پزشکیان وارد بندرعباس شد | اعلام عزای عمومی در سراسر کشور چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع پاکستان تنش میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد را زخم باز استعمار دانست سخنگوی وزارت دفاع: هیچ محموله‌ای با کاربرد نظامی در بندر رجایی وجود نداشته است + فیلم پیام‌های جداگانه پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان، درپی وقوع حادثه در بندرعباس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی مسیر هدایت سرمایه‌ها را تغییر داده است ابلاغ قانون اصلاح قانون مجازات اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی قالیباف به پزشکیان پیام تسلیت رئیس‌جمهور روسیه به رهبر معظم انقلاب درپی حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس آیت الله علم الهدی: قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره گشایی از ترافیک، پارکینگ و اسکان زائران، سه دستاورد خط ۳ متروی مشهد رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم نمایندگان حماس قاهره را ترک کردند وزیر دفاع پاکستان: ما آغازگر جنگ با هند نخواهیم بود قالیباف: مجلس گزارشی دقیق درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم ارائه می‌دهد تلاش هواپیمای ایلوشین سپاه برای اطفای حریق در بندر شهید رجایی سخنگوی دولت از کنترل شرایط در بندر شهید رجایی خبر داد شعاری که دارد به صاحبانش برمی‌گردد مجروح شدن ۸ غیرنظامی در پی حملات آمریکا به یک منطقه مسکونی در پایتخت یمن (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف از اعلام آمادگی ایران برای کمک به تنش‌زدایی میان پاکستان و هند استقبال کرد پیام تسلیت و همدردی امیر قطر با رئیس جمهور در پی انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم پزشکیان: صلح و اعتماد، گم‌شده‌های امروز بشر هستند
سرخط خبرها

رمز محبوبیت سردار

  • کد خبر: ۱۳۵۹۵
  • ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۶
رمز محبوبیت سردار
عباس عبدی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
سردارِ شهید قاسم سلیمانی را فقط نمی‌توان از پیشوند سرداری شناخت یا او را و جایگاهش را تحلیل کرد. بهتر است گفته شود که پیشوند سرداری یکی از پیشوند‌هایی است که می‌توانست ابتدای نام او قرار گیرد و چه بسا مهم‌ترین آن‌ها نیز نبود. سرداران زیادی در جهان و ایران بوده‌اند که خدمات نظامی برجسته‌ای کرده‌اند، ولی هیچ‌گاه مثل شهید سلیمانی مورد احترام نبوده و نفوذ پیدا نکرده‌اند. علت چیست؟ علت را باید در رعایت اصول اخلاقی از سوی وی جست‌وجو کرد. هرگاه که نام یک نظامی را می‌شنویم، بلافاصله چهره‌ای مغرور و تا حدی متکبر و خشن و با صلابت نظامیان در ذهنمان خطور می‌کند. چهره‌ای که کلمات او همراه با قاطعیت نظامی و آمرانه و متکی به قدرت اسلحه و مستظهر به نیرو‌های تحت امر است. البته این‌ها برای یک نظامی لزوما منفی نیست، شاید لازمه یک نظامی هم باشد، ولی سلیمانی فراتر از این یک فرد مستقل، اخلاقی، سیاست‌مدار و با روابط‌عمومی بسیار قوی و متواضع بود، به نحوی که می‌توان او را یک نظامی عارف دانست که فقط برحسب اتفاق به کسوت نظامی درآمده است، ولی جالب آنکه در این کسوت نیز بهترین عملکرد را داشته است و در نزد دوست و دشمن به احترام از او یاد می‌شود.
چهره قاسم سلیمانی به گونه‌ای است که اگر او را در لباس غیرنظامی ببینید، متوجه نمی‌شوید که مهم‌ترین فرمانده نظامی منطقه است. گمان می‌کنید یک عابد و فردی عادی است که تمایزی میان او و مردم معمولی نیست. ویژگی مهم سلیمانی قابلیت گفتگو کردن با او بود. تمامی کسانی که تجربه گفتگو با او را داشته‌اند، همواره بر حاکمیت منطق بر گفتارش تأکید می‌کنند که هیچ‌گاه حس نکرده‌اند که او در بیان مقصود خود یا فهم یا رد نظر دیگران اتکا به قدرت نظامی را به رخ کشیده باشد؛ و این برخلاف رفتار نظامیانی است که سخن سیاسی و منطقی آنان در کنار بیان نظامی و مبتنی بر قدرت و اسلحه، کم‌رنگ است و به حاشیه می‌رود.
قاطعانه می‌توان گفت که سردار سلیمانی سیاست‌مدارترین شخص در میان نظامیان بود. او هم سیاست داخلی را خوب می‌فهمید و هم در سیاست منطقه‌ای سرآمد بود، ولی عجیب‌تر اینکه به‌ندرت دیده می‌شد که در سیاست دخالت کند. مرز میان جایگاه سیاسی و نظامی را رعایت می‌کرد. ادبیات او در عرصه عمومی هیچ شباهتی به نظامیان دیگر نداشت.
قاسم سلیمانی معتبرترین نظامی ایران بود که می‌توانست لباس سیاست را به تن کند، بدون آنکه بخواهد میراث‌خوار سابقه درخشان نظامی خودش شود. او بهتر از همه می‌دانست که نظامیان باید فراتر از سیاست، مدافع مرز‌های کشور و امنیت ملی باشند و برای همه سیاسیون و مردم محترم و مقبول باشند؛ و او به این فهم خود ملتزم بود و در عمل به گونه‌ای رفتار کرد که افکار عمومی هیچ انگی سیاسی به کنش نظامی او نمی‌زد.
شهید قاسم سلیمانی انسانی خودساخته بود که از پایین‌ترین مراتب نظامی در جنگ به بالاترین مرتبه رسید. او مذاکره‌کننده‌ای توانمند بود که در جریان مسائل افغانستان به‌خوبی از عهده این کار برآمد و هماهنگی بالایی را با وزارت امورخارجه به نمایش گذاشت. بخشی از نقشه کنونی خاورمیانه محصول کیاست و سیاست قاسم سلیمانی است. تاریخ ایران از او به نیکی یاد خواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->