به گزارش شهرآرانیوز، متان یکی از گازهای اصلی پدیده گلخانهای و گرمایش زمین محسوب میشود. با تمام کاربردهایی که این ماده در صنعت و زندگی انسانها دارد، از کارخانهها و مراکز تحقیقاتی گرفته تا مصارف این گاز بهعنوان سوخت خانگی، اما بهعنوان دومین گاز تأثیرگذار در افزایش اثر گلخانهای شناخته میشود که میتواند تهدیدی برای محیط زیست باشد.
یکی از روشهای دفع زباله به نام کمپوست نیز میتواند منجر به تولید این گاز شود، ولی با روش تولید برق از گاز متان در زبالهها میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
لندفیل یا مجتمع دفن زباله، در تمام دنیا بهعنوان یکی از مراکز تولید گاز متان محسوب میشود، گازی که مورد مصارف شهری قرار میگیرد و میتواند بهعنوان با تولید سوخت پاک برای زندگی مفید باشد.
تولید روزانه ۲ هزار تن پسماند در مشهد
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در همین خصوص در گفتوگو با شهرآرانیوز میگوید: میزان میانگین زباله شهر مشهد ۲ هزار تن در روز است.
مسعود رضوی میگوید: بر اساس آنالیز زباله در زباله شهر مشهد بین ۶۵ تا ۷۰ درصد مواد آلی و پسماند تر است و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد زباله خشک است که از این میزان ۱۰ درصد پسماند خشک غیرقابل بازیافت است و ۲۰ درصد قابل بازیافت دارد که ۱۱ درصد آن در مشهد از مبدأ به روشهای مختلف جمعآوری از مبدأ تفکیک میشود.
روز شنبه ۷ آبان ماه جاری ناسا گزارشی از تشکیل ابر ۵ کیلومتری گاز متان در جنوب تهران منتشر کرد که پس از بررسی محدوده در تصویر انتشاریافته مشخص شد این آلودگی حدودا بر فراز مجتمع پردازش زباله آرادکوه تجمع یافته که از سال ۱۳۴۲ مرکز انباشت، زبالهسوزی و دفن پسماند استان تهران است.
همچنین کارشناس مسئول نظارت بر مدیریت پسماند حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در گفتوگو با شهرآرانیوز میگوید: قطعا پسماند زباله تولید گاز متان میکند. در مراکز جمعآوری زباله یکی از گازهایی که متصاعد میشود، گاز متان است. مدیریت این نوع از گازها برنامه اصولی تفکیک زباله را میطلبد که شهرداریها در این موضوع باید ورود کنند.
مهدی نوروززاده با بیان اینکه مدیریت گازهای متصاعدشده از زبالهها در دستورکار سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد است، بیان میکند: در حال حاضر نیروگاه بیوگاز در مشهد که از گاز متان تولید برق میکند، به بهرهبرداری رسیده است.
وی اضافه میکند: با ساخت و توسعه نیروگاههای بیوگاز در سال ۸۸ علاوه بر تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز، میتوان گامی مؤثر در زمینه بحران عظیم ناشی از زبالههای شهری و کاهش انتشار آلایندههای زیستمحیطی برداشت که این عمل دارای اثرهای اقتصادی و اجتماعی چشمگیری خواهد بود.
این مسئول اظهار میکند: نیروگاه بیوگاز تولید انرژی الکتریکی مشهد با تولید ۶۰۰ کیلووات برق در ساعت، نخستین مرکز تولید برق از گاز مرکز دفن زبالهها در خاورمیانه به شمار میرود.