده می‌شد. این گرفت هم به صورت جزئی قابل رؤیت است ضمن اینکه یک خورشید گرفتگی کامل در ۱۱ اَمرداد ۱۴۰۶ پیش رو است که متأسفانه باز هم به صورت جزئی از کشورمان قابل رؤیت خواهد است.

وی تاکید کرد: ایمنی رصد خورشید گرفتگی باید برای کلیه علاقه‌مندان مدنظر باشد چرا که هر سهل‌انگاری موجب آسیب دائمی به چشم می‌شود. افراد تنها از عینک‌های استاندارد و مخصوص این کار برای نگاه مستقیم استفاده کند. اما، در صورتی که از فیلتر مناسب عکاسی از خورشید جلو لنز و تلسکوپ استفاده کنند و بجای نگاه مستقیم، از داخل صفحه نمایش دوربین به پدیده نظاره کنند آسیبی متوجه چشم نخواهد بود.

به گفته وی، همچنین علاقه‌مندان می‌توانند با انداختن سایه ظروف مشبک موقع گرفت برروی زمین، جلوه‌ای از زیبایی هلال خورشید را آشکار کنند و بدین ترتیب این پدیده را به صورت غیر مستقیم، ولی ایمن به نظاره بنشینند.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->