تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ قرارشان سه ماهه بود. رمضانعلی امیدوار، هفتهای دوبار وانت مزدایش را روشن میکرد و چشم میدوخت به جاده تا برسد به ورودی مجتمع. کارتنهای تخم مرغ را داخل بار میگذاشت و برمی گشت به محله، مسجد قائمیه در پنجتن ۵۴ و میان آدمهای نیازمندی که قرار بود تخم مرغها را بینشان تقسیم کنند. مسئول مجتمع قول سه ماه توزیع رایگان تخم مرغ را به آنها داده بود. کِی؟ کمی قبل از شیوع کرونا. سه ماهشان شد سه سال.
در پنجاه و هشت سالگی خادم حرم است، رابط کانون خادم یاران بنیاد کرامت رضوی و یکی از اعضای فعال گروه جهادی حضرت زهرا (س).
حاجی امیدوار از سه سال پیگیری مداوم برای رساندن تخم مرغ به خانه نیازمندان تعریف میکند: آن روزها هربار پنج تا هشت کارتن از مجتمع میگرفتم و به در خانهها میرساندم. در ایام کرونا هم توزیع داشتیم. با آن تعداد کم، جوری توزیع میکردیم که دست کم ماهی یک بار به همه خانوادههای تحت پوشش تخم مرغ برسد. در ایام کرونا علاوه بر تخم مرغ، بستههای معیشتی هم توزیع میکردیم.
۱۸۰ خانواده نیازمند در لیستشان دارند؛ بی سرپرست و بدسرپرست. کارتنهای تخم مرغ در ایام کرونا پس و پیش شد، اما قطع نشد. هنوز هر چهارشنبه میرود و با تعداد زیادی شانه تخم مرغ برمی گردد. حالا تعدادشان به ۲۰ کارتن رسیده است.
رابط کانون خادم یاران ادامه میدهد: مجتمع، تخم مرغها را رایگان در اختیار ما میگذاشت. شش ماه پیش، بعد از فوت صاحبش خیال میکردیم ورثه دیگر نمیخواهند به کار خیر ادامه بدهند، اما شکر خدا مدیریت جدید هم پای کار ماند و نه آنها بی خیال ماجرا شدند، نه ما.
هر چهارشنبه قبل از ظهر، تخم مرغها را بار میزند و به سوی محله میآید. طوری برنامه ریزی کرده اند که تخم مرغها بین چند مجتمع توزیع شود؛ مجتمع ابرار، مجتمع محمدیه و پایگاه عباس آباد. کاغذهایی هم چاپ کرده اند که بین خانوادههای نیازمند توزیع میشود و تاریخ مراجعه دارد. امیدوار درباره آنها میگوید: چندماه اول، تخم مرغها را جلو در هر خانه تحویل میدادیم؛ کمی بعد برای اینکه عزت نفس خانوادهها حفظ شود، جور دیگری به توزیع آنها پرداختیم، از جمله اینکه سهمیه تخم مرغها را تحویل بقال محله میدهیم و فیشهایی توزیع میکنیم. خانوادههای نیازمند، تخم مرغها را از بقال تحویل میگیرند. با این روش، خانوادهها دیگر بین اهالی انگشت نما نیستند و کرامتشان حفظ میشود. البته تعدادی هم از سوی پایگاه مسجد قائمیه توزیع میشود.
هر پایگاه یک سهمیه ثابت ماهانه دارد و به هر خانواده هم یک شانه تخم مرغ میرسد، نه بیشتر، نه کمتر.
اهمیت توزیع آن چند تخم مرغ را فقط او میداند که اشکهای مادران را دیده است. میگوید: مادران بسیاری را دیده ام که برای دریافت همین چند تخم مرغ گریه میکردند. میگفتند مدت هاست که توان خرید تخم مرغ نداشته اند و حالا به جای گوشت و مرغ و به عنوان یک وعده غذا روزی یک تخم مرغ را کنار یک لقمه نان و شاید یک عدد سیب زمینی میخورند.
خادم حضرت رضا (ع) دوران بازنشستگی اش را برای خدمت به محرومان سپری کرده و معتقد است این چهارشنبهها برایش خیر و برکت میآورد؛ میگوید: خودم و ماشینم در خدمت پایگاه مسجد و خانوادههای تحت پوشش هستیم. خداوند وسیلهای را به امانت دراختیارم گذاشته است و هرخدمتی بتوانم با آن انجام میدهم. تا زمانی که صاحبان مجتمع خسته نشوند، من ادامه میدهم؛ وقتی هم تخم مرغ نباشد، اقلام دیگر را توزیع میکنیم.
رمضانعلی امیدوار، سال ۷۷ از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازنشست شده است. او همان زمان به پیشنهاد و اصرار بعضی هممحلهایهایش، مسئولیت کارهای فرهنگی مسجد قائمیه را برعهده گرفت. امیدوار نگاهی به گذشتهاش میاندازد و میگوید: حوالی سال ۷۳ مسجد قائمیه خیلی پویا نبود؛ نمازگزارانش سنبالا بودند و البته تعدادشان بسیار اندک. با پرسوجو از کسبه و جمعی از اهالی، متوجه شدیم، چون مسجد امام جماعت مسنی دارد، با جوانان و نوجوانان بهخوبی ارتباط برقرار نمیکند و اهالی، تمایل چندانی به اقامه نماز جماعت ندارند.
برهمیناساس پس از انجام هماهنگیهای لازم، زندهیاد حجتالاسلام علیاصغر تیموری که علاوه بر جوانی، خوشفکر و خوشبیان بود و به تفسیر قرآن تسلط داشت، امام جماعت مسجد شد. نخستینباری که وی به مسجد آمد، مصادف شد با ماه مبارک رمضان و بخشی از برنامه به تفسیر کلام خدا اختصاص یافت. مسجد چنان شلوغ میشد که اگر کسی در رکعت دوم نماز میرسید، دیگر جایی برای ایستادن نداشت. در ادامه پایگاه فرهنگی و همچنین بسیج مسجد قائمیه را راهاندازی کردیم و جوانان بیشتری از محله جذب فضاهای مذهبی و فرهنگی مسجد شدند.
امیدوار بههمراه امام جماعت و خیّران بنایی را در منطقه کمبرخوردار پنجتن ساخت که اینروزها مورد رضایت بسیاری از جوانان و نوجوانان شده است. او دراینباره میگوید: از سالها قبل به همت هیئتامنا و بهمنظور توسعه فضا، قطعه زمین کنار مسجد خریده شده بود؛ اما شرایط ساخت مهیا نبود. بعد از فعالشدن بخش فرهنگی و پایگاه بسیج و حضور بیشتر اهالی و جوانان، تصمیم گرفتیم بنایی چندطبقه بهمنظور انجام فعالیتهای فرهنگی و مذهبی احداث کنیم.
خوشبختانه با حمایتهای شهرداری، شورای شهر و شهردار وقت منطقه، این کار انجام شد. طبقه همکف به مسجد متصل و مکانی چندمنظوره است. این فضا در زمان مراسم به بانوان اختصاص مییابد؛ البته ساعاتی هم سالن ورزشی نوجوانان و جوانان است که با استقبال ورزشکاران محله روبهرو شده است.
کتابخانه قائمیه دیگرخدمتی است که او بهاتفاق خیران برای اهالی تأسیس کرده است. او میگوید: یکی از کمبودهای محله ما در دهه ۸۰، کمبود کتابخانه بود. سه طبقه از ساختمان تازهتأسیس را در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی مشهد قرار دادیم. خداراشکر بسیاری از نوجوانان و جوانان استقبال کردند که اکنون بسیاری از آنها فارغالتحصیل شدهاند و به جامعه خدمت میکنند.