به گزارش شهرآرانیوز - گردش مالی زیاد صنعت چاپ و همسایگی با کشورهای شرقی، خراسانرضوی را به قطبی تأثیرگذار در این صنعت بدل کرده است؛ بهطوریکه حجم صادرات محصولات گوناگون چاپی این خطه به کشورهای مختلف به رقمی بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال میرسد. به بهانه آیین بزرگداشت روز ملی چاپ و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان چاپ استان خراسانرضوی که قرار است پنجشنبه این هفته در مشهد برگزار شود، پای صحبت برخی فعالان این حوزه و مدیران تصمیمساز در این عرصه نشستهایم.
یک فعال صنعت چاپ گفت: امروزه کمتر از ۱۰ واحد صنعتی در عرصه چاپ و بسته بندی در استان هستند که شرایط لازم برای صادرات محصولات خود را دارند و از سرمایه اولیه گرفته تا ماشین آلات به روز، ازجمله عوامل محدودکننده برای تولیدکنندگان داخلی و بخش خصوصی است.
به گزارش ستاد خبری بیست ودومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی، وحید واحدی، فعال صنعت چاپ و بسته بندی استان، با اشاره به برخی چالشهای موجود در این عرصه اظهار کرد: خوشبختانه از پارسال تاکنون، زمینه برای صادرات و کنشگری بین المللی محصولات صنعت چاپ و بسته بندی بسیار فراهم شده است و بازار تضمین شدهای در کشورهای آسیای میانه پیش روی فعالان این صنعت در خراسان رضوی وجود دارد، اما مشکلات ارزی و تعرفههای گمرکی باعث شده است تا در عمل به سرمایه درخورتوجهی برای صادرات نیاز باشد.
این فعال صنعت چاپ و بسته بندی با بیان اینکه تصدیگری چندوجهی و نظارت چندجانبه وزارت صمت و وزارت ارشاد بر صنعت چاپ و بسته بندی، زمینه ساز بروز مشکلات گوناگونی بر فعالان اقتصادی این عرصه شده است، بیان کرد: صمت یا ارشاد باید نهاد متصدی رسیدگی به مشکلات و امور صنعت چاپ و بسته بندی باشد که به دور از ارتباطات رانتی، همه توان خدمتی خود را بر رونق تولید و حمایت از صنعتگر داخلی متمرکز کند.
عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: با رایزنیهای فشرده دستگاه دیپلماسی، امروزه امکان مبادلات تجاری با کشورهای آسیای میانه فراهم شده است و در این کریدور تجاری، مشهدالرضا (ع) میتواند دروازه صادرات محصولات، دانش و خدمات صنعت چاپ باشد.
سیداحسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی، در تشریح ظرفیتهای استان خراسان رضوی در صادرات محصولات، دانش و خدمات صنعت چاپ به کشورهای همسایه اظهار کرد: با رایزنیهای فشرده دستگاه دیپلماسی، امروزه امکان مبادلات تجاری با کشورهای آسیای میانه فراهم شده است و در این کریدور تجاری، مشهدالرضا (ع) میتواند دروازه صادرات محصولات، دانش و خدمات صنعت چاپ باشد.
وی افزود: اکنون که بازار بکر کشورهای آسیای میانه پذیرای صاحبان صنایع ایرانی است، مهم است که صنایع پیشتاز در حوزه چاپ و بسته بندی در ابتدا حوزههای مستقل بازاریابی و صادرات را تشکیل دهند تا در آینده نزدیک، فعالان ایرانی این صنعت بتوانند عرصه بسته بندی محصولات تولیدی در همسایگان شمال شرقی را در دست بگیرند.
رئیس اداره امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در ادامه گفت: این استان با بیش از چهارصد واحد چاپی جزو سه استان پیشرو و برتر کشور در حوزه چاپ و بسته بندی است و بیش از ۶ هزار نفر در این صنعت اشتغال دارند.
ابوالحسن ایزدی در تشریح چالشها و فرصتهای صنعت چاپ استان اظهار کرد: صنعت چاپ به عنوان صنعت پایه و اساسی نقش مؤثری در گسترش اقتصادی کشور ایفا میکند و با گردش مالی سالانه نزدیک به هزارمیلیارد دلار، یک از صنایع فرهنگی بزرگ و اثرگذار کشور است و اهمیت و جایگاه آن هم بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: این صنعت در بطن خود ارتباط گستردهای با فرهنگ و هنر دارد و این امر اهمیت آن را دوچندان میکند. صنعت چاپ بزرگترین اقتصاد فرهنگی و از شاخصهای توسعه هر کشور است. در ایران اسلامی هم خراسان رضوی جزو استانهای پیشرو در حوزه صنایع چاپ و بسته بندی است و به دلیل قرارداشتن در منطقهای راهبردی از حیث ارتباط با کشورهای آسیای میانه و همسایگان شرقی از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس اداره امور چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در تشریح وضعیت صنعت چاپ و بسته بندی در خراسان رضوی بیان کرد: سالانه به طور متوسط بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان فراوردههای چاپی از این استان صادر میشد، امسال فقط در هفت ماه نخست، ارزش این صادرات به حدود ۱۴۵۹ میلیارد تومان رسیده و امیدها برای شکستن رکورد صادرات بسیار تقویت شده است.
گفتنی است بیست ودومین آیین بزرگداشت روز ملی چاپ و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان چاپ استان خراسان رضوی با حضور مسئولان کشوری و استانی و اهالی صنعت چاپ این استان، دوازدهم آبان امسال در هتل پردیسان مشهد برگزار خواهد شد.