توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

نپیوستن به FATF خود تحریمی است

  • کد خبر: ۸۷۸۶
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۱
نپیوستن به FATF خود تحریمی است
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نپیوستن به FATF خود تحریمی است و شرایط را برای کشور ما سخت‌تر و کشور‌های بیشتری را علیه ما متحد می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، روح الله اسلامی افزود: گروه ویژه اقدام مالی در سال ۱۹۸۹ به وسیله کشور‌های عضو گروه هفت شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن با هدف تعیین استاندارد‌ها و ترویج اجرای موثر اقدامات قانونی، نظارتی و عملیاتی برای مبارزه با پول‌شویی و از سال ۲۰۰۱ مقابله با تامین مالی تروریسم و سایر تهدید‌های مربوط به یکپارچگی سیستم مالی بین‌المللی ایجاد شد.
وی ادامه داد: شفافیت در درآمد و بررسی روند جا به جایی پول در کشور‌های عضو از جمله برنامه‌های مورد توجه در گروه ویژه اقدام مالی است و بر این اساس اشخاص حقوقی و حقیقی باید درباره درآمد‌های خود به دولت‌ها پاسخگو باشند تا سلامت نظام مالی جهان، ارتقا یابد و رشوه و قاچاق و پول‌های کثیف، راه دشواری برای ورود به بازار‌های مالی جهان داشته باشند.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این گروه بین الدولی ۴۱ توصیه درباره پول‌شویی و ۹ توصیه در خصوص مبارزه با تامین ملی تروریسم دارد و این توصیه‌ها باید با وضع مقررات داخلی در کشور‌های عضو اجرا و دنبال شود.
اسلامی افزود: این گروه از سال ۲۰۰۰ میلادی کشور‌هایی که از نظر سرمایه گذاری پرخطر هستند را معرفی می‌کند که از سال ۲۰۰۹ ایران هم در کنار پاکستان و کره شمالی در این لیست سیاه و در کنار پاکستان و کره شمالی قرار گرفته است که از سال ۲۰۱۶ دولت دوازدهم مذاکراتی با آن‌ها انجام داده که درخواست‌های مورد نظر آن‌ها در کشور انجام شود و هم اینک قرار گرفتن ایران در این لیست در وضعیت تعلیق قرار دارد.
وی ادامه داد: در مواجهه با FATF برخی معتقدند که درخواست‌های آن‌ها مشکلی ندارد و ۱۷۰ کشور هم به آن پیوسته اند و اگر در این گروه عضو نشویم به همه کشور‌ها اعلام کرده ایم که در ایران پول‌شویی وجود دارد و حامی تروریسم هستیم و کشور ما برای سرمایه گذاری مناسب نیست همچنین با عدم عضویت، تحریم‌های سازمان ملل و بانک جهانی اعمال می‌شود و حتی کشور‌های روسیه و چین هم که با ما مبادلات اقتصادی دارند در این زمینه نمی‌توانند با ما همکاری کنند.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دیدگاه دیگر معتقد است که کشور‌های سلطه گر به تعهدات خود عمل نمی‌کنند همان طور که در برجام هم به تعهدات خود عمل نکردند و تحریم‌ها به بیشترین صورت ممکن علیه کشور اجرایی شده است و عضویت و عدم عضویت ما تغییری در تحریم‌ها ایجاد نمی‌کند ضمن اینکه پیوستن به این گروه باعث می‌شود به هم‌پیمانان خود نتوانیم کمک کنیم که خروج آمریکا از برجام و مشکلات ایجاد شده این دیدگاه را تقویت کرده است.
اسلامی افزود: نکته مهم این است که تعریف آن‌ها از گروه‌های تروریستی و مصداق شناسی آن‌ها از این تعاریف متفاوت است یعنی ما حزب الله و حماس را گروه‌های مقاومت مردمی می‌دانیم و آن‌ها این گروه‌ها را در کنار داعش، طالبان و القاعده تروریست می‌دانند.
وی ادامه داد: با این وجود تصمیم گیری نهایی در خصوص FATF و تصویب لوایح مرتبط با آن باید به وسیله مقامات عالی رتبه نظام گرفته شود.
"گروه ویژه اقدام مالی" به عنوان نهاد بین‌دولتی مرجع تنظیم مقررات مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم در آخرین نشست خود ضمن اعاده دو دسته از اقدامات مقابله‌ای علیه ایران، هشدار داد که در صورت تکمیل نشدن فرآیند اجرای "توصیه‌نامه یا برنامه عمل ایران" این نهاد ممکن است طی سه ماه آینده جمهوری اسلامی ایران را به "فهرست کشور‌های غیرهمکار" خود اضافه کند.
این در حالی است که ایران تاکنون از مجموع ۴۱ مورد برنامه عمل گروه ویژه اقدام مالی ۳۷ مورد را که مربوط به بخش‌های اجرایی آن بوده عملیاتی کرده است.
لوایح قانونی "اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، عضویت در کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و عضویت در کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) " از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد که از این میان دو لایحه شامل "پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) " برای تعیین تکلیف نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده اند.
"گروه ویژه اقدام مالی" سال ۱۹۸۹ میلادی با ابتکار کشور‌های قدرتمند سیاسی و اقتصادی موسوم به گروه هفت یا "G۷" برای مبارزه با پول‌شویی تاسیس شد. این گروه بین الدولی ۳۷ عضو دارد و دبیرخانه آن در مقر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در شهر پاریس قرار دارد.
جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۰۷ میلادی در "فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی" قرار گرفت. FATF از سال ۲۰۰۹ میلادی این موضع را به طور رسمی در بیانیه‌های خود اعلام و بر این اساس اقداماتی را علیه کشورمان انجام داد تا کشور‌ها در مراودات مالی و بانکی با ایران احتیاط کنند.
ایران از سال ۲۰۱۶ میلادی به واسطه اقدامات دیپلماتیک و داخلی در وضعیت "تعلیق از اعمال اقدامات تقابلی" FATF قرار گرفته است و بر این اساس وضعیت کشورمان در ابعاد استاندارد‌های نظارتی و کنترلی در هر سه حوزه پول‌شویی، جرایم سازمان یافته و حمایت مالی تروریسم "خاکستری" توصیف می‌شود.

 

منبع:ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->