قرقیزستان حریف بعدی افغانستان در مقدماتی جام جهانی فوتسال شد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و عراق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افغانستان با پیروزی در برابر عراق برای صعود به جام جهانی امیدوار ماند طالبان: سه کشور همسایه زمینه حضور داعش را در منطقه فراهم کرده‌اند پخش زنده بازی افغانستان و عراق انتخابی جام جهانی ۲۰۲۴ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین معلمی در حاشیه | گفت‌وگو با فاطمه سجادی مدیر مدرسه خودگردان هدایت تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و عراق در انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ تاثیر حمله داعش به مسکو بر روابط روسیه – طالبان ملا برادر با هیئت دیپلماتیک ایران در کابل دیدار کرد رهبر اقلیت سنای آمریکا: خروج ما از افغانستان چراغ سبز به پوتین بود نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته آینده درباره افغانستان برگزار می‌شود شانس دوباره افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال افغانستان چگونه به جام جهانی فوتسال صعود خواهد کرد؟ آمریکا عادی سازی روابط با طالبان را مشروط به تغییر رفتار آنان کرد یک هیئت بلندپایه تجاری از ترکمنستان به کابل سفر کرد سازمان ملل از آسیب بیش از حد زنان افغانستان در رویداد‌های طبیعی خبرداد معاون نخست‌وزیر قزاقستان به کابل سفر کرد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و تاجیکستان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاظمی‌قمی در دیدار با حکمتیار، اوضاع منطقه و افغانستان را بررسی کردند
سرخط خبرها

وزیر اقتصاد طالبان: افغانستان از بودجه کاذب آمریکا برای بازسازی بهره‌ای نبرد

  • کد خبر: ۱۳۴۸۸۲
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸
وزیر اقتصاد طالبان: افغانستان از بودجه کاذب آمریکا برای بازسازی بهره‌ای نبرد
وزیر اقتصاد طالبان گفت نه تنها در دوره اشغال زیرساختهای حمل و نقل در افغانستان ایجاد نشد بلکه محرکهای اقتصادی نیز برای تولید فراهم نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قاری دین محمد حنیف وزیر اقتصاد طالبان روز سه شنبه در نشست همکاری های اقتصادی کشور افغانستان و خراسان رضوی گفت: بنا به گزارش سازمان بازرسی ویژه آمریکا در امور افغانستان (sigar) طی ۲۰ سال گذشته ۱۴۴ میلیارد دلار در افغانستان هزینه شده اما در هیچ بخشی زندگی مردم بهتر نشده و کاری در امور زیرساختی و زیربنایی انجام نشده است.

وزیر اقتصاد طالبان گفت: یک بیمارستان استاندارد در افغانستان نداریم و هم اکنون مریض های ما در کابل درمان نمی شوند و به کشورهای همسایه می روند.

حنیف وضعیت راه ها و به ویژه راه های اصلی افغانستان را وخیم دانست و افزود: نه تنها در دوره اشغال زیرساختهای حمل و نقل در افغانستان ایجاد نشد بلکه محرکهای اقتصادی نیز برای تولید فراهم نشده است.

حنیف افزود: افغانستان از نظر تولید برق آبی و بادی ظرفیت زیادی دارد به طوری که اگر در این ۲۰ سال کار زیرساختی در این حوزه می شد نه تنها اففانستان در تولید برق خودکفا می‌شد بلکه می توانست به کشورهای منطقه نیز برق صادر کند.

وزیر اقتصاد طالبان مصرف برق افغانستان را هزار و ۱۰۰ مگاوات دانست و گفت: فقط ۲۰ درصد این میزان برق در افغانستان تولید می شود و بقیه از ایران، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان وارد می شود و افغانستان سالانه ۳۰۰ میلیون دلار برای برق وارداتی می پردازد.

حنیف، زراعت افغانستان را سنتی و بدون نوسازی توصیف کرد و افزود: در بخش زراعت یک سردخانه استاندارد در کابل نداریم و همین نقص موجب شده بخش زیادی از محصولات زراعی ما مانند سیب فاسد شود و از بین برود و بعد مجبور به واردات همین محصول از دیگر کشورها هستیم.

وزیر اقتصاد طالبان با بیان این که اکنون کشت خشخاش در افغانستان ممنوع شده‌ است ادامه داد: در دوره اشغال افغانستان شاهد افزایش شمار معتادان بودیم و بر اساس تخمین ها بین چهار تا چهار و نیم میلیون معتاد در کشور داریم که ارمغان شوم دوران اشغال آمریکایی هاست.

وزیر اقتصاد طالبان گفت: بر اساس آمارها حدود نیمی از جمعیت کشور ما فقیر به شمار می آیند و با تحولات اخیر این روند، افزایش یافته است.

حنیف افزود: در دولتهای قبل ۷۵ درصد بودجه حکومت از کمک های خارجی بود که با تحولات جدید در افغانستان این کمکها قطع شده و پولهای افغانستان در خارج بلوکه شده که اکنون مشکل آفرین شده است.

حنیف در ادامه گفت: بودجه کنونی طالبان بدون درنظر گرفتن کمک های خارجی تعیین شده و با همین بودجه، معاش و تنخواه اداره‌های دولتی تامین شده است و در بخش طرح های عمرانی فقط طرح‌هایی که ۹۵ درصد پیشرفت داشته اند بودجه می گیرند.

وزیر اقتصاد طالبان بر تحکیم روابط با کشورهای همسایه به ویژه ایران تاکید کرد و ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با تمام مشکلات اقتصادی ایجاد شده از سوی قدرتهای شیطانی، میزبان ۲ میلیون تبعه افغانستانی است و هزاران دانش آموز و دانشجوی افغانستانی در این کشور تحصیل می کنند.

حنیف افزود: برای امنیت دوکشور لازم است در خصوص مدیریت حضور مجرمان در دوسوی مرز همکاری بیشتری صورت گیرد و برای جلوگیری از ناامنی همکاری مشترک بیشتر شود.

منبع: yjc

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->