یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

نشست تخصصی بررسی نظام سلامت ایران در مشهد برگزارشد

  • کد خبر: ۱۳۵۲۶۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
نشست تخصصی بررسی نظام سلامت ایران در مشهد برگزارشد
نشست تخصصی نظام سلامت ایران، بررسی چالش ها و راه ها در این نظام با حضور دکتر کامران باقری لنکرانی در مشهد برگزارشد.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز پنجشنبه ۲۶آبان ماه، دکتر کامران باقری لنکرانی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد درنشست تخصصی با دانشجویان در حوزه نظام سلامت ایران چالش ها و راهبردهای آن گفت: اصولا سیاست گذاری ابزار مداخله است . سیاست گذاری سلامت زیر مجموعه سیاست گذاری عمومی در کشورها است و آنچه که‌مربوطبه حاکمیت می شود پایش سلامت و پیشگیری از مخاطرات است که باید انجام شود. برای مثال در اواخر دهه ۸۰مشخص نبود چند نفردر حادثه جاده ای میمیرند و وقتی اولین امار حوادث  کشته ای اعلام شد بر اساس آن آمار روی موضوع و‌  رفع مخاطره کار شد.

به گفته وی، در سال۲۰۱۱  اپیدمی در اروپا اتفاق افتاد  که ابتدا گفته شد ار گوجه فرنگی در  اسپانیا  شیوع پیدا کرده است و بعد معلومشد این اپیدمی دو ماه پیش شروع شده و یک مزرعه جوانه گندم در المان بوده است .  بیماریابی فعال که دیر اتفاق افتاد  باعث می شودشناسایی بیماری  آن  دیرهنگام شد . در بیماری کرونا هم همین  تجربه را داشتیم که جایگاه  بیمار یابی را بیش از پیش در تصمیمگیری ها، برخورد و پیشگیری مورد توجه قرار داد.

وی با تاکید بر اینکه چرخه سیاست گذاری با سایر بخش های  همراه نتیجه می دهد تصریح کرد: یکی از کارهای  مهم در سیاستگذاری اینکه اگر اتفاقی می افتد سعی شود ریشه یابی صورت بگیرد و قبل اینکه عامل به یک اتفاق منجر شود آن را رصد و‌جلو پیشرفتان را بگیرد.

دکتر لنکرانی یادآورشد: در سیاست گذاری باید اعمال قانون و پایش قانون هم در نظر گرفته شود. چون سیاست گذاری با فرهنگ ارتباطداردو بدون جلب مشارکت مردمی نتیجه ای ندارد.

به گفته وزیر اسبق بهداشت، آنچه که سیاست گذاری برای مردم ملموس می کند الگوی رفتاری مدیران  در صف اجرا است. و باید توجهکنیم فهم عمومی مردم از مشکل و فاصله بین سیاست گذاری و خ‌واسته مردم هم‌مورد اهمیت است.

وی تصریح کرد: سلامت یک موضوع پیچیده است اگر بخواهیم سیاست گذاری و مداخله ای انجام دهیم باید توجه به پیچیدگی آن داشتهباشیم تا نتایج مورد قبول اتفاق بیافتد.  مداخله سلامت عمومی نیاز به برنامه ریزی دارد . در طرح تحول سلامت انتقاد این بود که چقدروقت و زمان برای برنامه ریزی انجام شده است.  مسلما در کشور و در نقاط مختلف در  طرح نظام  تحول نمی توان یک برنامه ربزیمتمرکز داشت.و باید الگوی فرهنگی و اجتماعی ان منطقه  در برنامه ریزی دخیل باشد.

این استاد دانشگاه یادآورشد: در ارزش های محوری،  عدالت مورد توجه و‌تاکید است . سیاست های یکسان  و متمرکز باعث بی عدالتیمی شود. تعارض منافع یکی دیگر از موارد است که در بی عدالتی نظام سلامت می تواند تاثیر بگذارد. همچنین تاثیر سیاست گذاری درگروهای مختلف و عکس العمل آنها باعث بی عدالتی می شود.

وی افزود: اگر تحقیقات ضعیف و‌ گسسته و  تکراری باشد تاثیر خود را نمی تواند داشته باشد . هنوز هم تصمیمات در نظام سلامت ماسلیقه ای انجام می شود. ما  با چالش های در نظام سلامت مواجه هستیم که با توجه به منابع محدود باید الویت بندی را داشته باشیم  وعوامل اجتماعی و‌همکاری بین بخشی توجه کنیم. در بیماری کرونا و‌همکاری بین  دستگاهی باعث شد امواج کرونا کننرل شده باشد . یکی از چالش های سیاست گذاری اینکه سرعت عملیاتی شدن در آن بیشتر دیده شود که  حاصل ان‌کار ناپخته است. تاکید بر ساختاردر نظام سلامت شده است .

دکتر کامران لنکرانی در ادامه‌گفت: مهمترین مشکل ما در نظام سلامت اینکه نقشه راه نداشتیم ، در سال ۹۳اولین نقشه راه نظام سلامتشکل گرفت. اما متاسفانه تا الان این نقشه را مورد توجه قرار نگرفت هدف لز از این نقشه راه این بود برنامه ریزی جدای از سلیقهشخصی  مدیران و وزیران باشد و بر اساس نقشه راه گام بردارد که این اتفاق نیافت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->