گزارش آگهی
خانواده درمانی و نقش موثر خانواده در مقابله با فرد معتاد به مواد مخدر بسیار مهم و ضروری است. اقدامات مختلفی وجود دارد که خانواده باید برای مقابله با شخص معتاد انجام دهد که در این بخش سعی نموده ایم به معرفی مهم ترین وظایف خانواده بپردازیم. اعتیاد یک فرد در خانواده نه تنها فرد را درگیر می کند بلکه فعالیت کلی خانواده را نیز دچار تغییر خواهد کرد. بنابراین نقش موثر خانواده در مقابله با این فرد بسیار می تواند مهم و حیاتی باشد. پزشکان متخصص باور دارند که برای مقابله با اعتیاد باید از مراکز درمانی و مشاوره آن ها استفاده نمود.
به افرادی که سابقه برگشت به اعتیاد دارند، اکیداً توصیه میشود که مدت طولانیتری در کلینیک اقامت کنند و برنامههای درمانی فشرده را ادامه دهند. همچنین درمان طولانیتر به بیمارانی پیشنهاد میشود که به چند ماده مخدر معتاد هستند یا به عارضه جسمی یا روانی دامن زننده به اعتیاد مبتلا هستند. زمان بیشتر این امکان را برای بیمار فراهم میکند تا ساز و کارهای دفاعی خود را در برابر مشکلات و موقعیتهایی که آنها را به سوءمصرف مواد ترغیب میکند، قبل از ورود به دنیای واقعی قویتر کنند.
البته که نقش خانواده را برای مقابله با اعتیاد نباید نادیده گرفت چرا که شخص معتاد از لحاظ عاطفی نیاز به حمایت دارد. ما هم در این مطلب نقش خانواده را برای شما توضیح داده ایم.
در این روش که مرسوم به خانواده درمانی است، نقش خانواده به منظور ترک مواد بیش از پیش پررنگ تر است. خانواده با برگزاری جلسات با فرد معتاد می تواند با گفتگو برخی از مشکلات را حل و رفع نماید. از جمله باید هایی که خانواده باید در موضوع خانواده درمانی به آن اشراف داشته باشد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در کنار این باید ها، خانواده نباید هایی را نیز باید انجام دهد تا نقش آن پررنگ تر از قبل شود، این نباید ها به شرح زیر است:
20 مورد فوق از باید ها و نباید هایی بود که نقش خانواده را در زمان ترک و یا دوره بهبودی پررنگ تر می کند. توجه به این نکات هر چند ساده می تواند شرایط مناسبی را برای فرد معتاد رقم بزند تا به خوبی و در آرامش کامل طول درمان خود را پشت سر بگذارد. البته که در کنار حمایت های خانواده، مراجعه به کلینیک های تخصصی مانند کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی هم لازم است.
خانواده عنصر مهم و کلیدی ای برای تک تک اعضا به شمار می رود و حمایت و توجه او به فرد می تواند انگیزه و هدف او را برای ترک بیش از پیش مسمم کند. سعی کنید در تمامی مراحل کنار فرد بیمار خانواده باشید و به او انگیزه دهید.
همواره نمی توان انتظار یک خانواده خوب، منطقی و حامی را داشت! بلکه خانواده ها در برخورد با این موضوع به 4 تیپ مختلف تقسیم بندی می شوند:
در این خانواده شکستن واحد خانوادگی به صورت کامل از بین رفته است و مشخصاتی همچون عدم ثبات پدر یا مادر، جدایی و طلاق، عدم حمایت احساسی و عاطفی و سایر موارد از نشانه های یک خانواده متلاشی است.
این مدل خانواده ها را نیز می توان به عنوان خانواده های دشوار، نابسامان و نامتعادل نیز نامید. از خصوصیات این خانواده می توان به از دست دادن آرمان و اهداف خانواده، مشخص نبودن جایگاه هر یک از اعضای خانواده، نبود امید و انگیزه به فردایی بهتر، عدم ثبات در تصمیم گیری ها و سایر موارد دیگر اشاره نمود.
این مدل از خانواده ها که به آن ها بهنجار، متوازن و موفق نیز گفته می شود دسته مناسبی از خانواده ها با خصوصیاتی همچون حمایت عاطفی تمامی اعضای خانواده، وجود نقش درست و مناسب و به جای تمامی اعضا، امید به آینده و سایر موارد دیگر اشاره نمود.
این خانواده که به آن خانواده متکامل، بالنده و خودشکوفا نیز گفته می شود از ایده آل ترین و بهترین خانواده ها با خصوصیات مقابل است. تمامی اعضای خانواده برای پیشرفت هم قدم بر می دارند، هویت تمامی اعضا مشخص، پربار و پر معنی است، توجه افراد معطوف به آینده است و سایر موارد دیگر.
یکی از مهم ترین نقش های خانواده، پذیرفتن است. پذیرفتن فرد بیمار و افزایش اقدامات لازم به جهت بهبود روند طول درمان نکته بسیار مهمی است که اغلب در بسیاری از خانواده ها پذیرفته نمی شود. درک این موضوع که یکی از افراد خانواده به سمت اعتیاد کشیده شده است و حال به دنبال روش های درمانی و ترک آن است، فرایند مهمی است که از کانون خانواده آغاز می شود.
با پذیرفتن این موضوع تمامی مراحل درمانی برای خانواده و یا فرد بسیار ساده خواهد بود. البته پذیرفتن این موضوع برای بسیاری از خانواده ها ممکن نیست که در این صورت پیشنهاد می کنیم حتما به روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کنید تا این مسئله به خوبی و به صورت کامل برایتان حل شود.