صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

راه‌های جلوگیری از پوکی استخوان

  • کد خبر: ۱۳۱۵۱۹
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹
راه‌های جلوگیری از پوکی استخوان
باید توجه کرد که یکی از علل مهم مرگ‌ومیر در سراسر دنیا بیماری پوکی استخوان است و بر همین اساس مهم است که بدانیم چگونه می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد تا از عوارض آن در امان بمانیم؟

به گزارش شهرآرانیوز، باید توجه کرد که یکی از علل مهم مرگ‌ومیر در سراسر دنیا بیماری پوکی استخوان است. استخوان بافت زنده‌ای است که مدام در حال تخریب و بازسازی است، اما معمولا از سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی به بعد جذب کلسیم کاهش یافته و به علت برداشت کلسیم از استخوان روند پوکی استخوان آغاز می‌شود. به دنبال این اتفاق، افزایش احتمال شکستگی استخوان که اغلب در ناحیه لگن، ستون فقرات و مچ پا اتفاق می‌افتد، بیشتر می‌شود.
پوکی استخوان یک بیماری خطرناک محسوب می‌شود. در حالی که تنها با رعایت چند نکته و همچنین تجویز برخی دارو‌ها می‌توان تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد.
یکی از این نکات پیشگیرانه مصرف مکمل ویتامین D در صورت کمبود آن است. اگر کمتر از ۱۰ دقیقه در روز در معرض نور خورشید باشید و مکمل ویتامین D مصرف نکنید، حتما خطر پوکی استخوان تهدیدتان می‌کند. باید توجه کرد که کمبود ویتامین D باعث می‌شود که جذب کلسیم در استخوان‌ها کاهش یابد و در نتیجه استحکام استخوان‌ها کاهش می‌یابد. البته کمبود ویتامین D احتمال برخی بدخیمی‌ها، امراض قلبی و عروقی و بیماری‌های عفونی را هم افزایش می‌دهد.
باید توجه کرد که ویتامین D باید زیرنظر پزشک مصرف شود؛ چراکه مصرف بیش از اندازه آن منجر به مسمومیت و عوارض جبران‌ناپذیری خواهد شد.
در عین حال توجه کنید که کمبود ویتامین D درکودکان باعث دفرمه شدن و نرمی استخوان‌ها، پای پرانتزی و عقب افتادن رشد می‌شود؛ بنابراین لازم است که کودکان هم زیر نظر پزشک قطره ویتامین D مصرف کنند.
علاوه بر مصرف ویتامین D باید ورزش کنید، از استعمال دخانیات و مصرف الکل هم جدا اجتناب کنید. مصرف خودسرانه برخی دارو‌ها هم در طولانی‌مدت می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود، مانند کورتون‌ها؛ بنابراین به این موضوع هم توجه داشته باشید.
در عین حال رژیم غذایی صحیح یعنی مصرف کافی پروتئین، کلسیم و ویتامین D باعث می‌شود که استخوان‌های محکم و سالمی داشته باشیم.
بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، باید توجه کرد که زنان استخوان‌های نازک‌تر و ظریف‌تری دارند و بعد از یائسگی به دلیل ترشح کمتر هورمون استروژن بیشتر در معرض خطر پوکی استخوان هستند؛ بنابراین لازم است که مورد ارزیابی و در صورت لزوم تحت درمان قرار گیرند؛ بنابراین با ارزیابی مستمر، پیشگیری و درمان زودهنگام اجازه ندهید که پوکی استخوان سلامت شما را تهدید کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->