به گزارش شهرآرانیوز، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه مراسم رونمایی از دستاوردهای پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین تصمیمات این مجمع درباره لوایحه پالرمو و سی اف تی گفت: ما امروز جلسه چهارم کمیسیون مشترک را داریم که درباره دو کنوانسیون پالرمو و سی اف تی بحث میشود. البته زمان رسیدگی به کنواسیون پالرمو گذشته است، ولی سی اف تی هنوز زمان دارد، ولی با توجه به این که این دو لایحه ارتباط حقوقی و معنایی با هم دارد و در توصیههای چهل و یک گانه کارگروه افای تی اف موثر هستند، در حال بررسی دقیق در کمیسیون مشترک هستیم تا ببینیم رد یا تایید این لوایح چه آثاری برای کشور در بر خواهد داشت.
وی افزود: بحثهای بسیاری فنی در این رابطه مطرح است. عدهای میگویند اگر به این کنوانسیونها بپوندیم چه آثار منفی برای کشور دارد و عدهای دیگر معتقدند که با توجه به اینکه کشور در معرض تحریمهای سنگین قرار دارد و افای تی اف نیز هنوز چشمانداز روشنی در صورت پذیرش این مصوبات برای ما مشخص نکرده ممکن است به معیشت مردم آسیب وارد شود؛ لذا مسئله به طور واقعی و جدی در حال بررسی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر نتیجهای که مجمع در این رایطه اتخاذ کند، اعلام خواهیم کرد، گفت: امروز مشخص نیست که آخرین جلسه کمیسیون مشترک باشد یا خیر، ولی قطعا جلسه امروز جلسه بسیار مهمی در این رابطه است. تاکنون هیچ چیز در ارتباط با این دو لایحه به تصویب مجمع نرسیده است. منتها بعضی از مصوبات است که فعلا مصلحت نیست که بیان شود چرا که باید دید جایگزینی برای آنها وجود دارد یا خیر.
رضایی همچنین درباره پیامکی که از صبح امروز در برخی رسانهها مبنی بر تصویب پالرمو و سی اف تی در مجمع تشخیص منتشر شده خاطرنشان کرد: ما بعضا شاهد حرکات مشکوکی در ارتباط با این دو لایحه هستیم و عدهای تحت عنوان مخالف و عدهای نیز تحت عنوان موافق در حال سیاسی کردن بحثهای حقوقی این دو لایحه هستند و به دلیل همین سیاسی کاریها شورای افای تی اف فضا را مهیا دیده تا در امور سیاسی کشور دخالت کند. در حالی که افای تی اف یک شورای فنی و حقوقی است و حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد. چرا که تنها ایران نیست که برخی لوایح این کار گروه را به تصویب نرسانده و این کارگروه نیز از ۳۹ مادهای که ایران تاکنون به تصویب رسانده، تنها ۵ ماده را مورد تایید قرار داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه این کارگروه بدون توجه به وظیفه خود در تایید ۳۹ مادهای این کارگروه که ایران پیش از این به تصویب رسانده، تنها بر روی تصویب دو لایحه پالرمو و سی اف تی متمرکز شده و منجر به ایجاد جوی سیاسی در داخل ایران میشوند که توصیه ما به این کارگروه این است که تنها به وظیفه حقوقی خود عمل کند و وارد مسائل داخلی ایران نشود.
منبع: تسنیم