پزشکیان: مصمم به رفع تبعیض‌ها در مناطق محروم هستیم ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور وارد سیستان و بلوچستان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان: حرکت به سمت انرژی‌های پاک و اصلاح سیاست‌های توسعه ضروری است رئیس جمهور جدید لبنان انتخاب نشد هفدهمین جشنواره حضرت علی‌اکبر(ع) سربازان سپاه امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد + فیلم شهادت یک مرزبان در هنگ مرزی میرجاوه (۲۰ دی ۱۴۰۳) قالیباف: من بچه انقلابم و وابستگی به گروه‌های سیاسی ندارم پاکپور: اهداف رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ محقق شد پزشکیان در مراسم افتتاحیه بیمارستان آیت الله رفسنجانی: نقش او در نظام و انقلاب غیرقابل انکار است ظریف: امروز، آغاز گفت‌و‌گو و وفاق است پهپاد انتحاری «رضوان» سپاه رونمایی شد + فیلم اولین سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) فرمانده کل سپاه: توسعه نیروی زمینی سپاه متناسب با نیازهای روز است مرحله نهایی رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ آغاز شد سخنرانی پزشکیان در همایش وفاق ملی | رئیس جمهور: برای حق و عدالت شاخص وجود دارد حاجی‌میرزایی: رئیس جمهور به دنبال ایجاد عدالت آموزشی با مشارکت مردم است مهاجرانی: منظور حرف پیشین من انتقال پایتخت به مکران نبود (۱۹ دی ۱۴۰۳) قره حسنلو به لیدری جنایت به شهادت رساندن شهید عجمیان اعتراف کرد خبر خوش نماینده مشهد برای زائران اربعین حسینی دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد ارمنستان شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) اذعان رسانه اسرائیلی به موفقیت ایران در مهار تحریم‌های ظالمانه صنعت نفت حمله آمریکا به انبار تسلیحات انصارالله یمن (۱۹ دی ۱۴۰۳) مقام قطری با عراقچی دیدار کرد (۱۹ دی ۱۴۰۳) نخست وزیر عراق وارد مشهد شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) ارتش اسرائیل مدعی کشف جسد ۲ اسیر صهیونیست در غزه شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) هیات وزارت خارجه آمریکا با جولانی در دمشق دیدار کرد صدر: با رفع فیلترینگ، پیام‌رسان‌های داخلی ریزش مخاطب نداشتند
سرخط خبرها

نماینده دائم ایران در سازمان ملل: وضعیت امروز افغانستان نتیجه مداخله نظامی خارجی‌ها است

  • کد خبر: ۱۳۴۳۲۵
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
نماینده دائم ایران در سازمان ملل: وضعیت امروز افغانستان نتیجه مداخله نظامی خارجی‌ها است
نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهارداشت وضعیت کنونی افغانستان آثار مداخله نظامی خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم و ادعای ایجاد دموکراسی در این کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست بررسی قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان اظهار داشت: وضعیت بشری و سیاسی جاری در افغانستان، نشانه‌ای از آثار سوء مداخله نظامی نیروهای خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم و برقراری صلح و دموکراسی در کشورهای دیگر است که ضمن تضییع ایده‌های متعالی مشترک بشری، کشورها و ملت‌ها را با مخاطرات بی‌پایان روبرو می‌کند.

ایروانی در ادامه وضعیت فعلی در افغانستان را متضمن مسئولیت و تعهداتی برای نیروهای خارجی دانست و افزود: ایران بر ضرورت تحقیقات در مورد جنایات جنگی که توسط نیروهای اشغالگر درگذشته انجام گرفته و در حال حاضر با فشار سیاسی کشورها متوقف شده است، تأکید دارد.

وی افزود: آینده افغانستان در گرو اجرای قانون اساسی و تعهد به آن به منظور اطمینان از مشارکت و احترام به حقوق تمام اقوام، مذاهب و زنان و دختران است. در جامعه‌ای متکثر مانند افغانستان، هرگز یک گروه و حزب به تنهایی توان کنترل کشور را نخواهد داشت.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل همچنین تصریح کرد: اطمینان از تأسیس یک دولت فراگیر مبتنی بر قانون اساسی، عنصر اصلی در شناسایی بین‌المللی حاکمیت آتی افغانستان است.

ایروانی در ادامه نیز بر ضرورت حفاظت از اموال و دارایی‌های متعلق به افغانستان در کشورهای ثالث و تسهیل استفاده از این اموال برای رسیدگی به وضعیت بشری در افغانستان تأکید کرد و احیای نظام بانکی و مالی افغانستان را بسیار مهم دانست.

وی درباره پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره وضعیت افغانستان نیز اظهار داشت: مایه تأسف است که در متن به نقش مداخله نظامی خارجی و همچنین خروج غیرمسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان اشاره نشده است. بررسی اتهامات مربوط به جنایات جنگی که نیروهای خارجی مرتکب شده‌اند، از جمله جنایاتی که قبلاً انجام شده و اکنون به دلیل جانبداری و فشار سیاسی «از اولویت برخوردارند» بسیار مهم است.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل همچنین خواستار در اولویت قرار گرفتن مقابله با تهدید کشت غیرقانونی تریاک و تولید و قاچاق مواد مخدر شد.

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای در خصوص وضعیت افغانستان تصویب کرد که توسط آلمان به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شد و با رأی مثبت ۱۱۶ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.

۱۰ کشور روسیه، چین، پاکستان، نیکاراگوئه، بروندی، بلاروس، گینه، اتیوپی، زیمباوه و کره شمالی به قطعنامه یاد شده رأی ممتنع دادند و 67 کشور نیز به قطعنامه رأی ندادند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->